|
|
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Evo ljudi mi glavu probise sa njim svaki dan. Jesi li vidio onoga sa super talenta sto svira harmoniku? Ubija, razvaljuje, jede malu djece, hebe kevu itd. Rijec je o momku iz Rijeke koji se prijavio za talent show u Hrvatskoj. U principu je uradio nesto kao mix folka, housea, r'n'b ni sam ne znam sta. Evo o cemu se radi za one koji ne znaju.
Evo ja da izrazim svoje iskreno misljenje. Radi se u principu o jako dobrom harmonikasu. Ali mislim da prvo i prvo jos nije spreman na ovakve performanse, treba mnogo iskustva da se stane pred kamere ali svaka cast za m....a. Dalje, nije izmislio nista novo. Ovakvi folk-techno mixovi nisu rijetkost, a i nisu vise toliki hit. Ono sto je svirao nije komponirao sam niti ista smislio, nego preradio nekoliko forspila i dijelova kola i to prenaivno i mnogo nelogicno. Onda da ne pricam o tome kako je odsvirao sve to skupa. U prvom nastupu je svirao koliko toliko cisto, ali drugi i treci katastrofa. Svira je dosta necisto i "brljavio", pogotovo ono kad je pao na koljena i skroz na skroz fulio ton, cime je pokazao da mu je vazniji performans i izgled nastupa nego muzicki korektno odsvirano. Znaci sve u svemu, ok harmonikas, ali ovakvo nesto mu nije trebalo, jer se mogao pokazat u mnogo boljem i originalnijem svjetlu.
Favoriti |
|
|