|
|
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 10.01.2011
Downloads: 3438
Uploads: 30
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 23 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Cao.A da li mozes da mi kazes kako se uskladjuju izlazne karakteristike pojacala sa ovim podacima za zvucne kutije.Da li postoji neki odnos i po kom kriterijumu se biraju zvucnici za odredjeno pojacalo.Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
U idelanom slucaju:
Maksimalna snaga zvucnika jednakva na 70% snage pojacala. U praksi, postici maksimalnu RMS snagu zvucnika a pojacalo da ima najmanje jos 30% rezervne snage. To je odprilike moj kriterium zdravog sounda... Svakako uzimajuci u obzir jos sledece karakteristike zvucnika/pojacala: Pojacalo: Damping faktor, THD, Dinamika pojacala,suodnos snage na 4 i 8 ohma,princip rada AB,D,H...,namena pojacala Zvucnik:RMS, SPL,Max SPL,konstrukcija(Coverage,karakteristika drajvera) i namena kutije,nominalna impedansa,frekfentni opseg i dozvoljene tolerancije... To je u kratkim crtama Pozdrav
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ok hvala na odgovorima...
Sto se tice odonosa pojacala i kutija..jel to znaci da ukoliko imamo mixer snage 500 wati,za njega bi idealna bila kutija od 350-400 wati,da mixer "napoji" tih 350-400 wati snage,i da mu ostane 30 % rezerve,najvise zbog sdravog sounda..jeli tako ili sam pogresno razumeo? a sta je dumping faktor kod pojacala?hvala jos jednom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
@Milan$
Pitanje 1:Vazi za svako ozbiljno eksterno pojacalo,vecinom, powermiksere nemaju takva pojacala...ali u sustini, DA. Pitanje 2: upotrebi search opciju ![]() http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13181
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ok hvala..a kazite mi samo,koje pravilo u tom slucaju vazi za power mixere? ( mada tu u sustini nema pravila,povezuje ko kako sta stigne
![]() Promijenjeno od Milan$ (24.02.2011 u 00:08 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Vazi generalno za svako pojacalo a i u powermikseru je ugradjeno pojacalo...problem je u tome da koncept Powermiksera(Vol + Kg + $) ne dozvoljava pojacala veceg kvaliteta.
Izuzetak: PM serija Dynacorda i PowerMax serija firme Yorkville
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ok hvala i pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |