|
|
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Kolege,imam jedan problem!Unazad jedno godinu dana desava se sledece sa miksetom PowerMate 1000 (1),naime,prilikom startovanja miksete protekt se ne ugasi odmah kao sto mi je pre radilo vec jedno 30-tak secundi vrte ventilatori i tek posle ugasi protekt!Misleo sam da neki kabl mozda nije u redu pa sam sve kablove sredio-proverio,pa sam cak miksetu startovao vecinom bez ijednog ukljucenog kabla ali je isto,znaci startujem mikser i odprilike 30-tak sekundi vrte ventilatori pa tek onda se ugasi protekt!Naravno da se to ne javlja uvek ali u 95% startovanja da!Inace posle tog gasenja protekta dalje u svirci nemam nikakvog problema sa miksetom,sve radi kao sat!!
Molio bih ako bi neko svojim iskustvom i znanjem hteo da mi pomogne u resavanju ovog problema i da mi kaze sta bi mogao da bude problem!! Hvala kolege unapred! Promijenjeno od bocko (20.06.2011 u 12:26 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Kada ste poslednji put ocistili mixer od prasine,ventilatore npr?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
Vule,nije ni to jer sam miksetu detaljno ocistio kada se pojavio problem!Prvo sam na to posumljao,pa na kablove,ali je i jedna i druga sumnja otklonjena!
Znaci nije prasina (pregrevanje),nisu kablovi jer su provereno dobri (problem se manifestuje i bez spojenih kablova znaci samo mikser u struji)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
A mixer inace osim toga radi najnormalnije?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
|
![]()
Jeste Vule,osim toga radi najnormalnije!
Znaci samo pri prvom startovanju ne gasi protect odmah vec nakon 30-tak secundi,i to bez ikakvih prikljucenih kablova,i nadalje sve najnormalnije!? I to u 90% startovanja,a najvise mi se cini da se desava kada se mikseta par dana pre toga nije koristila Recimo,juce sam svirao i pri startovanju miksete protekt se ugasio posle 30-tak sec onda cela svirka bez ikakvog problema,a malopre sam upalio miksetu i najnormalnije se ugasio protekt posle 1 secunde!? Sta li moze biti problem!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ja tu ne bi nista dir'o
|
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
|
![]()
Pa i sam neznam sta da radim,ali imam utisak da ipak tu postoji neki problem.Plasim se da ne dodjem kasnije u situaciju da nece uopste da iskljuci protekt.
Voleo bih ako je neko imao slican problem da mi kaze sta je tu fora i kako je to resio! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 23.05.2011
Mjesto: Kraljevo
Downloads: 136
Uploads: 3
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA500,X5D
![]() |
![]()
PM1000 je sprava odradjena do bola sto se tice elektronike,i ima veoma pametnu zastitu,mozda cak i prepametnu za nase uslove gde 50% muzicara koristi soltone i montarbo miksete...elem kad se upali zastita definitivnio nesto nije u redu,iskljucimo mogucnost da je neki od kablova los jer si ga kazes palio i bez kablova,samim tim iskljucujem mogucnost da je do zvucnika jer ih verovatno nisi menjao nego je i ranije radio sa njima a palio si bez zvucnika,menjao si verovatno objekte kao i uticnice,znaci problem je unutra,najverovatnije u ispravljackom delu jer mi deluje kao da je napon premali,rekao bih da su elektroliti u ispravljackom sklopu mozda pred izdisaju,smanjio im se kapacitet,ako se ne razumes u te stvari mislim da bi trebao da odneses nekom proverenom majstoru da pretrese komponente,i zameni sta ne valja,da ne dodjes u situaciju da ti stane u sred svirke.pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.03.2008
Downloads: 14
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
@bocko
Ako ventilatori pri ukljucenju vrte duze od 5sec. u "FAST" modu (punom brzinom), to znaci da elektronika, koja njima upravlja, dobija visoku vrednost temperature izmerene na hladnjacima. Kada se to desava na potpuno "hladnom" mikseru, obavezno posetite servis jer nikakvo ciscenje i sl nece resiti taj problem. Znaci, narodski receno, elektronika "laze" ventilatore da su izlazi pregrejani ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
dynacord powermate 1000 protekt negasi |
|
|