|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
sa hd tune sam skenira hard disk i nasao mi je 27 bad sectora...
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Koji hdd imas ?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
Mislim da je maxtor, ne znam, morati cu otvoriti da pogledam ako je to bitno? znam da nije sata prikljucak nego onaj obicni stari...
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Logicke bad sectore mozes poraviti i samim formatiranjem celog HD-a..Fizicke bad sectore mozes da probas da popravis programom HDD regenerator...On okrece polaritet bad sectorima,tako da opet ozivljava to mesto i popravlja bad sector-naravno to je u teoriji
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Milan$ ti je rekao sve sto sam i ja hteo... Ja hdd regenerator imam na Hiren`s cd-u, samo znaj da kada upalis taj regenerator ceo hdd ce ti formatirati.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.08.2008
Mjesto: Trstenik
Downloads: 618
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Roland e80
![]() |
![]()
Pokusaj da promenis operativni sistem posto sam i ja imao slicnih problema tek kada sam promenio os. vise nemam tih problema. Pozz javi kakva je stvar u pitanju
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
Ako ti je disk stvarno Maxtor i jos 250 GB onda je moje misljenje da prvo zameni njega .To je po mom iskustvu najgori IDE disk koji si mogao da naletis.Dok mi je bio jos u garanciji zezao je pa su mi ga zamenili i nakon mesec dana sa drugim diskom isti slucaj . Imao sam ga i na drugom kompjuteru on je izdrzao malo vise od godinu taman toliko dok mu je istekla garancija .Od tri diska koja sam imao 250 Gb sva tri su se pokvarila za godinu. Njihov disk od 160 Gb mi radi i danas ali ta serija kao da je ukleta. Sad jos jedino uzimam od WD i do sad nikakvih problema .Ako imas neki disk od 40 Gb pokusaj da sistem nabacis na njega i videces ako ti se pad desava i na njemu ali mislim da se nece .
|
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.03.2011
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Pad sistema moze biti vezan za previse stvari, od hardverskih, kao sto je vec pomenuto, preko pregrevanja do virusa koji i tek kako mogu naneti stetu sistemu. Pitas se kako virus kad sam formatirao?! Postoji 8 mb prostora izmedju particija koji po default-u windows ostavlja, i desava se, vrlo retko doduse, da se tu virus nalazi. U tom slucaju problem resavas tako sto spojis sve particije tokom dizanja sistema, formatiras, uhvatis Partition Magic i ponovo kreiras particije! Muka jeste ali ponekad moze da pomogne.
Druga stvar, i najpre ce biti to, da drajveri prave pometnju. Prilikom inicijalizacije windows kupi drajvere i ako su neodgovarajuci moze da dodje do pucanja sistema. Ako ti se prilikom dizanja ne restartuje nego tek nakon instaliranja pojedinih drajvera/programa proveri pazljivo sta je u pitanju. Kucaj RUN/MSCONFIG, idi na STARTUP i vidi sta ti se pali sa windowsom. Tu je naravno i HIREN'S BOOT CD, skini, i testiraj ali po simptomoma mislim da su drajveri. Proveri i temperaturu pomocu EVEREST-a. Javi sta si uradio ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|