|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.09.2007
Mjesto: Orleans-Francuska
Downloads: 309
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Pa50
Interesi: ponesto...
![]() |
![]()
pozdrav svima
trazim dobar ritam za kolo sota hvala za odgovor p.s. : zaboravih napisati ovo trazim za korg pa50 Promijenjeno od best77 (20.10.2007 u 12:25 sati) |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Najbolje ti je da to svirash u rumbi...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
kao sto rece shorc uzmi neku dobru rumbu i vezi.........
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Molio bih bez ljutnje, ali najbolje ti je da to uopste i ne svirs.
Sota je albanska nacionalna svadbena igra, kao sto je kod Srba kolo. A inace je posvecena Soti Galjici, zeni koja se oblacila kao musko, i cinila najgore zlocine protv Srba. Milsim da ima toliko drugih pesama, i kola, kako nasih tako i svih drugih koje mozes da sviras, i koje ne velicaju zlocince. Hvala na razumevanju. http://sq.wikipedia.org/wiki/Shote_Galica Kopirano sa web strane: Послао: 14.12.2006. 23:02 Наслов: НЕ ВЕСЕЛИТЕ СЕ УЗ ШОТУ! -------------------------------------------------------------------------------- За опомену и наук: свадбена игра у славу злодјела над српском нејачи ШОТА Да ли знамо право поријекло '' ШОТЕ '' ? Чим споменемо ријеч '' шота '' одмах помислимо на игру која се, нажалост, игра на свакој српској свадби. Њено поријекло води по злу чувеној Шоти Галици, жени србомрсца качака ( одметника ) Азема Бејта из села Галице ( 1189 – 1924. ) који је својевремено харао по Косову и Метохији. Шота је након мужевљеве смрти зулумћарила и предводила одметнике. У српском народу сачувано је сјећање на догађај када је Шота ухватила шестеро српске дјеце, чобанчади код стада, на планини Мокри, повезала их, наложила ватру и све их бацила у огањ. Док су дјеца горјела, приповједа се, Шота је са качаницима играла своју игру око ватре, оргијала и пјевала: '' Шоте, мори Шоте ! / Шоте, машала ! / Давно желим, мори, Шоте, да те играм ја ! '' На мјесту страдања невине дјечице подигнута је спомен – плоча која је стајала до свршетка Другог свјетског рата, када су је комунисти уклонили како би сачували '' братство и јединство – зјеницу ока свог ''. Ово је сушта истина. Да ли из незнања, или пак из неких других побуда и разлога, Срби, нажалост, објеручке прихватају ову игру која је редовно, чак неизоставно, заступљена на репертоарима њихових славља. И, одиста, нема српске свадбе, која ће протећи без сцена падања на кољена што је саставни дио ове игре !? |
![]() |
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Postovani kolega Marco!
ja ipak mislim da ste vi jedan veliki sovinista i nacionalista...jer mislim da u muzici nebi trebali da gledamo cije je sta...prvo treba gledati tehnicku stranu izvodjenja kola "shota" a onda muzicki malo protumaciti zasto se ta "shota" svira na svim veseljima....nemora da znaci da svako ko je odsvira je albanofil....ja sam recimo iz mesanog braka mama mi je sandzaklika a otac albanac...ali smo na svim veseljima svirali Moravac,Uzicko,Pajdoshku,Shotu i sve ostalo sto stvarno vredi i sto pravi dobru atmosferu...sad ako cemo da gledamo iskreno recimo Pajdushka igra je isto kad su makedonci kao klali albance igrali su Pajdushku...sta sada da nikada ne sviramo i ne slusamo pajdushku igru pa nije fer....!!!! sta sad oni nisu tada znali mozda za uzicko kolo mozda bi bas Shote Galica igrala turski cocek ali ga nije znala u to vreme....nemoj tako da tumacis stvari ovde na forumu..jer ipak nije ti Slobodan Milosevic prepisao u testament ovaj forum...ovde ima ljudi razlicitih vjeroispovesti i tako da nije lepo da ponizavas i vredjas tvoje kolege i drugove sa foruma...tako sto isterujes visak patriotizma u sebi ovde na forumu... ipak ispeci pa reci...a patriota budi u dusi a ne na forumu... prijatno!!! |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 20.06.2007
Downloads: 312
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Mislim da ovaj forum nebi trebao biti poligon za politiku!
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ne znam samo kako si dosao do zakljucka da sam ja nacionalista ali nema veze. Ja sam samo rekao sta je sota, i kome je posvecena. Ali sam takodje rekao da ima toliko drugih pesama i kola, KAKO NASIH TAKO I SVIH DRUGIH,koja mogu da se sviraju. I koja ne velicaju zlocin.
Smatram da svako iole normalan - NE NACIONALISTA, nece da se veseli uz pesmu koja velica zlocin nad njegovim narodom. |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
I sto se tice mene, ja sam zavrsio sa ovim, necu se vise javljati povodom ove teme.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Godfather
|
![]()
Ista pricha kao shto su se neki bunili zbog logoa i zastave...
Tema ide u LOCK!
Favoriti |
Oznake |
sota |
|
|