Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 29.04.2008, 09:20   #9
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

S godinama čovjek sve manje svira sa srcem, a sve više zbog para. Eto, tolike godine sviram, gaže, tezge, svadbe, koncerte i sl. pizdarije (rođendane, firme, razne proslave) i samo zbog prebukiranog kalendara znade se desiti da svirku odradim preko one stvari. Pogotovo mi pokvare raspoloženje i volju ljudi koji na svirci samo sjede i plješću a ne vesele se. Ono, kisele face, snobovsko ponašanje ili pak kad mi dođe neki kokošar pa mi lijepi novac na čelo a znam da iduće jutro neče imat nit za pola kruha i paštetu. Takove mi se stvari gade i dođe mi da nakon svih godina stjeram sve u 3PM i kažem jednom za svagda DOSTA.
A s druge strane o tim krvavo zarađenim novcima opet koliko toliko ovisimo. I pored dobre plaće čovjek ima snove pa sad želio ovo, ono a viška vremena. Ono razmišljaš zašto ne bih donio nešto para sa strane u kuću. Nikad nije na odmet.
A sviranje sa srcem ... Najdraže mi je kad sam sam samcat kući, kad oko mene nema nit žene ni djece, pa otiđem u podrum natočim litru vina i uzmem kiselu vodu pa uz gemište zasviram sam sebi za svoju dušu. Znade tako proč i 5-6 sati da ne primjetim, ali poslije sam ko preporođen. Ono srce puno miline i sreće. To je neopisiv osječaj. Nije bitno dal je harmonika u rukama ili synth, glavno je da odsviram svoje najdraže pjesme. Te najdraže pjesme najbolje se osjete na svirci. Kad sviramo neku svadbu uvijek s puno više volje, srca i gušta odsviram određene stvari, jer ima pjesma koje poistovječujem s pojedinim razdobljima svog života, od zavičaja, nesretne ljubavi, trenutnih osječaja. Eto, mene osobno ubija vama večini ovdje totalno nepoznata stvar al "himna" mog zavičaja. Pjesma od Kvarteta Gubec i Adama Končića - Ak sem ti srčeko ranil. U žargonu je zovemo "Spoved" (Ispovjed). Lijepi lagani kajkavski english valcer, ali riječi ubijaju samo tako ... Svaki put kad je čujem suza iz oka samo tako poteće. Jer u toj pjesmi sam našo dio svog životnog puta.

Evo i riječi :

Ak sem ti srčeko ranil - Kvartet Gubec

1. Ak sem te ikada fkanil,
Ak sem i prešel vu kvar,
Ak sem ti srčeko ranil,
Pozabil te nebum nigdar

.Intro :

2. Ak sem i druge gledal
Ak sem i kušleca dal
O tem ti nisam povedal,
Da potem ti ne bude žal

Intro :

3. Ak sem z pajdašima ostal
Ak sem te v noči zbudil,
Popevke te semu su krive
I vince kaj v srcu goriI

ntro :

4. Ak ti i nisem došel,
Ak sem pozabil te zvat,
Ja ti se znova kunem
Zatajil te nebum nigdar

Promijenjeno od kreso (29.04.2008 u 09:23 sati)
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
srca, svirate

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije