|  | 
| 
 | ||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane | 
| Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... | 
|  | 
|  | Alati tema | Display Modes | 
|  | 
|  29.03.2012, 03:30 | #1 | |
| Ovaj baš voli da kuca Registrovan/a dana: 13.04.2011 
				 Downloads: 532 Uploads: 0 Rekao HVALA: 2 

Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova

|   Citat: 
 Pravim sebi ritmove i nemam problem sa funkcionisanjem istih vec me interesuje ovo da bih znao sta se dobija time i moze li se jos nesto unaprediti? A sto se tice programa, koristim Cubase odavno pa sam navikao na njega, dosta brzo funkcionisem u njemu dok bi u nekom drugom programu, tipa Sonar (koji je vise nego odlican) morao malo da cackam da pronadjem funkcije koje u Cubase-u znam zmureci da nadjem. Za CASM sekcije, koje inace imam u vecini ritmova, koristim pominjani CASM Edit. Inace, citao sam po forumima da je XG Works odlican za rad oko midija ali nigde ga nisam nasao da ga probam. Aj` sto nema "narodne" varijante ali nema nesto da se nadje ni legalna! Ima li neko od vas OMB11? Voleo bih da probam taj program, voleo bih da vidim kako funkcionise! | |
|   |   | 
|  29.03.2012, 03:39 | #2 | 
| Super-Moderator Registrovan/a dana: 15.04.2008 Mjesto: Zagreb 
				 Downloads: 344 Uploads: 22 Rekao HVALA: 52 

Zahvalili mu 1.831 puta u 1.363 Postova

Instrumenti: Genos2  |   

Što se programa tiče, ne bih se miješao   . Šteta što se XGworks ne razvija. Iako u njemu ima baš sve i potpuno je funkcionalno, volio bih vidjeti novu verziju. I nije fer, ako ga više ne razvijaju da ga se ne može kupiti ili nabaviti legalno. Ali zato možeš bez problema kupiti OMB11 i imat ćeš sigurno sve što ti treba. Nisam ga koristio ali vjerujem u ono što Tranzit kaže. I vidim dosta poboljšanja u novoj verziji. Sigurno vrijedi te novce, ne sumnjam. Za vađenje CASM podataka koristi Casm editor od Osenenka. File > Export to .... ne može jednostavnije.   | 
|   |   | 
|  29.03.2012, 03:47 | #3 | 
| Banovan! Registrovan/a dana: 25.03.2006 Mjesto: tamo daleko 
				 Downloads: 46 Uploads: 1 Rekao HVALA: 1 

Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova

Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe Interesi: nezainteresovan sam  |   

...i import file from... opet ne moze jednostavnije. Sa razlogom ti je Casper predlozio Sonar i XG Works jer se desava u pojedinim slucajevima kod obrade Cubaseom da dodje do izvjesnih pomjeranja markera a i pogresne interpretacije CASMa pa onda i do gresaka u ritmu. Inace kada je po srijedi  Midi obrada je taj XG Works, kada su u pitanju Yamahini XG kompatibilni instrumenti daleko ispred Cubasea jer raspolaze alatima koji su samo njemu svojstveni. Postoji verzija 4 XG Worksa ali samo na japanskom jeziku a sumnjam da ce se ikada pojaviti na nekom od evropskih jezika. Medjutim i ova posljednja verzija 3 radi sve sto je potrebno u domenu obrade midi fileova i ritmova.
		 Promijenjeno od tranzit (29.03.2012 u 03:49 sati) | 
|   |   | 
|  29.03.2012, 04:03 | #4 | 

|   

Sve je to lepo ali gde da nadjem taj program?
		 | 
|   |   | 
|  29.03.2012, 04:06 | #5 | 

Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe Interesi: nezainteresovan sam  |   

Koji program ?
		 | 
|   |   | 
|  29.03.2012, 04:12 | #6 | 

|   

XG Works!
		 | 
|   |   | 
|  29.03.2012, 04:15 | #7 | 

Program je odavno prestao da se proizvodi a i suport za njega je ugasen, ne postoji u prodaji vec desetinu godina... 'ajd pogledacu sta mogu da uradm za tebe. Koji operativni sistem koristis na PCu ?
		 Promijenjeno od tranzit (29.03.2012 u 04:18 sati) | 
|   |   | 
|  | 
| Favoriti | 
| Alati tema | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |