|
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ama to jednostavno mora odlicno da zvuci. Za podesavanje Outputa uradi slijedece: podigni Output na dbx 286S do za "dlaku" ispod Clipa. Ovo ces uraditi najefikasnije ako (kada si uradio sva ta ostala podesavanja modula na dbx 286S o kojima sam ti pisao u proslom postu) opet natjeras pjevaca da pjeva najglasnije dionice a ti pri tom podizes Output dbx 286Sa sve dok se prvi put ne upali Clip led kraj Output potenciometra, sada smanji Output za malo i to bi bio optimalni level izlaza sa dbx 286S. Na CMS kanalu gdje ulazi dbx 286S, iskoristi istu tehniku za namjestanje Gaina, znaci pjevac pjeva glasne dijelove, ti podizes Gain na kanalu CMSa sve dok se prvi put (pri najacim signalima) ne upali crveni led kod Gaina a onda smanjis za malo. To bi onda bio idealno podesen ulazni signal a sve dalje obavljaj na Volume faderu kanala na CMSu. Ostani pri ovoj tehnici podesavanja kod bilo kojih ulaznih signala nevezano za dbx 286S. Ko god ti kaze drugacije, taj nema blage veze o cemu prica, jednostavno ignorisi te price jer ovo sto ti ovdje pisem je abeceda audio tehnike i nisam je ja izmislio. Tu je topla voda davno izmisljena. Uvijek je najbolji, najvisi moguci signal a da pri tom ne Clipuje. Drzi se tog pravila i ne boj se nicega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Interesuje me da li mogu procesor da povezem sa mixerom, na neki nacin preko auxa, pa da i drugi mikrofoni koriste podesavanja sa njega? Imam dynacord cms 1000.
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Moguce jeste, preporucljivo nije. Kompresor je tipicni dinamicki insert efekat (ovo "efekat" i nije bas pravilan naziv za dinamicke uredjaje jer to u sustini nisu nikakvi efekti ali se odomacio kako kod nas tako i u ostatku svijeta). Ovo znaci da bi za svaki od mikrofona trebalo imat poseban uredjaj jer ako se postavi kao Send (Aux) efekat onda on na svoj ulaz dobija nekoliko signala istovremeno i obradjuje ih isto tako zajednicki a upravljajuci se signalom sa najvisim levelom pa ce i rezulatat biti nedefinisan kako treba za svaki od signala (mikrofona). Ako se ipak odlucis da probas (sto ti ne bih preporucio) onda postavi odgovarajuci Aux potenciometar za svaki kanal do maksimuma odnosno kao PreFader ako je na tvojoj mikseti to moguce. U svakom slucaju, ovo nece ni blizu dati onakav rezultat koji si imao na jednom mikrofonu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pozdrav kolege, naime imam pitanje u vezi pa2xpro i njegovog procesora, zanima me koje su najbolje postavke(ili preporucene) u sekciji Dynamics, znaci ima: gate, ratio i thres mikrofon je Shure Beta 58A (ako to ista znaci). I da, sa lijeve strane imaju sekcije Off,Harmony,Lead+Harmony,Lead... Za sta to sluzi?
![]()
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Pozdrav svima.
Ja se dvoumim izmedju ovog dbx286 i presonus studio channel preamp. Ima li neko iskustva sa oba?Koristio bi uzivo uz soundcraft mixer.Samo za pjevanje. Trenutno imam dbx226xs,ali ga planiram zamijeniti za jedan od ova dva. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|