|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 28
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: korg pa 50 sd
Interesi: muzika
![]() |
![]()
ej ljudi, uz sav duzan respekt svima, ali ovo sto vecina pise je cisto zamlacivanje i gubljenje vremena. kapiram da naslov teme RASPORED PRSTIJU znaci da treba diskutovati o tome kojim prstom (prvim, drugim, trecim, CETVRTIM ili PETIM) treba odsvirati neki ton u nekoj pesmi, kolu, jer mislim da se svi slazu da treba svirati sa svih pet prstiju i da je to jedino ispravno, takodje sam misljenja da ko ne nadje pravilan prstored postaje limitiran svirac da svira do odredjene granice dobro i brzo i da preko toga ne moze (to mislim i za one koji za sviranje korite manje od 5 prstiju).
ja licno izbegavam da crne dirke sviram prvim i petim prstom( sem kad nemam kud) i da jedan ton sviram dva puta istim prstom, to su dve osnovne stvari kojih se drzim i sa prstoredom stvarno nemam problema, postujuci neka osnovna pravila nekako se pravilan prstored nametne sam i cesto postoji vise resenja, moze ovako ili onako, ali svirati sa tri prsta i tvrditi da je to dobro, tacno, pravilno i ispravno i da je bespotrebno koristiti cetvrti i peti mislim da to ne moze nikako. pozdrav svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Vidis li da vecina ipak preferira upotrebu svih pet prstiju i da ta vecina pokusava da objasni onoj manjini da je to ispravno. Zasto to bi to onda bilo "zamlacivanje" ? Nije zamlacivanje nego vrlo korisna tema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja cu dat' jedno bukvalno poredjenje ali ce mislim da ce da razjasni mnogima ovde neke stvari!Pratim malo ovu temu ali se ne ukljucujem!Evo idemo ovako
![]() Imamo put sa tri trake i sa isti takav put sa pet traka a na oba treba da prodje 1000 vozila za odredjeno vreme?Gde ce biti veca guzva i krkljanac???Pa naravno na putu gde je 5 traka saobracaj ce da se odvija mnogo brze i lakse dok ce na putu gde su tri trake biti guzva i sve ce da se guzva i koci . . . Imamo klaviajturu i 1000 nota koje treba da odsviramo sa tri i sa pet prstiju?E pa isto tako ce mnogo lakse i bolje ici sa pet prstiju nego sa tri . . . Mnogo vise i brze mozemo odsvirati nota bez guzvanja,brljavljenja i zahvatiti veci deo dirki bez ikakvog problema . . . Naravno ako koristis ispravan i skolski prstred,jer ne mozes svirati zadnjim prstom ono sto treba da sviras srednjim prstom ili palcem!Eto . . . ![]()
Marco Promijenjeno od Marco7 (14.09.2012 u 11:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 28
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: korg pa 50 sd
Interesi: muzika
![]() |
![]()
sviranje sa pet prstiju je cinjenica koju ne treba dokazivati i objasnjavati, polemisati o njoj i oko nje gubiti vreme . ko nije shvatio to za ovaj 151post koliko ih do sada ima nece ni za pet puta jos toliko. najslikovitije objasnjenje svega je dao Marco7 pa kogod ima problem da shvati zasto sa pet a ne sa tri neka procita njegov post.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Moras imati malo vise strpljenja i razumjevanja. Mlad si da bi bio tako iskljuciv. Ima kolega koje nisu imale priliku da muziku obrade skolskimj putem pa im treba pomoci kad god se to moze. Samo polako i bez tenzija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|