|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#381 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Da.
To sam zaboravio da naglasim. Promijenjeno od Dell (25.06.2015 u 12:37 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | jtodorov (28.06.2015) |
![]() |
#382 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Jtodorov, imas u downloadu par mojih samplovanih terci za tyros3. Skini, pa probaj kako ti odgovara.
Sledeći član vam se zahvalio Dell za ovaj koristan post: | jtodorov (28.06.2015) |
![]() |
#383 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 77
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio pekilik za ovaj koristan post: | jtodorov (28.06.2015) |
![]() |
#384 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
Midi postavke su na All parts, midi kabal je iskopcan, tako da nema smetnji po pitanju toga. Svaki set koji sam probao editovati/promijeniti neki od semplova, je vec ucitan u klavijaturi, nije svjeze importovan. Dakle, taj set se koristi u ritmovima regularno. E, kada odem na edit tog vec spasenog seta, i kada obrisem neki od elemenata,(ostane prazno mjesto) pokusam na njegovo mjesto putem drag&drop ubaciti drugi sempl,tada pri reprodukciji tog sempla u editoru, ima poremecaj. Tako se ne usudim da ga spasim. Napomena - sempl koji zelim da ubacim vec postoji u drugom setu koji sam napravio, i taj set radi bez problema, dakle nije problem u semplu, bitrate-u i sl. I kada sam pravio taj drugi set od nule, kada ubacim sempl na mjesto, svira kako sam i zamislio da svira, nema duplanja i tih stvari. Znaci, imam problem pri editingu vec postojeceg, spasenog seta sa T4. Eto da malo pojasnim kolegama malo bolje o cemu se radi.
sent from my Lumia 930
![]() |
#385 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Drugari,
Trenutno pokusavam da preradim na TYROS 5 midi fajlove, koje su ustvari ritmovi iz ROLANDA, da bi poslje toga iz te midi fajlove mogao da uradim odgovarajuce ritmove u STYLE WORKS XT. Kad to radim na klavijaturi, na 10 kanal midija (Bubanj) cuje se pijano i odem ja u SONG CREATOR, pa onda u 1-16, pa onda selektiram CH10 i pokusavam da stavim neki DRUM KIT ali nakon nekoliko taktova(BAR) ponovo se menja pijano zvuk. Verovatno je to zbog MARKERA koje postoje u midi fajl, ali probao i sam i do obrisem markere i opet je bilo isto. Sta da uradim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Video sam na forumu objasnjenje da je moguce da se uradi na svaki kanal miksete imati vocal tercu, ali to je bilo sa PA800.
Ovo je to objasnjenje: CITAT Koristicu u ovom slucaju dinamicki mikrofon. Bice ti potrebna 3 kabla: Jedan - KENON <-> BANANA Dva - BANANA <-> BANANA. Uglavnom, mikrofon sa prvim kablom spojis u miksetu u kanal br. 1. Namestis GAIN da mikrofon ne pikuje kada se malo jace "proderes". SMANJIS kanal br. 1 na mikseti. Drugi kabl ukljucis u OUTPUT ZA MONITORE - MON. OUT(ili AUX na starijim miksetama). Drugi kraj tog kabla ukljucis u INPUT 1 u PA800. Na kanalu br. 1 pojacas MON. 1 na nekih 11-12 sati (zavisi sve od signala, podesis prema lampici u PA800) Pojacas poseban siber na mixeti koji se zove MON. 1 (AUX). Nastimas GAIN u PA800, tako da lampica gori zeleno, eventualno kada se "proderes" narandzasto - crveno nikako. Treci kabl ukljucis u OUT1 u PA800 i iz njega u kanal br. 2 na mikseti. U Globalu u PA800 izaberes AUDIO SETUP, dole stranica INPUT i umesto Left+Right stavis OUT1+OUT2. Na mikseti podesavas zvuk mikrofona, EQ, efekat... I tako se moze prikljuciti vise mikrofona, ali postoji jedno pravilo: DOK JE UKLJUCENA HARMONIJA, SME DA SE PEVA NA SAMO 1 MIKROFON! Da li je ovo moguce sa TYROS 5 i kako to da se uradi? Ovo pitam jer zelim da ukljucim mikrofon u mixer i imati efekte iz mixera, a vokalnu tercu iz TYROS-a. Koristim mikser BEHRINGER X32 RACK koji ima 16 mikrofonskih ulaza, 6 AUX OUT i 6 AUX IN ulaza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]() Citat:
Medjutim puno jdnostavniji je nacin da taaj midi fajl prvo otvoris u Song creatoru pa na drugoj stranici uradis EXECUTE i sejvas midi. Izadji iz Song creatora,zatim otidji na neki drugi MIDI fajl pa se vrati u isti i onda biraj koje hoces kanale nece vise bit pijana... ![]() pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Vredan član društva
![]() |
![]() Citat:
Molim te ako moze malo preciznije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
Postupak je složen i da bi preuredio ritam iz Rolanda treba ti prije svega poznavanje osnovnih pojmova. Markeri nisu povezani s ovim problemom koji spominješ i nemju nikakvih dodirnih točaka s promjenom sounda. Ne znam gdje si (u kojem tabu) i kako pokušao napraviti promjene u SONG KREATORU ali tu radnju možeš napraviti. Prvi način je opisao tyros2 (pogledaj manual i u njemu to spominju), a drugi je da u tabu EDIT uneseš kontrole za bank (drum) koji ti je potreban. Moj je savjet da ovom poslu pristupiš na potpuno drugačiji način. MIDI prvo unesi u PSRUTI, očisti ga od nepotrebnih Rolandovih podataka. Optimize XG ili pročišćavanje MIDI-ja Onda ga unesi u "midi2style" pa kreni s izradom Styla. Kažem, to je posao koji zahtjeva dosta znanja i iskustva. Dosta toga sam napiso na forumu, materijala stvarno ima dovoljno i trebaš samo čitati i ići korak po korak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Odomaćeni član
![]() |
![]() Citat:
Song Creator TAB udesno pa odes na CHANNEL Sa gumbom B spustis se na SETUP Sa kvakicom chekiras :Voice,Filter,EQ,Volume,Effect,Pan,Tempo EXECUTE SAVE midi fajla Kad si sejvao,onda izadjes iz Song creatora,odaberes neki drugi midi fajl,pa opet odaberes onaj Rolandov. Radi sa njim sta ti je volja ![]() PS: poslusaj kolegu Caspera i drzi se njegovih preporuka jer su najefikasnije. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | jtodorov (09.07.2015) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|