|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Rekao bi da je ova verzija operativnog sistema postojala od pocetka jer sam jos ranije pisao da na skoro svim fabrickim ritmovima postoje multiefekti.Predpostavljam da je ovo marketinski potez Rolanda kako bi pospesili prodaju i da je odavno bilo smisljeno,kao za pocetak je dovoljno sto GW8 ima dobar zvuk i ritmove za sve zanrove muzike,pa onda dolazi verzija sintha sa zvucnicima i na kraju umesto nove klavijature novi OS koji ce sigurno pojacati prodaju!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nishki
|
![]()
V2 za E80 se naplacivala zbog MP3 playera.......bar je to njihovo opravdanje!!!!!
GW8 je mnogo dobio ovom nadogradnjom operativnog sistema. Moj savet vam je da uradite formatiranje memorije jer cete tako da poboljsate performansu klavijature. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
U samoj klavijaturi nema opcija za format njegove interne flash memorije kao recimo na E2 Init flash,jedino da se odradi format na kompjuteru ali ne znam koliko je to dobro.Kada sam radio format na E2 preko kompjutera mnogo vise vremena je bilo potrebno da prebacim stylove nego li kad sam formatirao u klavijaturi.Bar pet puta brze sam prebacivao ritmove kad bi format obavio na kljavi za razliku od formata na kompu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nishki
|
![]()
Nemoj da formatiras preko kompa,jer to nije dobro......
Ja licno maltertiram E80 do iznemoglosti,pa mi se desavalo da klavijatura malo uspori rad i sto je najgore na sred svirke zablokira.Onda lepo uradim beckup interne i eksterne memorije.Onda formatiram obe i vratim program nazad.To se pokazalo kao veoma dobro i pouzdano resenje. Nebi bilo lose kada bi se formatirala memorija na GW.......zbog brzeg ucitavanja ritmova i olaksanog rada operativnog sistema. Prilikom ucitavanja ritmova OS ucitava mnoge postavke,a posebno bi naglasio postavke MAKEUP TOOLSA.....Tu moze klavijatura da zablokira...... Postoje jos mnogo parametra u samom rolandovom ritmu na novijim aranzerima..... Ipak je moj savet da ako postoji mogucnost,onda obavezan FORMAT memorije!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Tacno tako,na EXR E2 koja je daleko slabija od E80 je obavezno uraditi backup posle par ubacenih ritmova i performansi jer klavijatura blokira sto je jedan od glavnih razloga zbog cega su mnogi prodali ovaj sinth.A ja komotno odsviram tezgu na EXR E2!!
Malocas sam probao sada je na GW moguce kombinovanje 2 bubnja i to radi sasvim solidno iako se jedan od setova nalazi na Acc partu,GW ga tretira kao bubanj i ne menja raspored udaraljki sto bi inace bilo logicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nishki
|
![]()
Znaci da je njegova osnovna zamisao workstation,jer kod aranzera na ACC bubanj se ponasa kao solo instrument.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
To je u neku ruku dobro jer sad mogu i vlasnici rolanda da imaju neku vrstu "lupova".Ipak nije to bas 100% tacno jer prilikom kopiranja "loop-a" iz dura u mol nema razlike ali kod sedmice ima te je zbog toga iste potrebno kopirati u STW-u.Kombinovanje setova bubnjeva sam probao cisto eksperimentalno ali mislim da to moze da se sredi da radi ko sat.Cim budem uradio nesto kvalitetno po ovom pitanju postavicu da cujete.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|