|
|
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#3 | |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() Citat:
Namerno nisam potencirao kvalitet zvuka da ne skrenemo sa ovog bitnog/za miksete/. A stvar je , dvojka ili trojka i to ne samo za kafic. Mene su zbunili decibeli na 1m razdaljine kod vise aktivnih kutija, koji ne prelaze vise od 97! A to vise ide prema Hi-Fi normama, nego prema PA....ili opet kazem - za monitoring iz bliza... Nadam se da me razumes. Znaci poenta je bila - da li postoje aktivne zvucne kutije, minimum 400W RMS, ali i minimum 120dB,pa i neka su gabaritnije - sto je i logicno.... Inace u pojedinim situacijama, u male i "smirene" kafice, posao su mi vrsile i dve "Cerwin-Vega" od po 350W /sa napomenom - Hi-Fi/. Ali ja iskreno, ne mora da sam u pravu, ali nekako logika mi nalaze - cisto ne verujem da ce spomenuti JBL-EON-G2 izdrzati, evo sto si spomenuo - svadbu na primer, pa neka je subwoofer koliko hoce snazan.....I to u kombinaciji klavijature, duvac i pevac.... Ali ti imas vise iskustva sa aktivnim komponentama, pa daj ako ti nije tesko da "izvucemo" neki zakljucak, mislim da ce koristiti i drugim kolegama. Normalno, svako ko zna nesto plus, ja bih ga zamolio najljubaznije da se prikljuci diskusiji. Hvala. |
|
![]() |
Favoriti |
Oznake |
aktivne, ili, kutijeda, zvucne |
|
|