Korisničko Ime
Lozinka
Registracija
YU-MIDI Marketing


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 26.09.2019, 00:32   #21
Bokic
Ovaj baš voli da kuca
 
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Postovi: 383
Downloads: 740
Uploads: 16
Rekao HVALA: 45
Zahvalili mu 43 puta u 42 Postova
Instrumenti: Tyros 3
Bokic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Napisah gore, koristim Exspression pedalu, Yamaha FC-7.
Koristim je samo za Right 1,2,3.


Kad sviram sa bendom Bas + SOLO, koristim i Sub2 izlaz.
Na njega stavim kompletnu Aranžersku sekciju, ako slucajno aktiviram Sync Start da mi se necuje Style.


Firmware se spremam da updejtujem upravo, čim završim prepisku sa vama.
Bokic je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2019, 00:39   #22
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.387
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.378 puta u 1.076 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ajde ti to "apdejtaj" (ne znam šta si do sada čekao) pa se javi.
A ovaj Sub2 izlaz je spojen s kablovima na kanal mixera ili nije?

I jedno sporedno pitanje, koliko uspiješ soundova na Right 1, 2 i 3 koristiti tijekom večeri dok sviraš s bandom. Onako odokativno, 10, možda 50 ili 200 recimo?
casper je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2019, 00:59   #23
Bokic
Ovaj baš voli da kuca
 
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Postovi: 383
Downloads: 740
Uploads: 16
Rekao HVALA: 45
Zahvalili mu 43 puta u 42 Postova
Instrumenti: Tyros 3
Bokic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo spremam se.
Sub 2 ide kablom u mixer, gde je kanal na mixeru mutiran i smanjen.

Možda oko 100, 150.
Bokic je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2019, 01:10   #24
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.387
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.378 puta u 1.076 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Tebi je svaka pjesma s potpuno drugim zvukom? To je pedantan posao.
casper je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2019, 01:25   #25
Bokic
Ovaj baš voli da kuca
 
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Postovi: 383
Downloads: 740
Uploads: 16
Rekao HVALA: 45
Zahvalili mu 43 puta u 42 Postova
Instrumenti: Tyros 3
Bokic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma jok, brzo dodje do 100-150.
Prvo osnovne, par klavira, par El. Piano, par organa, par strings, Synth Leads, Synth Pads, Brassova, Solo duvaca, gitara nekoliko...
Onda narodnjaci, Terce samo oko 40 komada itd.


Evo upravo se i instalirao 1.41.
Sad ćemo da vidimo šta se dešava.
Dodato:
E, JBGAAA !!!

Isto...


Probao sad, izbrisao Registr. u kojoj je bila najizrazenija razlika i napravio novu, i sve je u redu.
Jbte....

Promijenjeno od Bokic (26.09.2019 u 01:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Bokic je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2019, 02:48   #26
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.387
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.378 puta u 1.076 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pisao sam to davno, i uvijek radim tako. Nikada problem nisam imao.

Citat:
Preporuka je da se u izradu uvijek krene s praznom bankom. Tako ćemo izbjeći probleme koji mogu nastati u ispravnosti registracija.
Ajde pošalji tu registraciju s najizraženijom razlikom.
casper je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2019, 02:59   #27
Bokic
Ovaj baš voli da kuca
 
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Postovi: 383
Downloads: 740
Uploads: 16
Rekao HVALA: 45
Zahvalili mu 43 puta u 42 Postova
Instrumenti: Tyros 3
Bokic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nju sam vec izbrisao i napravio je od nule i radi sad dobro.

Medjutim ono sto je bas bezveze je da se ne desava uvek sa istim Registr.
Ajde donekle sto se desava u Reg. koje vuku i Ritmove i Textove,
nego se desava i u Registr. koje samo povlace Voices-boje.
Saljem ti sutra Reg., jer sam vec stigao kući.
Hvala veliko.
Bokic je offline   Reply With Quote
Star 26.09.2019, 18:26   #28
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.387
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.378 puta u 1.076 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Malo smo se Bokic i ja dopisivali sa PP, poslao mi je neke registracije i mislim da je problem riješen.
Neka skine ovu BANKU u kojoj se nalaze dvije registracije. Prije nego krene svirati u modusu BAS + SOLO, potrebno je imati isključen FREEZE i neka pozove jednu od dvije vrste bas gitare koje su umemorirane. Nakon toga može uključiti FREEZE sa označenim Style i svirati. Ako više ne bude imao problema, objasnit ću u čemu je bila "kvaka", da sada ne dužim nepotrebno.
Fajlovi
File Type: zip BASS SETUP.T570.rgt.zip (1,1 KB, 5x skinuto)
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
Bokic (30.09.2019)
Star 26.09.2019, 19:52   #29
Bokic
Ovaj baš voli da kuca
 
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Postovi: 383
Downloads: 740
Uploads: 16
Rekao HVALA: 45
Zahvalili mu 43 puta u 42 Postova
Instrumenti: Tyros 3
Bokic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hvala, provericu ubrzo pa se javljam.
Dodato:
Sad proverio, radi.
Ne gasi se Compressor prilikom promene Registr.

Jel to znaci da moram Bas da povlacim i menjam iz Registr., ne mogu iz User-a ?
U cemu je štos ?

Promijenjeno od Bokic (26.09.2019 u 21:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Bokic je offline   Reply With Quote
Star 27.09.2019, 00:58   #30
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.387
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.378 puta u 1.076 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Možda ti je bilo čudno što sam postavio tolika potpitanja u vezi problema. Registracije znaju biti zeznuta stvar jer je njihova kombinatorika tolika da joj još s ovim FREEZE jednostavno nema kraja.
Da nisam dobio tvoje Banke, sumnjam da bih mogao pomoći. Ovako je bilo (relativno) lako ustanoviti što je problem. Za one koji su pratili temu o REGISTRACIJAMA, davno sam pisao o jednom triku u vezi LEFT sounda. Kod tebe se dogodilo upravo suprotno, taj trik ti je razbrcao koncepciju. Inaće, pored ovoga postoji još par drugih mogućih razloga zbog čega se može događati isti problemi. Ali o tome možemo poslije ako nekoga zanima.

Problem promjene glasnoće bas gitare je vezan u Insert efekat Compresora koji je smješten na LEFT soundu, tj. bas gitari na lijevoj ruci. To si mi i napisao u tekstu s poslanim registracijama. Taj DSP efekat je mijenjao status iz OFF u ON i to se događalo bez ikakvog pravila, tj. jedna te ista registracija bi ga ponekad palila, a drugi put gasila.

LEFT zvuk je u registracijama pohranjen i vezan uz Style. Dakle, ako smo kreirali jednu registraciju s označenom kućicom Style, ona je u sebi pored karateristika za Style (vrsta, tempo, volumen ...) zapamtila i sve postavke LEFT-a, od volumena, panorame, vrste instrumenta pa tako i pridruženi DSP efekt. Kada bismo obrisali, premjestili ili preimenovali Style koji je pohranjen u registraciji, i dalje nam ostaju neki podaci o LEFT soundu. Jedan od tih podataka je i status DSP efekta. I to je u ovom slučaju bio problem bez obzira na to što je bilo uključen FREEZE. S obzirom da je @Bokic na početku svirke "ručno" postavio LEFT i sve njegove karakteristike, svaki put kada bi pokrenuo registraciju koja u sebi ima suprotan "skriveni" status DSP-a, on bi se promjenio. I bas gitara bi promjenila glasnoću. Rješenje problema je da se napravi registracija (ili više njih) koja će sadržavati željene karateristike LEFT sounda i da se Style vezan uz nju jednostavno obriše. Na taj ćemo način osigurati da status i vrsta DSP efekta bude uvijek ista i da se ne mijenja. Naravno, pod uvjetom da nam bude označen Style i uključen FREEZE status.

Onako usput, probaj umjesto Compresora koristiti jedan od tri DSP-a pod kategorijom Distortion > Tweed Guy ... Opako dobro radi.
casper je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 00:36


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije