|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Evo danas sam malo cacko PA3x i izprobao TC Helicon,i mogu reci da je extra.posto sam prije bio vlasnik pa800 nemogu nista reci za pa2x,ali za razliku od pa800,TRICA je svemirski Brod,obradovalo me je to da su ubacili opciju Phantom 48V,tako da sad mogu svoj AKG pilot direktno da ubodem u klavijaturu bez napajanja.
Da se vratim na Vokalistu,ima vec izvanredne tvornicke Presete koji se mogu koristiti i za nasu muziku.Ima i vise izbora kada su u pitanju Delay i Reverb. Double opcija koja jos malo vokal i bekove da u prvi plan i napravi bolju stereo sliku. I pored svih opcija koje su ubacili,Real Time Controls tj.sarafi sa kojima direktno smanjujes efekat tercu i cjeli ulazni signal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.05.2008
Downloads: 108
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Harmonika, Glas, Keyboard
![]() |
![]()
Danas sam bio u radnji probao sam Tyros 4 i PA3x.. boravio sam oko dva sata, mislim, dovoljno za neki prvi utisak.
Necu dugo da se bavim poredjenjem PA3 i T4, ali sto sam na prvu primetio: Mnogo jasniji zvuk na PA3 Veci izbor drum kitova, i ostalih boja uopste u korist PA3 Gitare na T4, po meni, uverljivije Bas takodje to je to sto sam ja primetio. E sad, posto imam PA2, poredjenje sa PA3kom je malo opsirnije: Dirke na PA3 - nikako po mom ukusu, veoma nezgodne, čini mi se jeftinije nego li na PA2, čak i PA1 (imao takođe) Bubanj - Neuporedivo bolji na PA3 - mislim da je ovo najveca prednost u odnosu na PA2, novi drum kitovi, kao i sample-ovi, jednostavno su "zivi". Gitare - Guitar mode: dosta bolje na PA3 Efekti - Opet PA3 Bas - po meni, nista se znacajno nije promenilo na PA3 - fali Korgu i dalje "Mast" u basu ![]() Ostale boje: Veoma slicno Upotrebljivost Max Audio-a: Upotrebljivo za onog koji ima dovoljno producentskog iskustva da ga pametno upotrebi, takodje, onaj ko ne barata najbolje sa ovim - vrlo je moguce da ce da upropasti zvuk koristeci isti. Raspored dugmica je (po meni) bolje rešen na PA2, s tim što to ne znači da se svirač ne može navići na novi raspored. Ja za sad neću uzimati PA3 ne zato što mislim da nije bolji od PA2, već zato što ne nudi ništa meni toliko značajno a što ne mogu da dobijem i na svom PA2, a to je po meni u najvećoj meri kvalitetan bubanj - što se može rešiti sample-ovima. I onako, kod većine muzičara, više od 75% boja koje se koriste nisu "fabričke". I fino mogu da zvuče za onog ko zna da ih upotrebi na pravi način. Jednostavno, MaxAudio, i Sample-ovi bubnja ne vrede po meni 3 i jače somića evra. ![]() Moj utisak. Eto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Lijepo si nabrojao uglavnom sve prednosti pa3x-a i ako se te prednosti znaju iskoristiti dodao bi još i vrhunski voice procesor,klavijatura zvuči minimalno 30% moćnije i uhu ugodnije a taj postotak vrijedi tih para,naravno ako si čovjek može priuštiti.
Ja sam na Pa2x imao **** set i mislio sam da mi pored njega ne treba Pa3x al u kombinaciji sa novim bubnjem i efektima i novim gitar modom od gitara se može napraviti strava, pogotovo u kombinaciji sa efektima koje doduše ima i Pa2x al koja korist kad ih istovremeno možeš samo dva koristiti. Preporučio bi svima da sada obavezno koriste kompresor jer se sa njim može jako puno dobiti na zvuku uglavnom ga koristim na Drums track-u.Koristio sam ga i na Pa2x al onda bi mi ostao samo jedan slobodan a tu sam stavio Reverb ,a sad je samo mašta i znanje ograničenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Zamolicu sve clanove koje se javljaju ili planiraju da se jave u ovu temu, da se pripazi kakve se klipove postavljaju!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Da li možete napisati kako ste koristili kompresor na bubnju, čisto onako da dobijemo neke smjernice?
Hvala unaprijed
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Mene zanima koja uloga ima ona baterija na 3x...
Vidim u globalu gde je saat da pise charge...da se puni nesto ...i sta to znaci kad je prazna recimo....?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
![]() |
![]()
Baterija odrzava RAM memoriju aktivnom i na taj nacin cuva ucitane semplove u memoriji tako da svaki put kad palite klavijaturu nemoraju da se ucitavaju semplovi u RAM...tako je boot-up vreme na klavijaturi svedeno na minimum.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Kompresorom na Drums se koristim na slijedeći način:
1. Odlučim da mi efekt kompresora bude na npr FX 2. Ako je na FX 2 onda taj set podesim u sound edit-u da elementi bubnja koje želim da budu ''kompresirani'' da im FX2 bude na max. tj 127 i taj set tako memoriraš a može ga se i preimenovati(da ih možeš razlikovati) pa onda kad ne želiš ''kompresor'' koristiš izvorni set. 2.Vratiš se na style na drum track izabereš taj novi set i na volumen opciji isključiš ''DRY'' opciju, (samo na drum track),a zatim na drum track dodaš FX 2 kaliko ti odgovara (0-127). To bi bilo to,naravno i na ostalim kanalima u arr. možeš na FX2 dodavati kompresor po vlastitom ukusu. Kao i sa svime ne treba pretjerivati. I još nešto pošto je bass track odnosno sam sound bas gitare je veoma važan za ukupnu zvučnu sliku,predlažem svima (koji imaju PA3X) da na bas stave efekt tj. 7 pojasni ekvilajzer). Tako će moći u svim stylovima da bas git. ''obojaju'' tako da bas izlazi što čistije ,probao sam i rezultati su odlični(nema više muljanja samo treba znati ili pogoditi koje frekvencije treba skinuti odnosno dodati). Sve u svemu zbog gomile efekata Pa3x traži i dosta znanja da bi se dobro iskoristilo sve to što nudi. I još nešto u samom sound editu za svaki element bubnja postoji 4-pojasni ekvilajzer tako da npr. jedan te ist kick ili doboš može zvučati vrlo različito plus dodatno editiranje u style track-u....sve u svemu PA3 X može svakom drugačije zvučati a o ukusima se ne raspravlja... |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio accordst za ovaj koristan post: | Burli (25.10.2011) |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Vjerovatno je pisano, al' ne mogu da nađem koliko efekata se može koristiti na aranžerski dio a koliko na solo boje?
Inače ja na Pa2 odavno 7EQ koristim na bas gitari, hall je na bubnju i eventualno na ritam gitari, taj kompresor fali, mada slušajući popularan set koji u zadnje vrijeme kruži on može i da izobliči kompletnu zvučnu sliku ako se pretjera sa njim... @accordst imaš li kakvih snimaka, čisto iz znatiželje me zanima da čujem kako bubanj radi sa kompresorom?
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|