Alix, nisam zeleo da se ovo rasplinjava u raspravu ali moram da kazem. Znam da si korgovac, ali moras da shvatis da je Yamaha pre 8 godina napravila aranzer psr 9000, koji korg ni sa pa1x nije uspeo da sustigne. A T2 je trenutno najbolji aranzer (po performansama, ne po kvalitetu izrade) koji je napravljen. Nema mu ravnog.Citao sam dosta o njemu, i trenutno mu ni jedan pa1x ne moze parirati. Dovoljno je reci sampling 1gb, a druge opcije necu ni da pominjem.
Psr 9000 i pa1x su u klasi. A odabir jedne od te 2 klavijature je stvar ukusa.Da li ti vise treba sampling od 65 mb, ili touch screen ekran. Da li ti vise treba mogucnost mp3 prosirenja, ili polifonija od 126. I da li ti se vise svidja da imas 4 prelaza na 4 varijacije ili 2. Da li volis da klavijatura moze da podrzi kada se u jednom stilu nalaze 4 varijacije sa razlicitim tempom. Ima tu jos dosta stvari ali necu vise da duzim. Neka svako uzme sta mu se svidja, o ukusima ne treba raspravljati. Ali o tehnickim karakteristikama i te kako treba.
Da se razumemo, ne kazem ja da taj korg ne valja, naprotiv. Ali sve sto moze on, moze i Yamaha, ako ne i mnogo vise. A i te famozne korgove harmonike. Ok. Super su, tu se slazem. Stvarno dobro zvuce. Ali je zato ustinut na bubnjevima. Ritam sekcija na korgu NIKADA nece zvucati kao na yamahi.
|