|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Svi proizvodi: tehnika, prehrana, hemija, garderoba itd se proizvodi za trzista po kategorijama i to je sigurno i ima razlike u kvaliteti pa tako je i sa klavijaturama svi ti proizvodi su prosli kontrolu od strane kompanija ali nisu bas iste sirovine i materijali koristeni za jedno i drugo trziste znaci to jeste original ali nije iste kvalitete. Tako da je sve moguce tako i kod Korga. Cudan je svijet trgovine. Recimo za primjer jedan podatak firma " BEKO" je iz Turske i oni su kupili cuveni "GRUNDIG" i sad proizvode televizore iste kvalitete kao beko ali se ovaj zove grundig i skuplji je za nekih 100 e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.03.2005
Mjesto: Zepce
Downloads: 305
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Interesi: KORG i web design
![]() |
![]()
Korg za cijelu Evropu se "sklapa" u Italiji i glavni distributer je samo jedan za sve. To sto Ameri placaju extra garanciju od 2 godine, to se kod nas zove osiguranje, a ne garancija. Korg garantuje 1 godinu, sve preko je osiguravajuca kuca. Moj pa800 je kasko osiguran za 50€ i to full kasko u jednom nasem (bosansko) osiguranju. Naravno, ovo sam uradio samo radi pijanih gostiju, piva i cevapa .... Ram je najmanji problem i najjeftiniji kvar, kako na laptopu, pc-ju, tako i na klavijaturi i izgorice u sekundi radi bezbroj razloga cak i onaj najskuplji. Sto se tice ovog u pa seriji, oni su cak i priznali da je jedna kompletna serija bila kriticna, ali te memorije su obicno izgarale u prvih godinu dana i to najcesce nadogradnjom novog os-a. Jedino sto mi se ne svidja globalno kod korga su gumice i tipke, jer su katastrofa i nakon godinu dana tezge pocnu otkazivat, ali ko ih .... kaj je gumica za cijelu oktavu oko 5€. Toliko, nadam se da nisam utusio ... ;-)
![]() |
#3 |
Donator
|
![]()
samo garancija od dve godine vredi 200e a za trziste nema ni govora svi su isti pa kome se kako zalomi. Ja licno dve godine nemam problema a neznam za koje je trziste pravljen.
Sto ne znaci da necu imati problema pa sam se na vreme obezbedio rezervnim Ram-om.
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.03.2005
Mjesto: Zepce
Downloads: 305
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Interesi: KORG i web design
![]() |
![]()
Ma evo i ja ga koristim 2 godine, a prije toga pa60 oko 5 godina, te jeno 7 godina ix300. Jedina zmjerka su samo tipke .... Naravno svaki sam kupio ovdje, sem ix 300 koji sam narucio iz Njemacke, s razlogom jer je to bilo 90 i neke.
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
@terza
"...ameri koriste napon 110Volti a u Europi je naravmo 220 V." Zar ameri ne koriste napon od 230V? Barem koliko sam ja upoznat...Evropljani 220V, a australijanci 240V... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|