Korisničko Ime
Lozinka
Registracija


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Tema zaključana
 
Alati tema Display Modes
Star 08.09.2011, 02:29   #1
pligan
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 03.11.2010
Postovi: 12
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
pligan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Korisna podešavanja za PA seriju.

Pozdrav svima, primetio sam da mnoge kolege ne koriste neke mogućnosti PA serije. Ovo su neka podešavanja za one koji koriste samo aranžer za svirku (bez druge klavijature). Dosta ovih predloga važi za sve modele. Ja radim na PA-800, a pre toga na PA-80.
1. PERFORMANCE - mnogo ih znam koji ovo ne koriste. Ne znam kako rade bez tih osnovnih podešavanja. O tome je verovatno pisano, pa ću to preskočiti, ali to je glavna priprema za svirku!
2. Na početku svirke prvo podesim: bubanj na 105, pratnja 95-100, a bass stavim na 110. Ritmovi su mi prilično iznivelisani i sa ovom postavkom nemam problema, kako će izlaziti desna ruka.
3. Prelazi - MENU - STYLE MODE -FILL MODE - njih ovako podešavam: I prelaz Off (ostaje mi u istoj varijaciji), II prelaz Inc. (svaki put raste za jedan više), III prelaz podešavam u zavisnosti od ritma u koju varijaciju da ga vrati.
4. Mutiranje 2. i 3. boje u desnoj ruci - ASSIGNABLE SWITCH (nalaze se iznad PITCH BENDERA). Za podešavanje: MENU-PAD, ASSIGN.SWITCH-Switch 1-Upper2-Mute, Switch 2-Upper 3-Mute. Zgodno da levom rukom možete da uključujete i isključujete Upper 1 ili 2, ili oba odjednom. Retko ko ovo koristi!? Vrlo praktično!
5. ENSEMBLE - Koristim ovo za terce, nije savršeno, ali može lepo da odradi neke instrumente. Jedino što leva ruka mora vrlo precizno da se svira. Podešavanje: MENU - KEYBOARD ENSEMBLE. Namestim DUAL, a osnovnu boju stavim Off, a onu koja mi treba za tercu stavim na Normal. Tako mogu da preko Volumena kontrolišem jačine osnovne i terce, a plus NOTE VELOCITY stavljam oko -5. Lepo zvuče dist.gitare, solo violine, harmonike, uglavnom solo boje, a može svašta da se kombinuje, npr. harmonika i klarinet, a da klarinet bude u terci.
Nadam se da će nešto od ovoga pomoći ljudima da im aranžer radi brže i sa manje kucanja, nego pre.
Pozdrav svim kolegama!
pligan je offline  
Star 08.09.2011, 02:53   #2
Ace
White Noise
 
Ace's Avatar
 
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 33
Postovi: 1.696
Downloads: 1322
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 367 puta u 330 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
Ace ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Prvo sto cu reci je da zaista nema potrebe otvarati teme ako nema osnovu za diskusije. Sve ovo ste mogli da napisete i u stara tema (a siguran sam da je i vec pisano nekud).
A drugo sto cu reci je da ovo sto ste napisali nije sve idealno ili bog zna sta. Narocito terce, za koje smo vec pricali mnooogo i znamo da Ensemble terce su prilicno neupotrebljive uporedjeni sa neke druge tipove. Sa postupak u tacka 2 nemoze se iznivelisati ritmove jer nije samo Volume bitan. Tu su i expression i velocity.
Da ne duzim pricu .... stavljamo kljuc.

Promijenjeno od Ace (08.09.2011 u 02:54 sati)
Ace je offline  
Tema zaključana

Favoriti


Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 12:03


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije