YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Dynacord powermate 3...??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23379)

vane1 14.08.2012 01:53

Dynacord powermate 3...???

Imam dynacord pm 1,i posle 12 godina uspesnog rada doslo je vreme kada sam odlucio kupiti sebi trojku,medjutim cuo sam od nekoliko kolega da je trojka jaaako osetljiva na slabu sturuju,i ima jakog izoblicenja ako je napon i malo ispd 220V...sa jednicom izoblicenja su primetna tek ako napon padne ispod 160Vv...pa sam hteo da mi nesto vise kazu o tome oni koji znaju...

energy 14.08.2012 02:51

Jeste osetljiva na napon,a veoma je skupa za odrzavanje i malo majstora za sad znaju da je poprave......

vane1 14.08.2012 19:21

Ma to sto je skupa za odrzavanje to i nije uopste problem zato sto ako je kupis novu onda narednih 5-6 godina sigurno nemas nikakav problem,a i to za popravke za to vreme naucice se da ih popravljaju ti ljudi koji se time bave,ali ako ima taj problem sa strujom,to je onda mozda veliki hendikep...zamislite napon nekih 200-210 V a vi vec radite na "nekom montarbu" zi 90-ih iz proslog veka:mad:...
Dodato:
Nije valjda da niko nezna odgovor na ovo moje pitanje...???

bole2000 20.08.2012 23:11

Pozdrav :-)

Ja koristim ovu mixetu cim se pojavila, uzeo sam je u megamusicu novu sa 3 godine garancije... Imao sam problema na pocetku sa tim izoblicenjima, ali nije to toliko strasno koliko kad je slaba struje mixeta jednostavno nema snage :-( ja pojacavam kao lud ali ne vredi. Uglavno se dogadjalo po selima i raznim rupama od kafana i seoskih diskoteka. Posle 2-3 meseca sam uzeo korektor napona za koji sam se finansijski dobro isprsio, ali automatski resio sve muke :-) sto bi rekli, sada nema zime :-) to bi i ja preporucio, ne samo za ovaj mixer zato sto je novija mixeta, digitalizovana, osetljiva i ostalo, nego bi preporucio svim muzicarima! ako priusitmo sebi skupe kutije kao recimo ja (4x dlite 15-3) i powermate 3-1000, skupe klavijature i ostalo... mislim da ova stavka od 300-400e je apsolutna sica u odnosu na opremu, a cuva opremu! Toliko od mene pozdrav :-) i svako dobro :-)

STUDIOSOS 30.11.2012 13:55

pozdrav evo da se ja nadovezem na ovu temu jer sam imao iskustva sa njom posto zivim u inostranstvu nisam imao problema sa strujom ali je mixeta sama po sebi izoblicena ako si vec navikao na onaj topli saund kof kesa sa trojkom je daleko od toga dobila je taj neki metalni zvuk koji se meni nikako nesvidja osjetljiva je i na potenciometrima tako dok ga malo pipnes on mnogo reaguje to je vjerovatno zato sto je i snaga povecana a kod potenciometra ostao isti... ja sam je koristio jeno 10 puta iznajmljivao sam je u muzickoj prodavnici ali kada sam odlucio da sebi kupim mixer isao sam na dvojku koja mi veoma dobro odraduje posao... za razliku od keca gdje je pojacako A i B serje od 2x500W u dvojki je pojacali H saerije od 2x700w i daleko bolje kvalitete a saund je ostao istia u trojki je sve to poremeceno pozzzz

vladimir68 30.11.2012 20:25

PM2... odrađuje posao ;)

vane1 01.12.2012 00:32

Ja se odlucio za nesto trece...kupio sam snagasa crown CTs-3000,2x1200 na 8 ohma,2x1500 na 4...ostao na PM-1...zasad...ali u najskorije vreme cu pokusati da probam nesto od allen&heath-a pa cu videti sta i kako...mislim da ce mi uz 4 komada zx-3 biti dobitna kombinacija...

Sokannp 02.12.2012 15:27

PM 3 je po konstrukciji takva da se kod nas obavezno mora uz nju vuci i kvalitetan korektor zbog poznatih "kvaliteta" nase elektro mreze.Mada ce uskoro to vaziti i za ostale miksete i uopste muzicku elektroniku posto novi elektonski sklopovi ne podnose velike varijacije napona. Moj Junior je neko vece u Alibunaru zbog toga morao prekinuti svirku posle 2 sata bas na PM 2.

Ivan KV 08.12.2012 23:06

Citat:

Originalno postovano od STUDIOSOS (Post 230075)
pozdrav evo da se ja nadovezem na ovu temu jer sam imao iskustva sa njom posto zivim u inostranstvu nisam imao problema sa strujom ali je mixeta sama po sebi izoblicena ako si vec navikao na onaj topli saund kof kesa sa trojkom je daleko od toga dobila je taj neki metalni zvuk koji se meni nikako nesvidja osjetljiva je i na potenciometrima tako dok ga malo pipnes on mnogo reaguje to je vjerovatno zato sto je i snaga povecana a kod potenciometra ostao isti... ja sam je koristio jeno 10 puta iznajmljivao sam je u muzickoj prodavnici ali kada sam odlucio da sebi kupim mixer isao sam na dvojku koja mi veoma dobro odraduje posao... za razliku od keca gdje je pojacako A i B serje od 2x500W u dvojki je pojacali H saerije od 2x700w i daleko bolje kvalitete a saund je ostao istia u trojki je sve to poremeceno pozzzz

Moram da dodam komentar.
Muzicari su tako govorili kada je izasla dvojka posle keca,ma kec je zakon,dvojka nevalja nista,tako sada se prica i za trecu generaciju miksera da je dvojka bolja itd.Mozda su ovde poremecene neke druge stvari.
Za par godina ce verovatno da se prica drugacije.

zsimonovic 10.12.2012 12:08

Dobra je trojka,vec radim na nju godinu dana,skoro.Malo je osetljiva na losu struju,dobije malo vise srednjih tonova ali uz korektor napona,koji nije neka velika stavka,radi lepo i bolja je od dvojke!!!

Trenutno vrijeme na Forumu 21:56

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org