|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#18 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
E pa tako i valja.
Eto, da napišem malo i ja sad svoje filozofije. Ovisno o repertoaru kojeg sviram ali jedno 75 % ritmova koje koristim uglavnom sviram na sljedeče parametre A: = 53 B:=16. Ovisno o potrebi ritma dodajem "masnoču" na chorus. Koristim 2 samplirana bubnja koji su mi volumenski uvjek između 107-117, ovisi što trebam. Kako je Nedim naveo u vezi Bass-a ne koristim uvijek samplirani fender bass. Ima ih i tvorničkih koji su u nekim pjesmama i na nekim ritmovima puno bolji od sampla. Bass je jedini volumenski na 120-127 tj najglasniji, ali volim svirat na "galamu" basa, barem je onda prostorija bogata soundom. Vjerujem da u tom pogledu griješim. Kontra je obično sample G Rolanda ili sample Takamine gitare. Ostalo nadodajem prema potrebi, ali presnimavanjem traka ili šminjkanjem konvertiranog ritma s pomoču Style Worksa, pa ono što "userem" prepravim brisanjem, niveliranjem ili mutiranjem ![]() Kod soundova na harmonici i JuVe soundovima najviše koristim kod C: efekta efekte od 51-53 (64) a na D efekt uzimam (ovisno o ritmu ) efekt 8, 16, 47, 82 (nazive napamet ne znam) i na njih nikad ne stavljam više vrijednosti od 64. Obično za style panoramiram sve u centar, sve od bubnja do zadnje pratnje, dok na soundu eksperementiram osobito ako koristim 3 podsounda od čega je jedan oktavu viši/niži. Tada dodajem niže oktaviranom soundu obično -20 L a višeoktaviranu +20 R panoramu. Jako volim around panoramu, no ne zvuči baš najlijepše na svim soundovima. No zato mi je dobar u techno stylu. Kod bouzukija (sampliranog) imam problem što mu je prejaki echo već u samom samplu, pa ga kasnije kod pridruživanjem s tremolo mandolinom ili tremolo oud-om ne mogu nikako smanjiti iako su mu oba efekta na C i D = 0. Što bih mogo popraviti, poboljšati ? |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
namestanje, ritmova |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|