|
![]() |
#11 |
Vredan član društva
|
![]()
---------------------------------------------------------------------------
Samo da dodam!!! Kad sam rekao da sam imao srece da sluzim ovde u SRB,a ne u CRO I SLO, mislio sam u tom kontekstu jer sam bio blizi kuci zbog bezanja iz kasarne za vreme vikenda.
![]() |
#12 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
E takve sam price hteo da cujem, a znam da ih ima svako ko je sluzio vojsku. Meni je najjace bilo kad nam je dolazio u posetu tadasnji nacelnik generalstaba, pa se cela kasarna sredjivala, krecila, popravljale zgrade itd itd... Dodje nama nas staresina ambulante i kaze morate da ocistite celu ambulantu i stacionar komplet, ne daj Boze da general udje pa vidi krs i lom. I mi, sta ces, navali napolju koliko smo mogli, a uvece navatam vojnike koji su bili u stacionaru lezali (uglavnom zuljevi i tako neka izmotavanja) i obecam im da cu im doneti pivo iz grada ako srede ambulantu i svoje sobe da se blistaju. I oni jadni navalise, ocistili sve da se cakli, i ja sta cu, da odrzim rec, odem do grada i uzmem par flasa (onih velikih od 2 litre) nekog piva, malo se nisu potukli ko ce pre da pije, mada je bilo dosta za sve. Kad ne lezi vraze, nisam video da je pivu istekao datum, auuuu majko moja... kad su zaglavili wc.... Sreca ja nisam probao, ko da mi je neko rekao da ne pijem
![]() @grandia: druze ako imas nekih zanimljivih prica slobodno podeli s nama, nije bitno ko je gde sluzio, bitne su neke drage uspomene, one lepe...
![]() |
#13 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
@yamahapassion
brate, kad me bas molis eto i od mene jedna ... sluzio sam 93/94 u becu. ma da su mi kao prvi poziv poslali da idem na granici ka sloveniji - neka divizija za tenkove ... imao sam mogucnost da to odbijem jel mi se u to vreme cerka rodila a bio sam i ucenik u jednom drzavnom institutu ... tako da su mi poslali 6 meseca kasnije drugi poziv za drugu kasarnu. to je bila mala kasarna u becu (22. bez.) , mozda 400 vojnika ... bilo nas i dosta jugovica ![]() kao jutarnji sport, trcali smo pored dunavskog kanala (kagran) ... relacija 8km ... ja sam uvek mrzio trcanje. jednostavno nisam imao kondiciju i ako u to vreme nisam bio pusac i imao 19g /72kg ... ne moram da vi kazem da sam u to vreme bio lepotance ![]() defnirali su nas u 3 grupe za sport a ja naravno u trecu i najlosiju. od tih 400 vojnika ja sam uvek kao broj 390 upao u kasarnu, iza mene samo teska kategorija od 100kg i vise ... i tako jednog toplog dana u oktobru, ja trcim pored tog dunavskog kanala (donaukanal), neki komandant pored mene i od jednom pocne nos da mi krvari ... ja stao i pitao komandanta dali smem da se umijem lice u parku gde sam video cezmu .. on meni "nemoj tamo, nisi zasluzio, operi se ovde u kanalu" ... sta ces, gledam ja, tamo samo perje i exkrementi od patki i labudova ... voda smrdi kilometar protiv vetra ... uzas ... ![]() operem se ja malko i nakon 5 minuta se vracam u kasarnu kao jedan od zadnjih. cela kompanija vec jutarnja gimnastika, sklekovi itd. ... kad su me videli onakog krvavog i prljavog, pitaju me drugovi "jeli, sta je s tobom, zasto si krvav?" a ja njima ladno: "ma pustite me, tuko sam se sa oficirom, al je on bio definitvno jaci od mene" ![]() ps: taj komandant (officierstellvertreter) je u to vreme imao 2. dan u taekwondo i slomio bi mi sve koske ... cak i one za koje nisam znao da ih imam ![]()
![]() Promijenjeno od grandia (23.08.2011 u 12:50 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|