|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.11.2015
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Potrebna mi je pomoc okokupovine sintisajzera kojeg bi koristio za pop/rock svirke. Ne razumem se oko njih, svaka pomoc mi je dobro dosla. Dao bih do 400 evra. Gledao sam nekoliko klavijatura, npr: Korg Triton Tr/Le, Yamaha V50, i procitao neke komentare da nisu za pop/rock varijantu, tj. koriste se narodnu muziku. Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 24.02.2008
Mjesto: Ruski Krstur
Godina: 36
Downloads: 83
Uploads: 5
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg pa4x pro , Korg Kronos , Roland juno 106, Dallape Organtone
Interesi: Muzika i tehnika
![]() |
![]()
Pogledaj Roland Juno D . Video sam nekoliko kolega da sviraju u pop-rock bendovima i koriste bas njega od ovih jeftinijih sintisajzera. Cena mu je oko 400e
Dodato: Ispravka Roland Juno Di Promijenjeno od kristi (24.11.2015 u 14:53 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Mjesto: HR
Downloads: 114
Uploads: 16
Rekao HVALA: 49
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: klavijatura Korg pa 700, pa80, Le, harmonika Dallape Organtone 120
![]() |
![]()
istina je da se kod nas većinom korgove klavijature najviše koriste za narodnu muziku, no ne vidim zašto se ne bi recimo mogao poslužiti korg tr/le - ijem i za rock muziku, pogotovo jer si možeš u njih ubaciti razne semplove za rock muziku ako nisi zadovoljan sa fabričkim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.11.2015
![]() |
![]()
Ok, hvala na odgovoru. A odabir izmedju ovih klavijatura: Roland xp30, Roland Juno Di,Roland Fantom xa, Fantom S..? Tj. makar poredjenje izmedju Juno DI i xp-30.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Mjesto: HR
Downloads: 114
Uploads: 16
Rekao HVALA: 49
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: klavijatura Korg pa 700, pa80, Le, harmonika Dallape Organtone 120
![]() |
![]()
e sad što se tiče tih klavijatura, tu ti baš o ne mogu pomoći, nisam upoznat sa njima. Najbolje pričekaj još mišljenja kolega koji imaju iskustva sa tim klavijaturama, pa ćeš tako moći najbolje odlučiti koju bi na kraju uzeo i koja ti se najviše isplati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 24.02.2008
Mjesto: Ruski Krstur
Godina: 36
Downloads: 83
Uploads: 5
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg pa4x pro , Korg Kronos , Roland juno 106, Dallape Organtone
Interesi: Muzika i tehnika
![]() |
![]()
Svi ovi sintisajzeri imaju dobre klavire, orgulje, strigsove i padove tako da ce ti svaki odraditi posao mada mislim da je fantom s ozbiljnija masina. Svirao sam na njemu nekoliko puta. Svidelo mi se kako to zvuci
Dodato: , odlicna izrada klavijature i najbolja dirka. E sad ne znam da li ima materijala na netu za njega ali ono sto tebi treba vec ima na njemu. Promijenjeno od kristi (25.11.2015 u 14:19 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Ne znam samo gde si našao Fantom S ili Xa za 400 evra , ali ako ih možeš kupiti za taj novac, kupi. Fantom S je moja preporuka mada Xa ima 512 ram memorije. Odlična im je ROM baza tako da za semplovima nema potrebe lomiti glavi. Ali ako zatrebaju , možeš i to odraditi. Mada gde ima za 400 evra da uzmem i sebi par komada?...
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.06.2009
Downloads: 96
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 64 puta u 64 Postova
![]() |
![]()
Roland juno Di ili roland gw8(ima strasne boje jos ako je verzija za zapadno trziste).
@rolandx fantom S i ne vredi vise od 400 eura, a xa mozes naci za 500. Evo sad imas na oglasima fantom x7 za 700 eura... Stalno izlaze nove klavijature, a to sto neko sada trazi brdo para za svoju poluvnu je vec njegova stvar. Ljudi traze za psr s700 600 eura i vise!? hahhahahaha Pa nova yamaha s770 jede malu decu, a kosta oko 1000 eura! I onda vidis budale sa tyros 1 ili 2 ili psr modeli koliko traze para... mali off ali znam da si skontao sta ''pesnik'' 'oce da kaze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Fantom S ima daleko bolju dirku od Xa bez obzira na upola manje ram memorije. Sa druge strane ROM baza je gotovo identična. Ako Triton Tr košta 400 sa 64 RAM memorije i pri tom daleko lošijom zvučnom karticom, Fantom S vredi a i kreće se oko 500 evra u odličnom stanju, čak i više. Uzgred imao sam i Triton Tr, Le, X6, Xa, S .... sada motif kojim sam prezadovoljan.
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (25.11.2015 u 22:54 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.03.2015
Mjesto: Zenicar Iznad Zenice
Instrumenti: Pa2x Pro