|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2017
Downloads: 148
Uploads: 0
Rekao HVALA: 112
Zahvalili mu 29 puta u 28 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x
![]() |
![]()
Dok sam imao Tyros 3 koristio sam njegove originalne zvučnike.Nisam bio oduševljen.Sumnjam da su original genosovi bitno kvalitetniji.Kada sam kupio
Genosa, ovde na forumu su me savjetovali da kupim HS seriju i potpuno sam zadovoljan....kupio sam HS5! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
@psr - ako samo želiš čuti zvuk s Genosa, jednostavno kupi neke kompjuterske zvučnike za 20-30 eura i imat ćeš isti efekat i zvuk kao što si imao s ugrađenim na PSRs770. Međutim, dugoročno gledajući to nije dobro riješenje jer nećeš čuti ni trećinu onoga što Genos može dati. Samo za vježbu po kući to možda i nije problem ali ako na te zvučnike budeš radio ikakva podešavanja, od toga neće biti sreće.
Originalni zvučnici su dobri ali opet preskupi za ono što daju i bolje je da kupiš neke studijske monitore u tom cjenovnom rangu. Cijena HS5 je tu negdje, a s njima ćeš sigurno dobiti mnogo vjerniji sound nego na original zvučnicima. Ako ti odgovara, tj. ako žena ne mora čuti što vježbaš, razmisli o slušalicama kao alternativi. Tako sviram godinama i veoma sam zadovoljan, susjedi ne lupaju po zidu, a žena čuje što sviram samo ako se približi da mi da pusu prije spavanja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.02.2019
Downloads: 269
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Zeni ne smeta voli i ona kad ja neku popijem pa zasviram, ali i ja sam mislio da je bolje nesto tako umesto originalnih a opet nikad nisam ni Tyrosa cuo sa njegovim zvucnicima pa reko da pitam. I realno cudi me da je tako, odnosno da nisu kad je vec tolika cena napravili nesto sto i vredi toliko ili bar oborili na normalnu cenu pa da onda svako uz klavijaturu kupi i zvucnike originalne. Znaci dve petice mogu da zavrse sve sto mi treba i ne mora da se ide na vece posto vidim ima i sedmice a i osmice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Čim ima znak Yamahe, a dolazi kao oprema uz skupu klavijaturu, cijena mora biti too much.
![]() Za kućnu laganu upotrebu je 5" sasvim dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.09.2016
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 7
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 28 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha Genos
![]() |
![]() Citat:
![]() Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.02.2019
Downloads: 269
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Bio sam na svirku koro sa kolegom koji je imao Pa1000. Ja roto stalak sa led diodama, Genos svetli...ma sve ukupno Pa1000 ko tetris pored, ali...Covek ima Asmir set i ne znam moji jos pored i ubi na mesto. Genos ko pracka. Ja imam beronja set i ne znam navatao sam trista nekih semplova koji su izgleda krs u poredjenju sa onim iz korga. Vocoder mu radi lepo, terce sve moguce ima a i Dx gajde i sve ostalo, Bras...dobre gitare i harmonike. Ja ne razumem zasto toliko kosta Genos koji i dalje ko taraba terce nema koje su jos pre 100god u korgu radile ali aj sad cu da probam da napravim kako je Dr.Casper opisao ako u opste i instaliram onu 2.0 verziju ali da nema nigde nista kvalitetno od materijala (mislim za narodnu muziku) to me ubi. Naso sam ovde uputsrvo i konvertovao nesto iz Rakic seta za triton, pricam samo o bojama (iz KMF u UVN) ali nista u klavijaturi ne zvuci ni blizu onoga u tritonu, ili ja nisam dobro uradio.U glavnom bas tanko zvuci pored Korga koji je duplo jeftiniji a ne smem ni da zamislim pored Pa4x da stanem. E sad, ja sam se vec umorio od ubacivanja ako neko ima dobre gitare, neki bras i harmonike nek posalje ili neka postavi ovde da se skine, jedino je jos to mozda spas, da mozda neko stvarno ima nesto da vredi a da sam ja imao krs . Vec me svi koje znam pitaju sto nisam uzeo Korga ko svi drugi a voleo bi da pokazem da i Yamaha moze da gruva narodnu muziku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
aranžer, genos, upotreba, yamaha |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|