YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Kupovina solo klavijature (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28921)

nemanjapk 24.11.2015 05:18

Kupovina solo klavijature

Potrebna mi je pomoc okokupovine sintisajzera kojeg bi koristio za pop/rock svirke. Ne razumem se oko njih, svaka pomoc mi je dobro dosla. Dao bih do 400 evra. Gledao sam nekoliko klavijatura, npr: Korg Triton Tr/Le, Yamaha V50, i procitao neke komentare da nisu za pop/rock varijantu, tj. koriste se narodnu muziku. Hvala

kristi 24.11.2015 14:22

Pogledaj Roland Juno D . Video sam nekoliko kolega da sviraju u pop-rock bendovima i koriste bas njega od ovih jeftinijih sintisajzera. Cena mu je oko 400e
Dodato:
Ispravka Roland Juno Di

Fekete 24.11.2015 18:26

istina je da se kod nas većinom korgove klavijature najviše koriste za narodnu muziku, no ne vidim zašto se ne bi recimo mogao poslužiti korg tr/le - ijem i za rock muziku, pogotovo jer si možeš u njih ubaciti razne semplove za rock muziku ako nisi zadovoljan sa fabričkim.

nemanjapk 25.11.2015 03:32

Ok, hvala na odgovoru. A odabir izmedju ovih klavijatura: Roland xp30, Roland Juno Di,Roland Fantom xa, Fantom S..? Tj. makar poredjenje izmedju Juno DI i xp-30.

Fekete 25.11.2015 11:43

e sad što se tiče tih klavijatura, tu ti baš o ne mogu pomoći, nisam upoznat sa njima. Najbolje pričekaj još mišljenja kolega koji imaju iskustva sa tim klavijaturama, pa ćeš tako moći najbolje odlučiti koju bi na kraju uzeo i koja ti se najviše isplati.

kristi 25.11.2015 13:06

Svi ovi sintisajzeri imaju dobre klavire, orgulje, strigsove i padove tako da ce ti svaki odraditi posao mada mislim da je fantom s ozbiljnija masina. Svirao sam na njemu nekoliko puta. Svidelo mi se kako to zvuci
Dodato:
, odlicna izrada klavijature i najbolja dirka. E sad ne znam da li ima materijala na netu za njega ali ono sto tebi treba vec ima na njemu.

rolandx 25.11.2015 22:12

Citat:

Originalno postovano od nemanjapk (Post 284390)
Dao bih do 400 evra.

Citat:

Originalno postovano od nemanjapk (Post 284402)
A odabir izmedju ovih klavijatura: Roland xp30, Roland Juno Di,Roland Fantom xa, Fantom S..? Tj. makar poredjenje izmedju Juno DI i xp-30.

Ne znam samo gde si našao Fantom S ili Xa za 400 evra , ali ako ih možeš kupiti za taj novac, kupi. Fantom S je moja preporuka mada Xa ima 512 ram memorije. Odlična im je ROM baza tako da za semplovima nema potrebe lomiti glavi. Ali ako zatrebaju , možeš i to odraditi. Mada gde ima za 400 evra da uzmem i sebi par komada?...

velja87 25.11.2015 22:41

Roland juno Di ili roland gw8(ima strasne boje jos ako je verzija za zapadno trziste).
@rolandx fantom S i ne vredi vise od 400 eura, a xa mozes naci za 500. Evo sad imas na oglasima fantom x7 za 700 eura... Stalno izlaze nove klavijature, a to sto neko sada trazi brdo para za svoju poluvnu je vec njegova stvar. Ljudi traze za psr s700 600 eura i vise!? hahhahahaha Pa nova yamaha s770 jede malu decu, a kosta oko 1000 eura! I onda vidis budale sa tyros 1 ili 2 ili psr modeli koliko traze para... mali off ali znam da si skontao sta ''pesnik'' 'oce da kaze :D

rolandx 25.11.2015 22:48

Citat:

Originalno postovano od velja87 (Post 284427)
@rolandx fantom S i ne vredi vise od 400 eura

Fantom S ima daleko bolju dirku od Xa bez obzira na upola manje ram memorije. Sa druge strane ROM baza je gotovo identična. Ako Triton Tr košta 400 sa 64 RAM memorije i pri tom daleko lošijom zvučnom karticom, Fantom S vredi a i kreće se oko 500 evra u odličnom stanju, čak i više. Uzgred imao sam i Triton Tr, Le, X6, Xa, S .... sada motif kojim sam prezadovoljan.

korgpa3x1 26.11.2015 00:25

Preporucujem Triton Tr..

Neces se pokajat

Trenutno vrijeme na Forumu 21:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org