Postovane kolege,
Evo trazim po forumu odgovor na moj problem i ne uspevam.
U jednom ritmu u toku svirke primetim da je kompletan bubanj slabiji.Tasterom za pojacavanje DRUM sekcije pojacam bubanj do zeljene jacine i to memorisem.Sve u toku svirke..I onda za mene neznalicu problem.Samo malim,neznatnim pomeranjem slajdera (srednjeg) za ritam sekciju jacina bubnja se vrati na onu pocetnu vrednost,tj utisa se.
Moze li pomoc,na cega da obratim paznju,gde da zavirim u podesavanjima...
Unapred hvala,
Otvaram ovaj thread za razmenu informacija svih onih koji su zainteresovani ili su vlasnici ovog uredjaja.
Diskusija na temu neka zapocne mojim zapazanjima:
Mikser je mali, kompaktan, lagan, ima odlicnu software podrsku za kontrolu (PC/iOS/Android/Linux) , odziv je trenutni .
povezivanje :wireless/LAN za kontrolu (3 moda rada) i USB za snimanje (naravno visekanalno).MIDI i Power Play Monitoring prikljuci.
MIDAS preampi , dva Hi-Z ulaza za direkt analogni instrument (Bass/Gitara) , sve COMBO ulazi ( 6.35mm ili XLR).U stvari 16 COMBO i dva LINE 6.35mm kao stereo ulaz.
6 BUS izlaza (XLR) za monitoring.
2 XLR (L&R) Main Output
1 6.35mm izlaz za slusalice i jedini kontrolni potenciometar na celoj spravi je Volume za sluske.
Gomila mogucnosti i odlican kvalitet zvuka.
4 efekta odjednom (true stereo ili 8 mono) , svaki kanal bira jacinu svakog efekta za sebe (normalno) i slanje efekata na buseve
2 moda rada efekata (INSERT i normal)
Mogucnost eliminisanja feedbacka zbog jako kvalitetnih EQ i RTA (verujte mi radi)
nezavisno od efekata kojih ima preko 20 , svaki kanal ima Limiter,Compressor,Gate, Filter i naravno EQ
Mogucnost snimanja postavljenih parametara kako kompletnih scena, tako i posebno podesavanja kanala, efekata itd
...i jos mnoooogo ali procitajte na sajtu.
Wireless konekcija sluzi samo za kontrolu uredjaja i do sada nisam imao iskustva sa prekidom veze u built-in-router modu , a i da se desi , mikser naravno nastavlja da radi po poslednjim podesavanjima.Moze cak 4 uredjaja odjednom da podnese , tako da smo testirali sa Windows i Android platformom odjednom , i odziv je u relanom vremenu cak i za virtualne fadere koji se nalaze na drugom uredjaju (recimo ja pomeram fader na Win i odmah se reflektuje promena na Androidu).Treba malo da se navikne na koncept software interfejsa , ali jednom kada se to prevazidje i spozna sprava, moze cudo da se napravi od zvuka.
To je bio kao neki teaser...sada vi slobodno pitajte sta vas interesuje ili podelite vasa iskustva.
Hvala!
vec duze vreme razmisljam da kupim kronosa 2
e sad nekim se kolegama kronos na svirci sam ugasi od sebe
prikazuje na ekranu neke greske..da li se vama koji svirate
kronosa desavale slicne stvari i da li je kronos 2 pouzdana sprava
Presets / Combinations:
10 000 preset/combinations for one bank
Scale / comma:
Resolution +/- 16 units per semitone One USER scale for each preset, plus 6 separate programmable global scales with option for instant recall at any time. There is ability to control the scales via MIDI directly from a synthesizer (with Sysex messages).
Terca:
13 presets for terca plus modes for scanning tercas. Ability for terca with a timbre, that differs from the basic timbre. There is a possibility to control the tercas via MIDI directly from a synthesizer (with CC12 and CC13).
Effects:
4 Insert effects for every upper + 3 band EQ + 2 master effects.
DAC:
Texas Instruments PCM1791A Sampling frequency 48 kHz Audio data 32bit
Audio outs:
4 separate mono 1/4 TRS connectors,
mono, unbalanced, rear panel
Impedance 140 Ί
Signal-to-noise ratio 112 dB
Stereo crosstalk < -80 dBu/1 kHz
Maximum output level +20 dBu
MIDI interface:
2 x Standard 5-pin DIN connectors
One is always MIDI IN, ungrounded through opto-isolator Seccond is freely configured as MIDI In2, MIDI OUT or MIDI THRU
USB interface:
1 x USB HOST connectors
Accept Mass Storage Device or MIDI Host devices
Remap of note velocity:
Yes, using 16 different velocity curves, plus the limitation and mixing of 2 curves.
Remap of note velocity:
Yes, using 16 different velocity curves, plus the limitation and mixing of 2 curves.
MIDI Analyzer:
Yes, shows the 6 most recent MIDI events
Sysex Analyzer:
Yes, shows up to 128 Sysex bytes
Input for Analog Controller:
3.5mm stereo jack Software configuration of the power pins Power +5V Direct current (DC) Short circuit protection Input signal level from 0 to +5V Software controlled Pull Up resistor 2.2 kOhm Hardware analog amplifier with software-controlled GAIN and OFFSET
MIDI converter from Analog IN:
Ability to generate up to 3 different MIDI messages simultaneously, each with independent parameters. Send up to 3 different MIDI channels simultaneously. Messages are sent via MIDI OUT.
Ability to power external devices:
(Through the EXTENSION port)
+5V / 300 mA
+3.3V / 100 mA
Display:
320 x 240 pixels color display with LED backlight and capacetive Touch Screen
LED Indicators:
MIDI In1, MIDI In2, Audio CLIP, SD card, Breath Controoler, Scala Status, Scala HOLD, Terca status, Terca HOLD, Terca Special Note, Transpose UP, Transpose Down, LIST Mode Status
Pozdrav,vec duze vreme pokusavam da dodjem do ovog mikrofona ali bezuspesno.
Da li neko od vas forumasa moze da mi pomogne kako da kupim ovaj mikrofon,Nalazio sam ih na e bay -u ,ali uglavnom su prodavci iz Amerike i ne salju za Srbiju.
Ako moze neka pomoc gde da nadjem ovaj mikrofon.Pozz
Kada mi ponestane inspiracije za vježbanje, kada sam "umoran od tipke" i ne da mi se upaliti klavijaturu, tada na Youtube pogledam par dobrih demonstratora i volja za sviranjem se vrati u trenu.
Zato otvaram ovu temu i predlažem da u nju stavljamo kvalitetne prezentacije Yamaha aranžera. Pod kvalitetne ne mislim samo na dobro i brzo odsvirane teme već i na one prezentacije u kojima će biti dobro usklađeni zvukovi, u kojima se može pratiti demonstrator i njegov pristup sviranju i iz kojih možemo dobiti ideju za vlastiti nastup. Bilo bi poželjno da se u postu osim linka prema videu napiše i poneki komentar ili naznači trenutak (3,15 sec) koji je zanimljiv.
Iako imam mnogo favorita, za početak ću izdvojiti kanal korisnika po imenu Telmo Gama. Svaki njegov uradak je brižljivo pripremljen, soundovski obrađen do nasitnijh detalja, a video obrađen tako da gledatelj razumije koji se potezi događaju u "pozadini". Telmo je odličan primjer koji potvrđuje da broj odsviranih nota u jedinici vremena nije uvijek proporcionalan kvaliteti muzičara.
Korg je predstavio novi model Ek-50 -Aranzer nize klase Sa dosta dobrim karakteristikama za pocetnike , kompozitore,Korisnike midi fajlova . Po karakteristikama jos slabiji cak I od Pa300 ali mu je i cena prihvatljivija $399 USD. U prodaji se ocekuje vec u Oktobru ove godine.
Karakteristike mozete videte na zvanicnom Korgovom sajtu ima I nekoliko postavljenih video zapisa na YouTube. Postavio sam link, pogledajte pa da krenemo sa razmenom misljenja… https://www.youtube.com/watch?v=w8wLG0Bv3Hk
Pozdrav mozda ce ovo zvucati kao vrlo glupo pitanje ali valjda mi se prasta mene zanima da li u nekom hipotetickom slucaju da imate muzicki sastav, da li bas gitara menja bas na klavijaturi (tj recimo neko ko svira solo i bas na klavijaturi da li je to isto kao da on samo svira solo a da ima i bas gitara koja svira bas) ili da li su oba neophodna.
Kao producent dugo radim i za kontakt cete naci svasta realisticno i dobro ali konkretno za nasu balkansku etno muziku sve su do sada bili pokusaji... Pretrazih ceo internet nova je stvar i apsolutno nigde nema, po meni su ga precenili preko 300 dolara... pa ako je neki kolega za, da se skupimo podelimo troskove jer bolje etno farbe od ovoga NE POSTOJE!
Pozdrav,vec duze vreme pokusavam da dodjem do ovog mikrofona ali bezuspesno.
Da li neko od vas forumasa moze da mi pomogne kako da kupim ovaj mikrofon,Nalazio sam ih na e bay -u ,ali uglavnom su prodavci iz Amerike i ne salju za Srbiju. ...
[dalje]
Ne znam note, znam akorde. Kad god gledam akorde za neku pesmu samo stoji kako svirati bas, ne pise ni za forspil, a i kad pise pise kako svirati bas u forspilu a ne samu melodiju. Dal sam ja pogresno protumacio ili akordi samo sluze da nam kazu...
[dalje]
Pozdrav mozda ce ovo zvucati kao vrlo glupo pitanje ali valjda mi se prasta mene zanima da li u nekom hipotetickom slucaju da imate muzicki sastav,...
[dalje]
Neznam gdje da postavim ovaj post , u koju rubriku?
Vjerovali ili ne, vicevi ili ...
Pratim vec dva dana temu na Yamahinom forumu gdje tip trazi savjeti kako da dobije sound na T5 da zvuci kao stara vinil ploca na gramafonu???...
[dalje]