|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
@acekorg
Ti si druze jedan od retkih muzicara koji znaju i koriste klavijaturu na pravi nacin. To na koji nacin ti koristis spravu ne verujem da iko drugi na taj nacin razmislja a kamoli da to tako koristi. Jednom recju tvoja razmisljanja su jako kreativna i pozitivna.
#2 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Hvala Neso na pohvale .....
Samo sam hteo malo da preusmerim temu. Svi se uhvatili za fajlovi, a moze da se iskoristi i intro da izneses neka svoja ideja za improvizaciju bass-a, improvizaciju bubnja, i sve sto ti tekne a mislis da je zanimljivo ubaciti. Mada to je indiviualna stvar, ako neko nece da koristi nemora onda ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.04.2004
Downloads: 683
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Sve koristim zasto onda kupujem nove sprave kad moram raditi za 4 osobe onda koristim sve opcije da napravim sound zavisi kakva je pjesma ambijent i mjesto. Neko kaze da koristi samo 4 ritma mogu zamisliti sta i gdje svira vremena i trendovi tjeraju da se svak snalazi
|
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio xxl za ovaj koristan post: | ristiv (02.04.2011) |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 38
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
![]() |
![]()
Koristim ali zavisi za koju pjesmu i koji ritam,ako je aranzman zahtjevan u pjesmu onda treba intro,cisto da mi pomogne klavijatura da popunimo zajedno
![]() ![]() PS-Ako neko koristi intro,to ne znaci da je los muzicar,samo da kazem.Ne pravdam sebe ali sve sto znam to ja mogu odsvirati na klaviru sa hamer mehanikom i tih 30 % ![]() ![]() PS-Vecinom pustam harmonski intro,tj,ja sviram a intro MENE prati zbog nekih sinkiopa,brejkova,prelaza itd ![]()
Promijenjeno od Dejan (02.04.2011 u 02:36 sati) |
![]() |
![]() |
#5 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kao sto rece Dejan, ako je aranzman zahtjevan, npr. s namerom podjoh u veliki grad, tu mi treba jer prije upada na beguin iz rumbe ima 2/4 takt, tako da mi treba intro, tu ne drzim harmoniju nego samo sviram solo
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Drugari , ja imam druga koji ima lap top racunar i to ona manjih dimenzija , koristi wanbasko karaoke koje pusta na lap top-u preko midi kabla vuce boje iz yamahe psr 1100 .Mogu vam reci da on par godina tako radi raznorazne male svirke tipa 80 ljudi a radio je cak i krstenja , niko mu ne zamera sto ne svira , tj on simulira da svira i tako prolazi ekstra . Peva sve a pre 2 godine je poceo i u diskotekama da nastupa , covek rastura a nezna da odsvira nista na kljavi , ali ima pricu i veoma je brz po izboru pesama svi ga traze .Ovim sam hteo da kazem nije vazno znas ili ne znas da sviras , vec je vazno pevanje i naravno prica , a sto se tice intra znam tipa koji ima tyros 2 i ima odradjenih preko 3000 intra , on vuce direktno sa fajla i naqravno sve usemplovano , a takodje i svira tercu ili prim dok ide intro , opasno zvuci .Ja imam psr 1500 i imam smart mediu u njemu 128 mb na toj kartici mogu skrkati 4000 intra , ali ko ce to napraviti mlogo bre , ih kad bi to imo netreba vise da vodim jos jednog instrumetalistu vec pustaj i dodaj po malo posle naravno pevanje i to je to
#7 |
Kao kod kuće
|
![]()
Koristim intro samo ako u aranzmanu pesme ima sinkopa ili breakova,tipa Oprostajna Vecera,a ostalo uglavnom sviram,poceo sam da izbacujem intra,to samo mi muzicari slusamo,u kafani boli uvo goste da li je intro ili ne,a i kad koristim intro namestim uvek tako da sviram ipak prvi glas.Meni licno ne smeta,neka radi svako ko kako misli da treba,ako zna da se proda neka pusta i midi,bas me briga,gledam sebe,ne interesuje me okolina i ko na koji nacin radi,evo sad bas danas sam zamena u jednom bendu koji rade prvih sat vremena iskljucivo na mp3 matrice sve novitete,i densare,tako da cu i ja biti danas dj,ali me ne interesuje to,prevazisao sam te price.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
Ja sam dugo razmišljao i našao sam rešenje!
![]() Povadio sam sve tastere iz aranžera sem varijacija i Start/Stop-a i sad više nemam ni intro ni bilo šta drugo, možda ću čak i da prodam kompletnu opremu i da kupim kombi pa cu da predjem u šofere. Tema je postala dosadna, nemam više volje da čitam, sve se isto vrti. Pozz . . .
Kakva bi tišina nastala kada bi svi govorili samo o onome što znaju... Promijenjeno od Dovijarski025 (02.04.2011 u 12:39 sati) Razlog: Pravopisna greška |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|