Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Yu-Midi Info > Komentari i Pitanja

Komentari i Pitanja Ovde možete postovati Vaše komentare, sugestije i pitanja vezana za ovu stranicu.

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 15.03.2007, 01:20   #1
E-L-D-A-R
Vredan član društva

E-L-D-A-R's Avatar

Registrovan/a dana: 01.06.2006
Mjesto: Bosna i Hercegovina
Godina: 36
Downloads: 1504
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg Pa80, Yamaha DX11
E-L-D-A-R befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
E-L-D-A-R pošalji poruku preko MSN messengera
Standard Dobar Klavijaturista

E ljudi da vas pitam sta vi mislite ko je danas dobar klavijaturista (da se moze negdje cuti neki snimak ili video)...Znaci nepitam ko je za vas najbolji klavijaturista jer je dosad bilo dosta takvih tema.. Ja neznam za nekog posebno ,gledo sam po you tube ima nekih dobrih snimaka ali ja opet neznam ko su ti ljudi... Nista pozdrav svima i nadam se da cete odgovorit na moje pitanje ....
E-L-D-A-R je offline   Reply With Quote
Star 15.03.2007, 07:02   #2
cincilator
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
cincilator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sta znaci 'dobar klavijaturista'?
Da li se odnosi uzem smislu - na 'narodnjake' ili u nekakvom 'punom smislu' rijeci?
Narodnjak 'klavijaturista' je nastao tako sto su sa pojavom novih muzickih tehnologija harmonikasi samo vodoravno polozili harmoniku, a 'tehnika' je i dalje ostala - harmonikaska.
Klavijaturista u punom i pravom znacenju bi trebalo da predstavlja nekoga koje je prije svega savladao 'klavirsku tehniku', a potom se usmjerio u pravcu 'modernih' muzickih instrumenata - 'synthesizer'-a.
Na zalost, vecina danasnjih (aranzer) 'keyboard'-sviraca su harmonikasi, koji nevjesto sa dva-tri prsta lijevom rukom jedva osviraju dva-tri akorda od cijele harmonije i tu se zavrsava njihovo umijece sa lijevom rukom.
Trka za 'bojama' cesto vodi u pogresnom pravcu, jer je mnogo vaznije kako se odsvira solo od same 'boje' koja se upotrebi. Uz to mnogi 'nasi' aranzer sviraci zvuce prazno, jer u svirci se cuju samo automatska pratnja i 'solo', koji cesto nisu aranzmanski dobro uskladjeni.
od narodnjaka, 'uzivo' zvuci ponajbolje mile kitic, zahvaljujuci - shedi, cija pratnja, bez obzira sto koristi mnoge gotove sekvence sa semplera, zvuci transparentno i dinamicno.
vrlo je vazno da 'klavijaturista' dobro pozna harmonije i da osim solo-instrumenata koristi i 'background' instrumente poput 'strings', gitara, duvackih instrumenata... itd, i naravno da sa njima ne 'poklapa' vokal ili da zvuci 'neizbalansirano' u odnosu na pratnju, sto je najcesci slucaj..
kaze se da o ukusima ne vrijedi raspravljati, ali ako pricamo o 'klavijaturama' nije isto svirati pjesme npr. jednog halida muslimovica ili harisa dzinovica.
balkanski 'folk' je i pored znacajnih pomijeranja, aranzmanski jos previse sirov i neartikulisan, pa je i prica o 'dobrom klavijaturisti' u narodnjackom smislu nezahvalna tema.
cincilator je offline   Reply With Quote
Star 18.03.2007, 20:34   #3
E-L-D-A-R
Vredan član društva

E-L-D-A-R's Avatar

Standard

Pa mislio sam na klavijaturitu narodne muzike jer danas ima puno klavijaturista , a ima i mnogo dobrih za koje se nije culo pa sam mislio mozda neko zna nekog tko dobro svira pa da se moze vidit ili cut na internetu nesto... Pozdrav
Star 18.03.2007, 23:04   #4
marco
Odomaćeni član

marco's Avatar

Registrovan/a dana: 29.02.2004
Mjesto: Beograd / Србија
Godina: 39
Downloads: 1731
Uploads: 10
Zahvalili mu 17 puta u 14 Postova
Instrumenti: Yamaha psr 9000
Interesi: muzika i zenske
marco befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
marco pošalji poruku preko ICQ messengera marco pošalji poruku preko MSN messengera marco pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Zavisi sta podrazumevas pod terminom klavijaturista. Da li je aranzerista, solista ili pratnja ? A i tu sad imas podelu po vrsti muzike. Naprimer cigani pratnju ubijaju, ali samo ciganiju. Naprimer sumadija uoposte ne zvuci lepo u tom "fazonu". Slicno ti je i za solo. Amza rabija solo, ali orijent. Svira on i kolce, slusao sam, ali ipak nije to bas onako kao kada naprimer kolo sprzi Kemis na harmonici.
marco je offline   Reply With Quote
Star 18.03.2007, 23:09   #5
E-L-D-A-R
Vredan član društva

E-L-D-A-R's Avatar

Standard

Dobro , vecina najboljih klavijaturist sviraju bas, solo i harmoniju ( pratnju). Pa sam mislio na to...A mozda ima i dobrih na aranzerima.. Nije bitno kako svira , bitno je da svira dobro...
Odgovor

Favoriti

Oznake
dobar, klavijaturista

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 11:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije