|
|
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#7 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@nikolakg
Kao prvo-nije bas korektno raspravljati se sa moderatorima,zbog onoga na sta su ti oni ukazali,a znas na sta su mislili. Siguran sam da oni nemaju nista protiv tebe licno,i bilo je u dobroj namjeri sa njihove strane. Kao drugo-pisati harmoniju neke pjesme po sjecanju se moze ako je pjesma od 3-4 jednostavna akorda,lake i prepoznatljive melodije. Harmoniju za malo slozeniju melodiju,po sjecanju moze mozda napisati i neko ko je izuzetno iskusan i koji ju je odsvirao bezbroj puta i ima je dobro memorisanu u glavi.Ja ne znam,da li si ti taj-mozda i jesi. Moj drugarski savjet bi ti bio,da ipak malo spustis loptu,jer opet ponavljam da ni jedan od moderatora sa kojima diskutujes,nema nista protiv tebe licno. Inace,iskreno,pocele su me nervirati raprave na temama harmonije. Na tim temama bi trebali postovi da budu korektni,i da se postuje misljenje svih clanova,ukoliko je argumentovano. Najbolje je dici ruke od ovakvih tema,i samo ako ima prekrsaja sankcionisati i to je to.A neka pise kako god sta hoce. Evo ja sam sjeo i provjeravao sam harmoniju pjesme "Rado moja bela".(preko volje-iskreno) Ako ona ide iz Hmola,po meni bi to trebalo ovako da se svira: RADO MOJA BELA Hm------------------- Ti si htela da me cekas A-----------G--F# do povratka moga F#7------Em-----F# al' bogati ubedise lako Em------------C#7--F# siromasnog oca tvo--ga Ref. F#7-------Hm---F#7-----Hm Rado moja bela u pupoljku svela Hm-------Em--Hm-----C#7--F# dali su te onom kog' nisi vole--la F#7------Hm--F#7------Hm da ti lisce kida, da ti mrsi kose Hm------Em--------Hm-C#7---F# nisu znali Rado da ti bol--nano--se |
![]() |
Favoriti |
|
|