|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Cuj te provalu ,,, kaze meni jedan lik , sta se ti bunis sto ja pevam na fajlove , a ti kad koristis intro nikom nista , pa i to ti je isto ,,, hahaha , a ja mu odgovorio , druze ja ponekad koristim intro al i i uz taj intro dodajem ili tercu ili neki straih , tj sta dolikuje u toj numeri , a naravno znam i da odsviram bilo sta a ti nista
![]() ![]() ![]() Znaci fajlasi kazu da smo jedno te isto , i oni mi sto koristimo intro na aranzerima ,,,, mislim ,,, strasno sta reci ![]() ![]()
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 682
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Iskreno, koristenje intra bez ikakvog sviranja meni je skoro isto kao i pustanje fajlova. Znaci ako neko pusti intro u kojem je sve odsvirano, a on se cese za .... Drugo je ako je neka karakteristicna dionica bubnja ili basa, ali sto kaze Gagan, ako sviras neku tercu ili nesto drugo, to je ok.
#3 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.827 puta u 1.361 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Dođe gost do "aranžeriste" i pita: " Jel mi možeš odsvirati pjesmu za 2 eura?"
"Pa šta je tebi, mene košta 4 eura po nabavnoj cijeni", odgovori mu muzičar. ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 05.04.2008
Mjesto: Beograd
Godina: 42
Downloads: 1376
Uploads: 32
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 19 puta u 18 Postova
Instrumenti: Kawai K1m,Yamaha Montage & Korg Pa4x
Interesi: Brazilian Jiu Jitsu & Xbox 360
![]() |
![]()
Budite pravi smekeri muzicari pa sa aranzera koristite samo ritam masinu a rucno svirajte bass i desnu ruku (forspile i sve ostalo) i onda ima da se razlikujete od fajlasa.
#5 | |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]() Citat:
![]() Dodato: @casper Kao da si malo preterao u "sirini" svojih svatanja... Mislim da je svima prilicno jasno o kakvom stepenu muzicara mi ovde govorimo i o kakvom "muzickom hlebu". Akademci imaju mnogo vise izbora, pocevsi od muzickih predavanja pa do npr. clanstva u narodnim ili simfonijskim orkestrima bilo u zemlji ili inostranstvu itd, sve u zavisnosti koliko ih je I za sta ta njihova akademija pripremila, a I nema ih bas toliko mnogo... Ponekad cak imam osecaj da su ti 'akademci' vise kao muzicke masine nego li umetnici, cast retkim izuzecima Promijenjeno od sale_band (29.07.2013 u 15:32 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
Pa jos i to malo para sto je ostalo im uzimaju "brzopotezni fajlasi" !!!!! Razmisljamo li na pravi nacin ili... ? Momci, sanduk sa novcem je jadan a poklopac otvoren za sve, pa koliko ko zagrabi. Da li je moguce da se ne shvata, da i ta bagra zahvata, ama ne da zahvata, nego grabi do dna iz istog sanduka, gdje svoju rucicu bojazljivo stavlja i umjetnik, bojeci se da mi ne bude otkinuta jer po svoj umjetnickoj prirodi nije kabadahija i otimac. Badava pisem, nemam kome jer se bagatelise problem i ne shvata se sociolosko ekonomski utjecaj jednog naraslog raka na muzickom tijelu Balkana. Vama ce se razbiti o glavu, ja sam svoje odsvirao. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ne znam da li mi je gore ovo sa fajlovima ili majmunisanje orkestara, bendova sa raznoraznim perikama,sesirima,naocarima,kostimima........ U sta se ovo sve pretvorilo,strasno.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.12.2008
Mjesto: Bor-Timocka kajina
Downloads: 2385
Uploads: 42
Rekao HVALA: 35
Zahvalili mu 52 puta u 51 Postova
Instrumenti: nemam vise instrument
Interesi: Pecanje
![]() |
![]()
Ja bih samo voleo da vidim da neki fajlas instalira na svom lap-topu yamaha vocaloid i da oni kinezi iz programa pevaju umesto njega a midi da mu svira a on lepo da otvori blagajnu pored klavijature i da uzima pare ljudima.
Inace ja sam car, od aranzera koristim samo ritam, sviram sve, bas-kontru, bas-solo jbg. Mnogo sam talentovan i evo me sedim kuci. Ucim da strikam, zima ce. Fajlasi se greju na struju sta njih briga oni se greju na midi fajl. ![]()
Donosim vam pune ruke štimunga! ![]() Promijenjeno od Narodnjak300 (29.07.2013 u 14:52 sati) |
![]() |
![]() |
#9 | |||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]() Citat:
Послато са u8815 користећи Тапаток 2
|||
![]() |
![]() |
#10 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.827 puta u 1.361 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
Onaj tko svira aranžer pripada u istu kategoriju kao i "fajlaši" ako ga postavimo u relaciju akademski obrazovanog muzičara koji svoj kruh mora zaraditi sviranjem. Omjer zarade između ove dvije kategorije "zanatlija" ne određuju oni sami već je determiniran cjelokupnim društveno sociološkim prilikama. |
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|