|
|
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
![]() |
![]()
U nekoliko navrata sam probao Ketron Aydya, Audya5 i modula Audya4. Boraveci u Australiji na turnejama sedmicama sam svirao navedene instrumente u prodavnici Gospel Piano. Redovno pratim sve sto urade Roland, Yamaha, Ketron i svakako Korg. Ne zelim ih vise porediti jer svako poredjenje je nepotrebno zbog same cinjenice da je klavijatura iz prodavnice jedna prica a sredjena klavijatura je druga prica. Ja bi se koncetrisao sada na Ketrona. Ketron ima svakako dobar zvuk a po meni na prvom mjestu Drum sekcija. Moje velike zamjerke ketronu su nepostojanje Touch Screena, Neprikladno smjesteni tockici za Pitch kontrol, inace manje funkcionalni nego Joystic i ispreturane komande Style/Sounds na suprotnu stranu uobicajeno vodecim arranzer kompanijama. Ti dugmici (a ima ih previse) nisu cak ni u liniji sa Screnom i funkcionalno nepristupacni. Semlera nigdje. Klavijatura je u cjelini nefunkcionalna (osim dobrog zvuka) i cijena koju su joj dali je nerealna i preskupa narocito kad je rijec o instrumentu sa vec navedenim nedostatcima/zamjerkama. Ni slucajno mi nije namjera da nekog uvrijedim sa ovim misljenjem niti da kudim instrument nego samo iznosim moj stav na osnovu saznanja o navedenim instrumentima. To su po meni krupne stvari koje me udaljavaju i na pomisli da bi svirao Aydya. Jedno vrijeme sam se zanosio da bi mogao uzeti Aydya4 modul zbog transporta ali kad sam vidio koliki je sa onim malim dugmicima/komandama bez semplera i tuoch scrrena odmah mi je bilo jasno da to nije ozbiljna sprava za profesionalca. Pored toga mozda i najvaznija je cinjenica da treba biti dobar ekspert da bi napravio ritam na Aydya sto vecina sviraca nije. Danas ljudima treba jednostavn, funkcionalan, pristupacan a anada sve sa bogatom ponudom ritmova i zvukova instrument. Pozdrav svim Audya sviracima i zelim im neka uzivaju u svojim odabranim instrumentima kao sto i drugi to rade u svojim.
P.S Misljenja sam da je SD1 najjaci Ketronov Arranzer narocito kad ga stavimo u vrijeme kad je uradjen i poredimo sa konkurentima iz tog vremena. To ne znaci da mislim da je bolji ili losiji od konkurenata tog vremena ali najvrijednij dostignuce ketrona svakako jeste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Druže,pa ima i Tyros 2 direktan pristup HD-u,a uz to čita sve direktno i sa USB sticka,i što reče neko u ranijem postu mogu se usnimiti wav loop-ovi.Ali,ja sam već rekao da ih ne koristim.I dalje mislim da je Audya 5 bezobrazno preskupa(3700€),pogotovo što nema sempler,a fabričke boje joj i nisu nešto..Znači računaj još i 1700 € za Fantom ili Extrem...Što je mnogo,mnogo je..,pogotovo za naše uslove..Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Kolega Savobond...ne pisite bez veze.
Procitajte vase prethodne postove ,pogotovo ono sto ste pisali velikim slovima.... Vi postavljate pitanje i dajete istovremeno odgovor. Izgleda da vi jedini niste skuzili da i druge klavijature imaju HD. Molim vas pisite sazeto i argumentovano. Da...... i objasnite mi molim vas na koju ,,drugu dimenziju,,mislite Promijenjeno od gega (18.07.2011 u 22:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Ketron Audya je bazirana na čipu iz 1993 . mislim da dalje ne treba ić i dovodit ljude u zabludu . Pola njih uopće nezna od kojeg je starijeg aranzera nastala audya. pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@pa1x pro elite
A odakle vi to znate .... ?! I koji je to model prethodnik na Audya ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
e ja kad sam davao te informacije i linkove dobio sam ban mjesec dana . malo pretrazite google i naci cete .
nije bas prethodnik audye ali proguglajte . |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|