|
![]() |
#8 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Poštovane kolege, možda griješim u svojim stavovima.
Nisam isprobao nikad UPS za kljavu. Isprobao sam ga na serveru s još 2 radne stanice (PC-a). Usljed nestanka struje server je snimio sve radnje s radnih stanica i potom dao signal za shut down. A kod primjerice LE-a mislim da prvi put kad memorija ostane bez stalnog napajanja da ona u trenu briše sve iz sebe (možda griješim). UPS će mu dati dovoljno struje da se to ne desi, ali što ako komplet sistem ostane bez struje. Ja ionako ne mogu sound reproducirati na zvučnike. A to da mi drži "vodu" tj očitane samplove dok ne dođe struje je isto upitno. Drži 5-10 minuta, a poslije toga pada. U večini slučajeva (iz vlastitog iskustva govorim) kad nestane struje nema je najmanje pola sata. Rijetko kad samo izbaci sklopku. Tako da u tom slučaju UPS bi dobro došao, ali puuunooo jačeg kapaciteta od ovih standardnih koji se mogu nači po 100-150 €. Nego rađe mi recite dali bi nekakav HDD pomogao LE-u da samplove čita u sekundi kao na Pa-800 ili neka slična memorija tog tipa. Ovo s flash memorijoj je da izvinite qraz isto kao što je bilo svojevremeno s Rolandovim G-800 koji je pušio stylove po gašenju kljave. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
napajanje, triton |
|
|