Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.08.2012, 01:53   #1
vane1
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 23.11.2007
Mjesto: Jagodina
Downloads: 1267
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature
Interesi: sve o muzici
vane1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
vane1 pošalji poruku preko MSN messengera vane1 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Dynacord powermate 3...???

Imam dynacord pm 1,i posle 12 godina uspesnog rada doslo je vreme kada sam odlucio kupiti sebi trojku,medjutim cuo sam od nekoliko kolega da je trojka jaaako osetljiva na slabu sturuju,i ima jakog izoblicenja ako je napon i malo ispd 220V...sa jednicom izoblicenja su primetna tek ako napon padne ispod 160Vv...pa sam hteo da mi nesto vise kazu o tome oni koji znaju...

Promijenjeno od vane1 (14.08.2012 u 01:55 sati)
vane1 je offline   Reply With Quote
Star 14.08.2012, 02:51   #2
energy
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 03.03.2009
Mjesto: Zemun
Downloads: 589
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: pa3x i triton le
energy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Jeste osetljiva na napon,a veoma je skupa za odrzavanje i malo majstora za sad znaju da je poprave......
energy je offline   Reply With Quote
Star 14.08.2012, 19:21   #3
vane1
Vredan član društva

vane1 pošalji poruku preko MSN messengera vane1 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ma to sto je skupa za odrzavanje to i nije uopste problem zato sto ako je kupis novu onda narednih 5-6 godina sigurno nemas nikakav problem,a i to za popravke za to vreme naucice se da ih popravljaju ti ljudi koji se time bave,ali ako ima taj problem sa strujom,to je onda mozda veliki hendikep...zamislite napon nekih 200-210 V a vi vec radite na "nekom montarbu" zi 90-ih iz proslog veka...
Dodato:
Nije valjda da niko nezna odgovor na ovo moje pitanje...???

Promijenjeno od vane1 (16.08.2012 u 14:27 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 20.08.2012, 23:11   #4
bole2000
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 19.09.2007
Downloads: 178
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
bole2000 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav :-)

Ja koristim ovu mixetu cim se pojavila, uzeo sam je u megamusicu novu sa 3 godine garancije... Imao sam problema na pocetku sa tim izoblicenjima, ali nije to toliko strasno koliko kad je slaba struje mixeta jednostavno nema snage :-( ja pojacavam kao lud ali ne vredi. Uglavno se dogadjalo po selima i raznim rupama od kafana i seoskih diskoteka. Posle 2-3 meseca sam uzeo korektor napona za koji sam se finansijski dobro isprsio, ali automatski resio sve muke :-) sto bi rekli, sada nema zime :-) to bi i ja preporucio, ne samo za ovaj mixer zato sto je novija mixeta, digitalizovana, osetljiva i ostalo, nego bi preporucio svim muzicarima! ako priusitmo sebi skupe kutije kao recimo ja (4x dlite 15-3) i powermate 3-1000, skupe klavijature i ostalo... mislim da ova stavka od 300-400e je apsolutna sica u odnosu na opremu, a cuva opremu! Toliko od mene pozdrav :-) i svako dobro :-)
bole2000 je offline   Reply With Quote
Star 30.11.2012, 13:55   #5
STUDIOSOS
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 28.03.2009
Mjesto: Solothurn - SVICARSKA
Downloads: 306
Uploads: 6
Zahvalili mu 10 puta u 10 Postova
Instrumenti: Klavijature Bubanj
STUDIOSOS befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
STUDIOSOS pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

pozdrav evo da se ja nadovezem na ovu temu jer sam imao iskustva sa njom posto zivim u inostranstvu nisam imao problema sa strujom ali je mixeta sama po sebi izoblicena ako si vec navikao na onaj topli saund kof kesa sa trojkom je daleko od toga dobila je taj neki metalni zvuk koji se meni nikako nesvidja osjetljiva je i na potenciometrima tako dok ga malo pipnes on mnogo reaguje to je vjerovatno zato sto je i snaga povecana a kod potenciometra ostao isti... ja sam je koristio jeno 10 puta iznajmljivao sam je u muzickoj prodavnici ali kada sam odlucio da sebi kupim mixer isao sam na dvojku koja mi veoma dobro odraduje posao... za razliku od keca gdje je pojacako A i B serje od 2x500W u dvojki je pojacali H saerije od 2x700w i daleko bolje kvalitete a saund je ostao istia u trojki je sve to poremeceno pozzzz
STUDIOSOS je offline   Reply With Quote
Star 30.11.2012, 20:25   #6
vladimir68
Ovaj baš voli da kuca

vladimir68's Avatar

Registrovan/a dana: 26.10.2008
Mjesto: vojvodina
Godina: 57
Downloads: 494
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Instrumenti: nekoliko vrsta instrumenata
Interesi: muzika
vladimir68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

PM2... odrađuje posao
Star 01.12.2012, 00:32   #7
vane1
Vredan član društva

Standard

Ja se odlucio za nesto trece...kupio sam snagasa crown CTs-3000,2x1200 na 8 ohma,2x1500 na 4...ostao na PM-1...zasad...ali u najskorije vreme cu pokusati da probam nesto od allen&heath-a pa cu videti sta i kako...mislim da ce mi uz 4 komada zx-3 biti dobitna kombinacija...
Star 02.12.2012, 15:27   #8
Sokannp
Vredan član društva

Sokannp's Avatar

Registrovan/a dana: 25.11.2007
Mjesto: Nova Pazova,Srbija
Godina: 58
Downloads: 387
Rekao HVALA: 38
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
Interesi: ja volim zivot,kafane i zene
Sokannp befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Sokannp pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

PM 3 je po konstrukciji takva da se kod nas obavezno mora uz nju vuci i kvalitetan korektor zbog poznatih "kvaliteta" nase elektro mreze.Mada ce uskoro to vaziti i za ostale miksete i uopste muzicku elektroniku posto novi elektonski sklopovi ne podnose velike varijacije napona. Moj Junior je neko vece u Alibunaru zbog toga morao prekinuti svirku posle 2 sata bas na PM 2.

Siguran sam da u alkoholu ima ženskih hormona: kada popijem, previše pričam i ne znam voziti auto.
Sokannp je offline   Reply With Quote
Star 08.12.2012, 23:06   #9
Ivan KV
Drugar foruma

Ivan KV's Avatar

Registrovan/a dana: 18.05.2011
Downloads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Ivan KV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od STUDIOSOS Pokaži Post
pozdrav evo da se ja nadovezem na ovu temu jer sam imao iskustva sa njom posto zivim u inostranstvu nisam imao problema sa strujom ali je mixeta sama po sebi izoblicena ako si vec navikao na onaj topli saund kof kesa sa trojkom je daleko od toga dobila je taj neki metalni zvuk koji se meni nikako nesvidja osjetljiva je i na potenciometrima tako dok ga malo pipnes on mnogo reaguje to je vjerovatno zato sto je i snaga povecana a kod potenciometra ostao isti... ja sam je koristio jeno 10 puta iznajmljivao sam je u muzickoj prodavnici ali kada sam odlucio da sebi kupim mixer isao sam na dvojku koja mi veoma dobro odraduje posao... za razliku od keca gdje je pojacako A i B serje od 2x500W u dvojki je pojacali H saerije od 2x700w i daleko bolje kvalitete a saund je ostao istia u trojki je sve to poremeceno pozzzz
Moram da dodam komentar.
Muzicari su tako govorili kada je izasla dvojka posle keca,ma kec je zakon,dvojka nevalja nista,tako sada se prica i za trecu generaciju miksera da je dvojka bolja itd.Mozda su ovde poremecene neke druge stvari.
Za par godina ce verovatno da se prica drugacije.
Ivan KV je offline   Reply With Quote
Star 10.12.2012, 12:08   #10
zsimonovic
Odomaćeni član

zsimonovic's Avatar

Registrovan/a dana: 06.08.2007
Mjesto: gornji milanovac
Godina: 46
Downloads: 6502
Uploads: 39
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 26 puta u 24 Postova
Instrumenti: KORG PA800
Interesi: racunari,lepe devojke
zsimonovic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
zsimonovic pošalji poruku preko MSN messengera zsimonovic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Dobra je trojka,vec radim na nju godinu dana,skoro.Malo je osetljiva na losu struju,dobije malo vise srednjih tonova ali uz korektor napona,koji nije neka velika stavka,radi lepo i bolja je od dvojke!!!
zsimonovic je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 14:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije