Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Efekti

Efekti Izmenite stari, mnoton, zvuk

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 01.11.2011, 23:13   #1
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ama to jednostavno mora odlicno da zvuci. Za podesavanje Outputa uradi slijedece: podigni Output na dbx 286S do za "dlaku" ispod Clipa. Ovo ces uraditi najefikasnije ako (kada si uradio sva ta ostala podesavanja modula na dbx 286S o kojima sam ti pisao u proslom postu) opet natjeras pjevaca da pjeva najglasnije dionice a ti pri tom podizes Output dbx 286Sa sve dok se prvi put ne upali Clip led kraj Output potenciometra, sada smanji Output za malo i to bi bio optimalni level izlaza sa dbx 286S. Na CMS kanalu gdje ulazi dbx 286S, iskoristi istu tehniku za namjestanje Gaina, znaci pjevac pjeva glasne dijelove, ti podizes Gain na kanalu CMSa sve dok se prvi put (pri najacim signalima) ne upali crveni led kod Gaina a onda smanjis za malo. To bi onda bio idealno podesen ulazni signal a sve dalje obavljaj na Volume faderu kanala na CMSu. Ostani pri ovoj tehnici podesavanja kod bilo kojih ulaznih signala nevezano za dbx 286S. Ko god ti kaze drugacije, taj nema blage veze o cemu prica, jednostavno ignorisi te price jer ovo sto ti ovdje pisem je abeceda audio tehnike i nisam je ja izmislio. Tu je topla voda davno izmisljena. Uvijek je najbolji, najvisi moguci signal a da pri tom ne Clipuje. Drzi se tog pravila i ne boj se nicega.
tranzit je offline   Reply With Quote
Ćlan 4 Vam se zahvalio, tranzit, za koristan post:
Burli (02.11.2011), DjoleBn (04.01.2012), Dule Va (20.03.2012), harepa50 (25.03.2012)
Star 25.03.2012, 16:38   #2
DjoleBn
Ovaj baš voli da kuca

DjoleBn's Avatar

Registrovan/a dana: 18.06.2007
Mjesto: Bijeljina
Godina: 41
Downloads: 475
Uploads: 2
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Korg Pa3x, Yamaha 01v96...
Interesi: Muzika i samo muzika...
DjoleBn befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DjoleBn pošalji poruku preko MSN messengera DjoleBn pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Interesuje me da li mogu procesor da povezem sa mixerom, na neki nacin preko auxa, pa da i drugi mikrofoni koriste podesavanja sa njega? Imam dynacord cms 1000.
Star 26.03.2012, 15:44   #3
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Moguce jeste, preporucljivo nije. Kompresor je tipicni dinamicki insert efekat (ovo "efekat" i nije bas pravilan naziv za dinamicke uredjaje jer to u sustini nisu nikakvi efekti ali se odomacio kako kod nas tako i u ostatku svijeta). Ovo znaci da bi za svaki od mikrofona trebalo imat poseban uredjaj jer ako se postavi kao Send (Aux) efekat onda on na svoj ulaz dobija nekoliko signala istovremeno i obradjuje ih isto tako zajednicki a upravljajuci se signalom sa najvisim levelom pa ce i rezulatat biti nedefinisan kako treba za svaki od signala (mikrofona). Ako se ipak odlucis da probas (sto ti ne bih preporucio) onda postavi odgovarajuci Aux potenciometar za svaki kanal do maksimuma odnosno kao PreFader ako je na tvojoj mikseti to moguce. U svakom slucaju, ovo nece ni blizu dati onakav rezultat koji si imao na jednom mikrofonu.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 27.01.2013, 06:44   #4
mirandess
Odomaćeni član

mirandess's Avatar

Registrovan/a dana: 22.09.2010
Mjesto: Mostar
Downloads: 677
Uploads: 7
Rekao HVALA: 117
Zahvalili mu 104 puta u 95 Postova
Instrumenti: Korg PA4x, Amati Clarinet b. Casio Ctk 531, Nord Electro 6D, Musicman Luke3 :)
Interesi: Sviranje
mirandess befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
mirandess pošalji poruku preko Yahoo! messengera mirandess pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pozdrav kolege, naime imam pitanje u vezi pa2xpro i njegovog procesora, zanima me koje su najbolje postavke(ili preporucene) u sekciji Dynamics, znaci ima: gate, ratio i thres mikrofon je Shure Beta 58A (ako to ista znaci). I da, sa lijeve strane imaju sekcije Off,Harmony,Lead+Harmony,Lead... Za sta to sluzi? Hvala unaprijed.
Star 18.02.2013, 00:07   #5
mikimiki
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
mikimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav svima.

Ja se dvoumim izmedju ovog dbx286 i presonus studio channel preamp.
Ima li neko iskustva sa oba?Koristio bi uzivo uz soundcraft mixer.Samo za pjevanje.

Trenutno imam dbx226xs,ali ga planiram zamijeniti za jedan od ova dva.
mikimiki je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije