|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#30 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]() Citat:
Nekako se osjećam prozvanim baš zbog "Motorole" koju sam uzeo za primjer i za koju "supermoderator" na ovom forumu reče kako je došlo njeno vrijeme, a kako je eto prošlo vrijeme harmonike... ![]() Niti se vadim što ne skidam novitete, niti smatram da je glup onaj ko ih skida, jednostavno to je moja stvar i moj izbor! Pjevači Turbo Folka(mada mi ovaj pojam nije najjasniji) tipa Mile Kitić, Seka Aleksić i dr. razvaljuju na tezgama po Zapadu, nikako na koncertima jer ih i ne održavaju, a najveći razlog je taj što smo mi dotakli kulturno dno, jer pjesme poput "Policijo", "Aspirin", "Impulsi" i sl. su takve nebuloze da nisu vrijedne komentara... O tvrdnji kako je vrijeme harmonike prošlo mislim da zaista nema potrebe raspravljati... Dalje, o kakvim milionima hitova među novim pjesmama ti govoriš??? Ti "hitovi" mahom traju par mjeseci!!! Ko se sada danas sjeća teksta recimo "mega hita" Mahinalno, a bila je popularna prije par mjeseci??? Šta podrazumjeva moderni aranžman? Ritam sekcija-"Tuc, tuc" u tehno ritmu, za solo raznorazne zurle i zavijuše, a foršpili slični kao jaje jajetu... Da zlo bude veće 90% tih pjesama su grčke, turske, arapske obrade! Svaka tebi čast i na svirci i na pjevanju i na tome što se fakultetski obrazuješ i pritom još i radiš, ali tvoji pogledi na muziku su hm, u najmanju ruku diskutabilni...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
|
![]() |
Favoriti |
Oznake |
fajlasista, uopste |
|
|