|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Vise puta mi se desilo da me kontaktiraju ljudi sa pitanjima o pojedinim zvucnicima ili razglasnim sistemima-kako rade,sta je najbolje da izaberu za sebe,koliko novca da daju za pojedine razglase...Mislim da je pravi trenutak da svi u ovoj temi podelimo svoja iskustva i zapazanja o zvucnicima koje posedujemo ili radimo sa njima-radi edukacije svih nas o onim kutijama sa kojima se nismo susretali a mozda nam te informacije budu od koristi-naravno da ce sva nasa misljenja biti subjektivna ali ce nekom znaciti...
Ja cu otvoriti ovu temu sa zvucnikom koji trenutno koristim-Turbosound TA 500 t-trosistemska kutija visoke klase-15" bas,10"srednji i 2"driver-sve komponente u horni-biamp ili triamp activ crossover-postoji pasivna skretnica izmedju 10" i drivera-rezna frekvencija 4 khz-activna skretnica reze 10" na 250hz i 15" na 95,5 hz,15" bas zbog svoje pozicije u kutiji je u kontrafazi(na crossoveru - polaritet)i postoje diley-evi izmedju komponenti(posto je mid-hi isto u cuvenoj Polyhorni za koju je proizvodjac dobio nagradu za inovaciju na polju audio inzinjeringa) ali je suma svega toga sjajan kristalni zvuk i masivnih 135 db cont.i 141 db peac SPL.Znam da ova kutija nije za komercijalniju eksploataciju-ne samo zbog zahtevnosti u pojacalima(proizvodjac je naveo modele pojacala koja preporucuje osim fabrickih),tezine(60kg)i ugla disperzije(50x25 stepeni-sto znaci da se preporucuju 2 kutije po strani da bi se dobila horizontalna disperzija od 100 stepeni)i naravno cene(koja se krece oko 4000e po komadu)ali kada cujete ono sto pruza-sve negativne stavke padaju u vodu.Treba dodati da T verzija(touring)donosi ovom modelu hardver za kacenje i dolly(transportnu plocu sa tockicima)-sto vam moze znaciti za kacenje vise komada u grozdove za vecu pokrivenost prostora.Za sada toliko,nadam se da ce nam se ovde pridruziti i nas kolega Marja Milosevic da predstavi svoja iskustva sa Bold Audio zvucnicima,pozdravio bih kolegu i prijatelja Aleksandra koji je ovde glavni i odgovorni(i znatno ozbiljniji od nekog Zlatka astrofizicara) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|