Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 06.09.2005, 12:05   #11
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Jaro, ne bih PSR 9000 Pro tek tako otpilio. Radi se o više nego jako dobrom aranžeru, i u nekim stvarima je ispred Pa80.
Ne mora značit za sve aranžere ako nisu od "tate" KORG-a da ne valjadu.
Ja primjerice nisam mogo solo Roland anorganski smislit, bio mi je užasan za programirat, dok sam KORG-ove workstatione prokužio u roku ODMAH kako se na njima radi.
Poslije mi je iz benda otišo bubnjar i bio sam prisiljen uzet pod hitno OMB tj aranžer. Imo sam PSR-1000 za sitnije pijanke s jaranima i za po kući, ali za živu svirku nije prolazio ni što je crno pod noktima. Tako sam bio prisiljen uzet prvi ozbiljniji aranžer. I naravno prvo pa Roland G-600. Bog ga mazno što je taj meni krv pio. Dobar i masan ritam, ali saundovi za qrac. Dugo sam se s njim zajebavo, jer mi je 16 user ritmova bilo premalo.
I tako sam nabaso na kolegu koji je tada uzo Pa80, a kasnije ga je zamjenio za Pa1X.
Kad sam čuo Pa80 mila majko, bila je to ljubav na prvi pogled. Uopće nisam pito koliko košta nego ga pod hitno ubo. A napominjem, 20 godina aktivno sviram po svatovima, gažama, i sl. manifestacijama i nikad na aranžer. Jednostavno sam bio protivnik takove svirke. Ježi ga, stara sam škola koja podrazumijeva da bend mora imat minimum 4 člana, tj, harmoniku/klavijaturu, bas, gitaru i bubanj. Neka mi samo nešto od tog fali to nije to.
I uvijek sam imo jedan ili 2 solo syntha i harmoniku sa sobom na svirci. E sad imam Pa80 (dobar ritam, dobar saund) + N364 + Dallapu. E, sad sam car
I tek sada sam se počeo malo ozbiljnije zanimat za aranžere, no studiranjem velike trojke vidio sam koje su im mane i prednosti. Iako sam čvrsti KORG-ovac, ne mogu reč da je PSR 9000 ili Rolandov VA loš. Sve je stvar potrebe i ukusa kod pojedinog muzičara. Ja kako sad imam 2 KORG-a ozbiljno razmišljam zamjeniti N364 za neki Yamahin solo synth. Za Motifa baš nemam para, ali minimum ću da ubodem EX7 ili S-80. Puno kolega mi kažu da uzmem Triton sa strane, ali neću pošto već imam Triton boje i samplove u Pa80, tako da mi nema vajde od dve iste klavijature, jer Triton LE nije ništa jaći po saundovima od Pa80.

Sorry na romanu 8)
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
bolju, saveti, svirku

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije