|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Da osvežim malo temu, pošto me ista tematika zanima a suvišno je da otvaram novu jer ionako ima premalo yamaha svirača....
znači ako sam ja sve ovo dobro razumeo, yamaha ima samo 10 mesta za user drums? A na one dve drum trake može da se koriste ne samo bubnjevi već i "boje"? Ako je tako onda može da se složi semplovan bubanj i snimi kao boja, i vuče na drum traku. Jesam li ja to dobro razumeo? I onda to znači da mogu da ubacim loop na drum traku kao na korgovima?
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Mozes ali da ga sam slajsujes (Slice) za sta ti treba neki od programa koji ovo mogu da urade, na primjer Propellerheads Recycle. Recycle ce ti od jednog audio loopa izbaciti posebno sve udarce u tom loopu kao kratke wavove koje ces ti onda redom jedan po jedan da uvodis u Tyros u jedan Custom Voice. Kad napravis kompletan taj multisample u Custom Voice e onda... e onda tek nista nemas. Nista nemas od toga dok god u ritam ne uvedes i midi traku koja ce da svira te samplove a koju ce Recycle da ti napravi kada ti bude pravio i one kratke wavove iz audio filea. Sve funkcionise odlicno pa ces kasnije moci i da mijenjas tempo tog audio loopa bez ikakvih problema sa kvalitetom zvuka bubnjara ali je put malo duzi i komplikovaniji jer Tyros nema automatski sliceing kao sto to ima Korgova PA serija.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (05.08.2011) |
![]() |
#3 | ||
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
Imam taj Recycle, ali kako da u njega uvedem loop koji sam eksportovao iz pa800?
Format je kmp (triton keymap file) i recycle ga ne poznaje jer je snimljen kao multisempl. ili je trebalo da iz klavijature eksportujem loop ton po ton?
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Pronadji program Wave Xtractor i rijesices problem. Taj Wave Xtractor svasta nesta zna da uradi osim ovoga sto tebi treba. Aiiiii... ovo je tajni tip, nisam to smio napisati... Hahahahaha
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (05.08.2011) |
![]() |
#5 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ali cek malo sad .... ako preko Wave Xtractor exportuje loop-a kao Wav file opet ga dobije iseckan u vise fajlova. Loop-je iseckan a groove/midi file nema da uvede u ritam. I sad mora da se taj loop ponovo sastavi u celinu pa tek onda u recycle seckati nanovo. Ili pa eventualno exportovati bubanj traku iz Korg kao midi fajl da ne bi ponovo sastavljao fajl pa opet seckao.
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ace za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (06.08.2011) |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Mora da proba i mislim da ce to ici jer Korg ne sijece audio fajlove fizicki vec samo postavlja markere a sam fajl ostaje onakav kakv je bio i prije uvodjenja.
Promijenjeno od tranzit (05.08.2011 u 16:23 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (06.08.2011) |
![]() |
#7 | ||
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
Ne mogu s ovim extraktorom ništa da napravim, evo ubih se, čim "uvučem" malo veći fajl tj. loop on zaglupavi i ugasi se.
Ne znam kako da izvučem lupove iz pa800 a da budu wave, zaboravio sam ima li takva opcija.... ovako kao kmp ne ide.... ili da uzmem soundforge pa da snimim u wav direkt iz klavijature..... ali pretpostavljam da tu ima dosta da izgubim na kvalitetu samog loop-a. Konkretno šta mi treba, ima par varijacija drum trake iz onih loopovanih setova koje bi ubacio u tyrosa, a ja bi naknadno odradio ostale trake. Idem malo da mozgam pored klavijatura valjda ću nešto da smislim...
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@nikadvisekorg
Wave Extractor zna raditi probleme Extractiraj semplove sa neki od ove programe, rade provereno .... http://www.yu-midi.org/forum/downloa...o=file&id=7813 http://www.yu-midi.org/forum/downloa...o=file&id=2361 Mislim da ih sece jer dosada sve setove koje sam probao extractirati su imale razdvojene loop-ove. Dobijem loop u 20 ili 30 (nekad i vise) fajla pa moram ga ponovo spojiti. Za srecom na svaki fajl pise koji ritam i koja varijacija je to kako i koji je on po redu delcic.... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
drum, kako, kit, tyros2, ubaciti |
|
|