Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 05.05.2011, 10:41   #21
grandia
Veliki prijatelj foruma

grandia's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
grandia befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

ako smem ja da konstantujem i ako nisam aranzerista al sam vas drug i "veliki prijatelj foruma " - da ne zaboravimo to ... valjda smem i ja da lupam nesto a da ne dobijem odmah BANanu

hteo sam samo da konstantujem i da vas podsetim sta se ovde dogadja, a to je:

uvek ista prica, neki nov forumas upada u forum, postavlja pitanje il temu koja je vec programirana da ce da bude frke, stari clanovi se "prepucavaju" a kolega koji je postavio temu nigde nema ...

eto jedini milance se dobro setio da pita coveka sta je pre svirao tj. momentalno svira ...

znate i sami, nije nam prvi put a izgleda da nece biti ni zadnji put da se nepotrebno svadjamo ...

pozdrav svima

PS: sry za off-topic
Star 05.05.2011, 10:58   #22
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Nije Granida druze prepucavanje,ovde svako svoga konja hvali a tudjeg kudi!Nijedan se nije setio da m postavi pitanje ko je,sta je jel sam svira i peva jer u tom slucaju mu mnogo znaci vokalist i sve u jednoj spravi!Jel' covek mozda virtuoz pa dosta svira kola i brze forspile jer u tom slucaju mu Pa2xPro ne valja ni qrac jer ima tvrdu i preduboku dirku i slicno nego odma uzmi ovo ima materjala ili slicni komentari!Evo sam reci jesam li u pravu?Sta ce meni Pa2xPro ako sviram brze forspile i kola i tako to,da posle pola sata odsecem ruku a?
Star 05.05.2011, 11:38   #23
grandia
Veliki prijatelj foruma

grandia's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
grandia befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

e bash tako drug marco, u pravu si

izvinjavam se ako moj tekst malo ispao kao "pamentnjakovic" nisam imao loshu nameru ...

bilo bi dobro da nam kolega maligokica malo vise informacije o sebi daje, kako bi znali kome dajemo odgovore

da ne ispadnem komplet iz teme:

@maligokica

druze, ako imas pare da kupis T4 onda tu mozes da kupis i PA3 ... a mozda je tebi dovoljan i PA2 il T2 ... jeste da si nam dao neke informacije al nije bas konkretno

pozdrav
Star 05.05.2011, 13:49   #24
maligokica
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 24.03.2010
Downloads: 15
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
maligokica befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

izvinjavam se ,sviram roland g1000, i zadovoljan sam saundom, ali znate,stara klavijatura,mora se napred,sviram sam ili sa pevacem, a pa3x ne mogu probati zato sto jos ga nema kod nas,pa da ga probam a isto i tyros4 (ja sam iz makedonije).pa zato i pisem jer sigurno ima neko iskusniji ili bar da je probao ili cuo saund ove klavijature. pozdrav svima...i hvala
maligokica je offline  
Star 05.05.2011, 14:26   #25
milanceshow
Nishki

milanceshow's Avatar

Registrovan/a dana: 02.12.2007
Mjesto: Srbija,Nis-Prokuplje
Downloads: 538
Uploads: 16
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 83 puta u 69 Postova
Instrumenti: Roland E80 i FantomG
Interesi: Heklanje....
milanceshow ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
milanceshow pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Namerno sam te pitao sta sviras zbog dirke i zbog sounda na koji si naviko!
Generalno gledano imaces vise problema sa navikavanjem na korga.U tom slucaju bi ti predlozio yamahu!
Svi proizvodjaci prave aranzere da oni dobro zvuce za internacionalnu muziku!Pri odabiru klavijature moras da postavis neke kriterijume.
1.Sound
2.Broj varijacija
3.Sa semplerom ili ne (koliko memorije ima)
4.Edit ritmova
5.Post-produkcija ritmova
6.....
7.........

Moras da odlucis sta zelis od aranzera!
Star 05.05.2011, 14:28   #26
x3meSRB
Odomaćeni član

x3meSRB's Avatar

Registrovan/a dana: 06.10.2007
Mjesto: Balkan bre
Downloads: 445
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: PA1X 96mb + usb
x3meSRB befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ marco7 druže pa nismo mi merodavnijih svetskih stručnjaka... ali nisu ni oni merodavni za ono što nama treba, ti isti stručnjaci su više inženjeri nego umetnici tako da i to ne mora biti presudno, bitan je krajnji zvuk, a mi ovde na balkanu sviramo i imamo nešto malo drugačije kriterijume nego u Frankfurtu ili Kini. A nije mi jasno, u postu 21. si rekao da nismo pametniji od stručnjaka, da ne pljujemo aranžere koji su priznati od svetskih stručnjaka ...

niko druže ne pljuje nijedan aranžer, samo konstatujemo nešto što se da primetiti, prvo ne može nam biti merodavno to što je neki muzički stručnjak negde u svetu proglasio klavijaturu kao najbolju, danas je sve lova, biznis, ko plati više i sam to znaš.... mi smo samo krajnji korisnici hteli da napravimo neka poređenja za našu muziku.... realno svirao sam mnogo korgova, yamaha i rolanda.... korg je klavijatura koja ima mogućnosti ali ništa ne radi na poboljšanju izlaznih frekvencija.... svako ko je svirao rolandove aranžere zna o čemu pričam, ja sam samo prešao sa rolanda na korga isključivo zbog tehničkih prednosti koje je korg izbacio u datom trenutku.

Yamaha (mislim na njihove aranžere) je preuzela primat, pogledajte po oglasima skoro u svakom drugom gde je korg na prodaju piše ... ili menjam za tyros2 ili 3....

ja korga znam u prste, mogao bi od nule da sredim i kad bi upola od toga znao s yamahom, osim pukog rukovanja bio bi presrećan, pa ipak uvideo sam prednosti koje ima yamaha i samo bi trebao da budem slep ili zaluđen korgom da ne vidim da su tehnički i tonski superiorniji.... živi bili pa videli vreme će pokazati...
Star 05.05.2011, 16:39   #27
gega
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
gega befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard **

Ova tema bi trebala pod LOCK....kao i svaka koja ide u ovom pravcu jer se redovno zavrsava opomenama i svadzom.
Izgleda da ne umemo ni na ovu temu kao ni na temu oko sporta da diskutujemo kao razumni ljudi.....tu je uvek neki picvajz.
gega je offline  
Star 05.05.2011, 16:41   #28
negovan
Banovan!

Registrovan/a dana: 08.07.2009
Mjesto: Kacarevo
Downloads: 498
Uploads: 20
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 32 puta u 30 Postova
Instrumenti: korg Pa3x i dallape
negovan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sada sam bas gledao oglase, i bas nigde nisam naleteo na to da se korg menja za yamahu..Uglavnom pa800 za pa2x,ili pa80 za pa800 i tako.. Pa ovde kod nas se najvise svira korg, zar ne? Zasto? Zato sto je los? Zasto se yamaha toliko ne svira? cena pa 2x i tyrosa 3 je skoro ista,a koliko je pa 2x starija klavijatura.. Zasto cena korgu ne pada? Zasto je yamaha tako brzo izbacila tyros 4? Po vama, korg je tanak, ovakav, onakav, a najvise se svira.. Ne znam gde je tu logika... Druze, i jedna i druga su vrhunske sprave, ne mozes da pogresis. Ako imas para, a to je oko 3500 razmisljaj o tyrosu 4 ili pa3x, najnovije, najsavremenije i to ne moze da ne valja... Pozzz
negovan je offline  
Star 05.05.2011, 16:52   #29
x3meSRB
Odomaćeni član

x3meSRB's Avatar

Registrovan/a dana: 06.10.2007
Mjesto: Balkan bre
Downloads: 445
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: PA1X 96mb + usb
x3meSRB befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ne vidim da je neko rekao da pa2x nije vrhunska sprava, ovde se raspravlja o ukusima, i ne znam što bi zaključacali temu čim neko iznese suprotno mišljenje tu smo da diskutujemo pa makar i sa oprečnim stavovima, jel da?

@ negovan, ti si sad gledao oglase ja ih gledam svaki dan sto put dnevno
Star 05.05.2011, 17:21   #30
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

I dalje niko nije izasao sa argumentima za i protiv ovog ili onog instrumenta...Muzika po svojoj sustini postojanja podrazumeva razlicitosti,u izvodjenju,zvuku,emociji itd,a ovde se svi zdusno bore da je "uniformisu" i ukalupe da to bude da zvuce "kao bend" ili ne znam kako vec. Zamislite samo da svi zvuce isto i svi sviraju istu pesmu,na sta bi to licilo...potpuno pogresan pristup stvarima,mesamo babe i zabe i naravno od te silne zelje da jedni druge ubedimo u pogresne stvari pravimo svadju,budimo sujete kod kolega (a pojedincima sujete ne manjka ni malo).

Ako se pojavi neko sa pitanjem da li da odabere ovaj ili onaj instrument,logicno je i da postavi temu kako treba,da napise kakve prohteve okvirno ima,da li mu treba ovakva ili onakva dirka,manja ili veca klavijatura,sempler ili ne,aranzer ili solo itd...ovde to nije napisano kako treba a moderatori koliko god da nastoje da te stvari isprave poboljsanja nema,sve se vrti u krug i iznova. Ovde je kolega postavio pitanje vezano za dva konkretna modela a pojedinci su to prosirili na 5 modela (off topic)...opet greska i da pri tome niko nije napisao osnovne podatke o jednoj i drugoj spravi. Iz tog razloga sam i napisao post gde kazem da neki pisu o Tyros-u 4 a da ga ni videli nisu itd...

Posto sam vec dosta napisao samo cu jos u par reci pokusati da kolegi postavljacu teme dam par smernica kako treba da razmislja i naravno da sprave isproba i donese svoj sud,pre nego sto temu zakljucam:

1. Zvuk...relativna je stvar sta ko cuje i sta zeli da cuje od sprave a ocenu o tome svako treba da donese individualno. Snimci nasih kolega se mogu cuti na temi "DEMO SNIMCI" i pretragom na Youtube,odlicna varijanta za informisanje

2. Cena...razlika izmedju T4 i Pa2x pro je oko 1000 eura,nekome to mozda nije bitno a nekome je mnogo bitno

3. Gabariti...Pa2 je tezi i veci

4. Dirke...razlika u broju dirki i njihovoj mekoci i lakoci sviranja

5. Funkcije...lakoca rada sa spravom i bogatstvo funkcija

6. Materijal...mogucnost nalazenja korisnog i potrebnog materijala za spravu (ritmovi,boje,loopovi,itd...)

7. Estetski momenat...meni jako bitna stvar jer ja kao covek sa blizu 2 metra visine kada stanem da sviram Tyros-a izgleda kao da igram Game Boy (ovo naravno ne vazi za sve)

Nesto sam sigurno zaboravio da pomenem ali ovo su otprilike najosnovnije stvari o kojima treba doneti sud,pa izvolite kolega u potragu za informacijama a kad se odlucite i kupite spravu mozete nam se pohvaliti na temi "Ajde da se hvalimo"

Pozdrav svim ucesnicima na temi...LOCK

Sledeći član vam se zahvalio za ovaj koristan post:
kufi (22.05.2011)
Tema zaključana

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije