|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.12.2007
Mjesto: Niš
Downloads: 101
Uploads: 2
Rekao HVALA: 20
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5
![]() |
![]() Citat:
Kada se sviraju manje svirke, mozda zvuk tyrosa zna biti prihvatljiviji kao takav u skladu sa ambijentom....malo je nesrazmerno kad grune bunanj s genosa na 60-70 ljudi. 😁 Ali drugo sam hteo jos da dodam...ozvucenje i mixer mogu dosta da iznenade! Ja sam se iznenadio vise puta kako zna da zazvuči moćno sa fabrickim ritmovima na razglasu! Yamaha ipak traži ozvucenje koje mora sve do tancina da iznese....inace dzaba sve one finese oko sty...pa onda ispada meka klavijatura za ovu ili onu vrstu muzike. Zadnji put kad sam radio na novim modelima Turbosounda tyros se preporodio. Power kit, acoustic...to je opasno izlazilo. Da ne pominjem dobar digitalni mixer. E onda sve zvuci kao na ATH-m50x 😁 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kad je ozvučenje dovoljno kvalitetno neće biti problema s tihom svirkom. Pogotovo ne kod Genosa koji ima specifičnu mekoću u soundu. Mislim da se upravo zbog te karateristike Yamahin zvuk mnogima ne sviđa i da zato govore da je ona Hi-fi, da ne zvuči dovoljno live, da bas pliva ... Ozvučenje je prva karika u lancu i ako je ono loše, đaba kupovati skupi aranžer.
Zato me ne čudi kada kažeš da si se iznenadio kako dobro radi tvornički bubanj. Moje je iznenađenje već odavno bilo ali u suprotnom smjeru. Nikako ne razumijem zašto ljudi ubacuju loš materijal, prvenstveno drum, i tvrde da je to dobro i bolje od preseta. Kvaliteta tvorničkog bubnja je kod svih aranžera daleko iznad onoga što se kod nas koristi, dijeli i (na žalost) prodaje. Kad sam već na temi o Genosu, želio bih citirati post sa psr-foruma kojeg je napisao član s nickom Bachus. On je naime vlasnik i moderator jednog drugog konkurentskog foruma, a svojim postovima je u zadnjih godinu dana, od izlaska Genosa, izazvao mnogo bure i mnoštvo negodovanja na ovom psr-forumu. Uglavnom su to bili postovi gdje žestoko kritizira Yamahu (btw. on je fun Korga) i ponekad vrlo argumentirano govori o nekim nedostacima Genosa. Što s razlogom, a ponekad i ne, brisane su njegove cijele teme, bio je privremeno izbacivan, a članovi su bili podijeljnog mišljenja o takvim reakcijama moderatora. Kako god, Bachus je i danas prisutan i aktivan član, a prije par tjedana je kupio Genosa. Citiram njegov post iz kojeg svatko od nas može nešto naučiti, a ujedno su izraženi i prvi dojmovi o Genosu. Citat:
Promijenjeno od casper (26.01.2019 u 12:12 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 24.02.2017
Downloads: 148
Uploads: 0
Rekao HVALA: 112
Zahvalili mu 29 puta u 28 Postova