|
|
Harmonizeri Da zvučite kao hor... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#31 |
Vredan član društva
|
![]()
Hvala Deki na odgovorima, sad definitivno bez razmisljanja kupujem tu spravicu.
Sve najbolje i postavi neke snimke, kada budes mogao. Usput imas li namenski ritam zaa pesmu A tebe nema od Zorice za Korga Pa80? |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.04.2009
Mjesto: Bela Palanka
Downloads: 1201
Uploads: 10
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 14 puta u 13 Postova
Instrumenti: Ketron Audya 5, Yamaha Motif XS6, Yamaha Montage 6, Korg T3, Korg Prophecy
Interesi: Muzika, pravo.
![]() |
![]()
Imam ritam,daj mi e-mail adresu i saljem.Pozz!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Vredan član društva
|
![]()
Hvala druze, pozdrav
******************************** |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 19.12.2008
Downloads: 262
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Sad sam nasao temu i prikljucujem se sa jednim pitanjem na samom kraju:
sviram klavijaturu u bendu i radim bas/ritam (znaci imamo ostatak, bubanj, harmoniku). Midi NE koristim (Boze sacuvaj da bi ikad i htio) pa me zanima da li samim sviranjem kontre na klavijaturi tj. kontra akorda kao gitare VL3D moze prepoznati ili to mora biti MIDI signal da mu "kaze" kad koji akord mjenja i po tom odredjuje tercu. Istim tim pitanjem, nadovezuje se i drugo, koji "mode" a i ulaz bi se koristio onda AKO on moze prepoznati akord kao da signal dolazi iz gitare (a isao bi naravno iz moje klavijature ![]() Zanima me ova sprava zbog zenskih pratecih, ima vise mogucnosti nego performer koji trenutno imam i moze obaviti ono osnovno, ali kompresor, pitch korektor itd ...te sitnice me isto privlace. Nadam se da nisam previse ovo zakomplikovao! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Vredan član društva
Instrumenti: Ketron Audya 5, Yamaha Motif XS6, Yamaha Montage 6, Korg T3, Korg Prophecy
![]() |
![]()
Pozdrav!
VL3D ima tu opciju koju pominjes,ali na tvoju zalost moraces da koristis MIDI ![]() Znaci mode je 'Notes',ulaz je MIDI,naravno i na vokalistu moras ukljuciti MIDI da bi aktivirao ovaj mode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Vredan član društva
|
![]()
Druze Deki, mislim da ovoga puta gresis, Vocalist VL3d se upravo i izdvaja od ostalih vocalista kako digitekovih tako i od TC heliksonovih (mislim na vokodere do 400 Eura),
po tome sto ima 3 mogucnosti 1. midi za klavijaturiste, 2. guitar in ulaz za gitariste, i bas kontrase i sve druge akordske instrumente 3. a cappela mode za pratece vokale po lestvicama voicelive 2 i voicelive 3 ima samo prvi mod, voicelive 4 drugu i trecu mogucnost, dok Vl3d sve tri naravno a to je i skracenica nazive voicelive 3 division,... Ovo je najmladji vokoder, najprakticniji, jedino sto je za ruku, sa noznim kontrolorom ne mozes mnogo sta uciniti, osim da ukljucujes i iskljucujes efekat,.... Ko na njemu uz kompresor, pitch korektor, warmth za toplinu i noise za feedback ne podesi glas, uz digitekov hall i plus 5 memo seta sa po dve particije a i b, ne namesti glas taj nije za ovaj posao,... Ja sam ga porucio iz Bratislave,...jer kod ga nece biti pre 8 marta,..stize mi sledece nedelje, a iskustvo sam pokupio licno isprobavsi kod kolege,.. koji je kupio u bosni,... Najbitnija stvar za sve, je da ne nasedaju na oglase o zastarelim performerima sa starim vocal procesorom , i da ne nasedaju na price o kupovini Voicelive 2, 3, 4 jer imaju manje mogucnosti, a i isto kosta,.osim ako si gitarista, onda 3 i moze zbog jednostavnosti i delay, 2 je bezveze, osnovni model,.., 3 trojka je cak jednostavnija i prakticnija od 4 koja vise kosta,..... Kad mi stigne, nasnimicu jednog olivera, jedng sabana, georgijeva, harisa, malo ciganije i vlasije, i od svega po malo da cujete i kraj price,.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
U cemu gresim,Pedja?Covek je pitao za bas i kontru,koji ulaz i koji mode,pisali smo o ostalim mogucnostima ove sprave ranije,pa ne vidim cemu ovoliko teksta
![]() ![]() Uzgred,slovo ''D'' u skracenici VL3D oznacava desktop model,nisu nikakve divizije u pitanju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Vredan član društva
|
![]()
Ma ok je za divizije,... zezam se,...
Stvar je u tome, sto guitar mode radi po principu prepoznavanja odsviranih akorada, u arpedju tj razlozeno u real time vremenu ili jos brze kada akord ide odjednom bez razlaganja, ,.... tako da bas i kontru prepoznaje kao akord, s tim sto se moze desiti da neki put bude u falsu,... ma jednostavno cudim se da covek uopste i razmislja za vokoder, a ne peva nego svira ciganiju,.... i to treba mu za pevaljku a ne za njega,.. pa hajde nek ode da pazari i stolicu za bubnjara i tako redom svima sta treba,.... ![]() ![]() ![]() Promijenjeno od pedjajazz (07.12.2010 u 02:43 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 11.12.2007
Mjesto: Niksic - Crna Gora
Downloads: 19
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: gitara, produkcija
Interesi: padobranstvo, alpinizam
![]() |
![]()
Kad kupis TC Helicon Voice Live 2 taj DigiTech dobijes, ako neces kusur
![]() Dodato: Postavi neki svoj demo da cujemo kako sviras! Moram malo da peckam - posto si izricit na tvrdnji da ne bi koristio MIDI. Ocigledno aludiras na MIDI fajlove. Midi nisu samo fajlovi. To ti je citava filozofija. Na kraju krajeva - sve sto slusas "uzivo" odsvirano po kojekakvim studijima. Kojekakve Joksimovice, Seke, Cane, Stoje, Samardzice, Husnije, Kalace.... svi su njihovi aranzmani uradjeni u MIDI-ju. I tvoja klavijatura u osnovi svira u midiju koja taj kod sastavljen od 1-inica i 0-la preko D/A konvertora pretvara u realan zvuk. A ti ne bi "nikad koristio MIDI". Pa sviraj onda koncertni klavir - ima jedno 4 tone. Dodato: Citat:
Promijenjeno od Jovan_NK (08.12.2010 u 21:16 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
@Jovan_NK
Mislim da ovde nije rec o poredjenju Voice Live 2 i VL3D,niti o muzickom umecu kolega. Pedja,upravo sam probao preko Guitar In da povezem klavijaturu i ne samo da ne prepoznaje akorde,vec uopste ne prepoznaje signal iz klavijature!Ponasa se kao da je u Acappella mode-u.Izgleda da je MIDI ipak najbolja opcija. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|