|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
|
![]()
Prolazi se kao bos po trnju...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
#Jadna mu je majka ko se uzda u baksis i da od njega moze zivjeti,ili imati
neku vecu korist.# Svaka čast care vidi se da nisi sviro tezge već samo isteko iskustva pojedinih muzičara koji sigurno nisu radili kod nas u Sloveniji ili u Austriji na većim gažama...Hajde sad reci kako u Beču dođe 5 cigana,Bubnjar,Harmonikaš,Gitarista,Bass i Violina...E sad ljudi imaju dnevnicu 0eur i sviraju SAMO ZA BAKŠIŠ...I nikad im ne prođe noć da ne uzmu bar 500-1000eur minimuma...Istina živa,a bakšiš je nabolja zarada koju muzičar može da zaradi...Evo javno ću da ovo da iznesem javno jer je ČISTA ISTINA i ljudi s kojima smo radili mogu da potvrde sve i slovo ove izjave...I Casinu Kongo u Slovenji sam imo dnevnicu 200eur kao i ostali članovi osim pevača Josipa Matića koji ionako vredi mnogo više od nas jel je VRH pjevanja...I kad smo na kraju pregledali bakšiš---3.700eura...Da istina,evo svi se zaprepastili koje pare smo uzeli-pun mikrofonski kogfer para...I to sad batko podjeli na 4 člana pa vidi jel se isplati bakšiš il nam je majka jadna...S tim parama sam prodo PA1X i nabacio još malo kinte i kupio PA2Xpro...Dakle praktično skoro pola instrumenta sam zaradio na svirci...Ništa više neću da dodam...Svako ima svoje mišljenje i iskustva i molim bez daljen prozivanja...Sve sam reko što sam imo za reći i nebi se rado prepucavo sa glasom razuma na forumu...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Ma srbija je nekad bio rudnik para...pre 25-30g...su ljudi od jedne sezone sviranja pravili kuce i kupovali stanove...prosto za neverovati...danas sve preko 200e sto se uzme,moze se reci da je "dobra tezga"(bar je tako ovde u bgd-u)!! Ljudi su mnogo postali probirljivi,svasta nam traze da im sviramo,a pri tom sve manje i manje para.Do pre neku godinu sam imao u proseku oko 80 tezgi godisnje,a sad mi se to skoro prepolovilo.Realno dobar orkestar vredi preko 1000e....ali ko ce to da plati....tako da se i dalje zadovoljavam sa gazom od 600e za moj band od 7 ljudi.Naravno uvek je nekom to mnogo da plati,pa se cenjkaju ko na pijaci,i na kraju popuste i opet plate onoliko kolko sam im rekao.Iskreno se nadam da ce proci ova globalna svetska kriza,pa da nam se vrate one zlatne i bezbirzne godine kad se stvarno mnogo dobro zivelo od ovog posla!!!
![]() |
#4 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Sve je to do novca...većina naroda na ovim prostorima je takva da čim ima malo para prvo ide u kafanu ali na žalost para nema nigde...ostaje da se nadamo i verujemo da će se situacija popraviti,ništa drugo...
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Fiksna cena je OK, ali baksis je baksis. Bar ovde kod mene (Pozarevac i okolina) baksis je uvek veci od pogodbe, tako da ja licno idem na to da uzmem svirku i sa manjom pogodbom, ako znam (ili pretpostavljam) da ce biti dobrog baksisa. Jbg, nekad covek omane sa procenom pa uzme malu pogodbu i jos manji baksis, ali taj rizik uvek postoji. Tamo gde gazda obecava dobar baksis idem i tako ali sa garancijom. Retko idem samo za baksis bez garancije, osim ako sam negde vec svirao i znam da ima dobre kinte.
Para ima, nije kao pre, ali zivi se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.05.2009
Mjesto: kragujevac
Godina: 54
Downloads: 337
Uploads: 44
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: pa 80,korg le
![]() |
![]()
Racunajte na to da danas ljudi u Kg rade za 15 eura na gradjevini i to ceo dan.Mada,eto nije za poredjenje sa muzikom ali cisto da se zna.
Treba ceniti ovaj nas posao.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
Ne kazem da treba svirati po svaku cenu, ali u danasnje vreme novac se mnogo tesko zaradjuje a mnogo lako trosi. Samam tim, treba ga ceniti i ne treba biti neskroman. I jos nesto. Kazu da nije najskuplji alat onaj koji je najskuplje placen, vec onaj koji stoji kuci i ne radi, bez obzira koliko je placen. Treba naci sredinu, a sve u zavisnosti od kvaliteta svirke koju nudis i situacije sredine u kojoj radis. Promijenjeno od caka012 (06.09.2009 u 00:17 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|