Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 04.02.2008, 15:27   #18
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

E pa tako i valja.

Eto, da napišem malo i ja sad svoje filozofije.

Ovisno o repertoaru kojeg sviram ali jedno 75 % ritmova koje koristim uglavnom sviram na sljedeče parametre A: = 53 B:=16.
Ovisno o potrebi ritma dodajem "masnoču" na chorus.
Koristim 2 samplirana bubnja koji su mi volumenski uvjek između 107-117, ovisi što trebam. Kako je Nedim naveo u vezi Bass-a ne koristim uvijek samplirani fender bass. Ima ih i tvorničkih koji su u nekim pjesmama i na nekim ritmovima puno bolji od sampla. Bass je jedini volumenski na 120-127 tj najglasniji, ali volim svirat na "galamu" basa, barem je onda prostorija bogata soundom. Vjerujem da u tom pogledu griješim. Kontra je obično sample G Rolanda ili sample Takamine gitare. Ostalo nadodajem prema potrebi, ali presnimavanjem traka ili šminjkanjem konvertiranog ritma s pomoču Style Worksa, pa ono što "userem" prepravim brisanjem, niveliranjem ili mutiranjem .
Kod soundova na harmonici i JuVe soundovima najviše koristim kod C: efekta efekte od 51-53 (64) a na D efekt uzimam (ovisno o ritmu ) efekt 8, 16, 47, 82 (nazive napamet ne znam) i na njih nikad ne stavljam više vrijednosti od 64.
Obično za style panoramiram sve u centar, sve od bubnja do zadnje pratnje, dok na soundu eksperementiram osobito ako koristim 3 podsounda od čega je jedan oktavu viši/niži. Tada dodajem niže oktaviranom soundu obično -20 L a višeoktaviranu +20 R panoramu.
Jako volim around panoramu, no ne zvuči baš najlijepše na svim soundovima. No zato mi je dobar u techno stylu.

Kod bouzukija (sampliranog) imam problem što mu je prejaki echo već u samom samplu, pa ga kasnije kod pridruživanjem s tremolo mandolinom ili tremolo oud-om ne mogu nikako smanjiti iako su mu oba efekta na C i D = 0.

Što bih mogo popraviti, poboljšati ?
kreso je offline  

Favoriti

Oznake
namestanje, ritmova

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije