|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#9 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
![]() |
![]() Citat:
![]() Ali opet bih naglasio da E-A7 toliko mnogo daje da bi onaj kome smetaju polutvrde tipke mogao napraviti i kompromis - može uzeti E-A7 da mu bude samo kao "orkestar" (dakle da na E-A7 svira lijevom rukom) a solo može svirati (desnom rukom naravno) na drugoj klavijaturi koja ima mekše tipke, kao npr. Fantom G6, Korg Triton / M3. Zavisi od ukusa i para ![]() I još nešto - ja sam razmišljao čak i da ne uzmem E-A7 kući na probu jer sam bio 99 % siguran da mi tipke neće odgovarati. Ali nešto kontam što da ne dam "čovjeku" šansu i nisam se pokajao. Čak se E-A7 zvukovno pokazao mnogo bolji nego što sam očekivao. Da nisu tipke takve kakve su, zadržao bih ga jer ne mogu više da trpim mog 23 kile teškog E-80. Ali sada kad vidim da će Roland nažalost i u budućnosti izbacivati nove klavijature sa istim polutvrdim tipkama i sa istom "karoserijom", ja se lično opraštam od E-80 i prelazim najvjerovatnije na Yamahu PSR-S970. Velika šteta jer zvuk Rolandovih aranžera mi je tako mio i drag... Promijenjeno od sxkn7 (03.01.2016 u 15:26 sati) |
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|