Korisničko Ime
Lozinka
Registracija
YU-MIDI Marketing


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 19.09.2014, 18:27   #1
lazarius
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 15.02.2012
Postovi: 26
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
lazarius ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Beitrag Tyros 2 pitanja?

Pozdrav svima.
Nedavno sam kupio Tyros 2, nikako se ne snalazim na njemu, prije njega sam korsitio Korg pa1x.
Sad me interesuje kako da u podignem bas za oktavu u ritmu, je l' moze nekako preko klavjature ?
I zasto neke bubnjeve koji mi se nalaze u folderu Normal ne mogu da postavim u ritam, nego samo one koji su u folderu Drum ?
lazarius je offline   Reply With Quote
Star 19.09.2014, 22:42   #2
dmmacak
Odomaćeni član
 
dmmacak's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Postovi: 793
Downloads: 649
Uploads: 2
Rekao HVALA: 230
Zahvalili mu 118 puta u 115 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Cestitam na kupovini.
Znam kako ti je i ja sam presao sa rolanda na Tyros pa sam u pocetku bio zbunjen, ali posle nekog vremena i druzenja sa Tyrosom, sve mi sad izgleda prosto ko pasulj.
Ako planiras da zadrzavas klavijaturu moj ti je savet da dobro procesljas teme, ovde na forumu, vezano za Tyros. Drug @Casper je to besprekorno objasnio. Uglavnom da znas da na tyrosu ne mozes sve preko klavijature odraditi. Ili mozes ali ces bespotrebno gubiti vreme. Evo naprimer u vezi prvog tvog pitanja: mozes promeniti bas za oktavu preko klavijature ali daleko sporije nego npr. preko XG works-a.
A drugo pitanje, na Tyrosu na traku RHY2 mozes izabrati drum kit iz custom banke (semplove) jedino direktnim upisivanjem program change podataka u style editor i to u listu. Ili kopiranjem dve drum trake koje vec sadrze taj drum kit ili zamenom RHY1 RHY2 posto na RHY2 mozes pozivati i custom voice.
dmmacak je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post:
lazarius (20.09.2014)
Star 19.09.2014, 23:12   #3
lazarius
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 15.02.2012
Postovi: 26
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
lazarius ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Drug, ja razumijem da samo iz Custom Voice mogu izabrati neke bubnjeve, al' te bubnjeve koje mogu izabrati su samo oni koji se nalaze u podfolderu Drum, a ne iz foldera Normal. tamo mi se nalazi JV drum kit, a ne mogu nikako da ga stavim u ritam.
lazarius je offline   Reply With Quote
Star 19.09.2014, 23:29   #4
dmmacak
Odomaćeni član
 
dmmacak's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Postovi: 793
Downloads: 649
Uploads: 2
Rekao HVALA: 230
Zahvalili mu 118 puta u 115 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ne mozes na RHY2 direktno izabrati nista iz custom voice, mozes samo fabricke drum kitove i drum kitove koji si od tih fabrickih napravo svoje.
Ima pisano more materijala oko ovoga. Da sad ne bih ja ponovo sve pisao i da bi ti bilo sve jasno, najbolje potrazi na forumu.
Dodato:
Nasao bih ti ja link od te teme aki kucam preko telefona pa mi je komplikovano da to sve odradim

Promijenjeno od dmmacak (19.09.2014 u 23:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
dmmacak je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post:
lazarius (20.09.2014)
Star 20.09.2014, 12:14   #5
lazarius
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 15.02.2012
Postovi: 26
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
lazarius ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Zna li neko kako da prikljucim Volumen pedalu, citao post ovamo, al' ne funkcionise.
Ovako sam povezao:
Kabal u Volumen ulaz, pa u papucu i iz papuce u miksetu.
A druga dva kabla normalno iz izlaza na klavjaturi L+R mono i Right pa u mikser.
Podesio sam klavjaturu u Function->Controller->odabrao Volumen, i dole podesio za sta ce mi raditi, tj samo ostavio ukljuceno Right 1, Right 2, Right 3.
Pokusao sam da idem iz izlaza L+R mono i Right, pa u papucu, i tad mi funkcionise , al' pojacava mi i ritam, meni treba samo za desnu ruku. Znam da malo smaram, al' moram se nekako snaci. Pozz
lazarius je offline   Reply With Quote
Star 20.09.2014, 12:25   #6
dmmacak
Odomaćeni član
 
dmmacak's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Postovi: 793
Downloads: 649
Uploads: 2
Rekao HVALA: 230
Zahvalili mu 118 puta u 115 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

U volume ulaz mozes ukljuciti samo exspresion pedalu. Znaci stereo kabal iz papuce do klavijature. Iz papucice u tom slucaju nista ne ide do mixete. A ako ti je pedala sano volumen onda mozes izdojiti solo partove na sub izlaze i povezati onako kako si ti vec uradio
dmmacak je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post:
lazarius (20.09.2014)
Star 20.09.2014, 12:41   #7
lazarius
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 15.02.2012
Postovi: 26
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
lazarius ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kako da izdvojim partove na sub izlaz ?
lazarius je offline   Reply With Quote
Star 20.09.2014, 12:47   #8
dmmacak
Odomaćeni član
 
dmmacak's Avatar
 
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Postovi: 793
Downloads: 649
Uploads: 2
Rekao HVALA: 230
Zahvalili mu 118 puta u 115 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Taster mixer console pa taster tab do zadnje kartice i tu cekiras gde ces koji part da ti izlazi
dmmacak je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post:
lazarius (20.09.2014)
Star 14.11.2019, 10:16   #9
gonston
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 08.05.2018
Mjesto: Strumica, Macedonia
Postovi: 3
Downloads: 0
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: tyros 2
gonston ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Pitanje vezano sa tyros 2

Nov sam na ovaj forum i moram najpre da ga pohvalim. Nedavno sam kupio Tyros 2 i zahvaljujuci ovog foruma dosta sam naucio. Najpre bi se zahvalio svim clanovima koje daju nesebican doprinos a POSEBNO CASPERU ko je stvarno doktor za yamahu.E sad imam nekoliko pitanja pa ako moze neko da mi pomogne :
1. Sta da prebacim na USB i kako posto zelim da uradim factory reset na T2, kako bi ga sredio po svojoj volji. Kod mene je sve razbacano u PRESET, u USER u HD?
2. Kad ukljucim T2 izanje mi poruka da odredjene voice nisu pravilno ( celosno ) otcitane. Nakon tri cetiri sata rada semplove koje imam razliju se i svi semplovi zvuce kao jedna boja neki nedefinisani string. Dirao sam u mix consoli , style panel , dsp 2- 6 ( kako sam razumeo to se odnosi na right 1, 2, 3, left...) i umesto system promenio u invertion i tamo stavio dynamic - compresor. ?!?!?
Sviram T2 iz hobija i nemojte mi zameriti ako sam nesto "glupo" pitao.
Hvala svima ( izvinjavam se zbog loseg srpsko-hrvatskog posto sam Makedonac).
Poz
gonston je offline   Reply With Quote
Star 14.11.2019, 23:56   #10
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.623
Downloads: 304
Uploads: 19
Rekao HVALA: 32
Zahvalili mu 1.486 puta u 1.144 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

1. PRESET su tvornički materijali (style, voices. multipad ...) koji su pohranjei u klavijaturu i njih ne možeš brisati, tako da ih nema potrebe pospremati na USB.
Materijali koji se nalaze na HD-u će isto tako ostati netaknuti nakon reseta klavijature.
Ono što se nalazi u USER možeš kopirati na USB stick ali trebaš to uraditi pojedinačno, posebno Style, pa registracije, pa voices ...
A možeš sve to pohranti odjednom ako napraviš backup preko FUNCTION > UTILITY > OWNER > BACKUP (D TIPKA).

2. Poruka o grešci može biti zbog dva razloga. Možda su neki podaci vezani uz samplove na HD-u oštećeni ili ih nema, a možda se radi o neispravnoj RAM pločici. Teško je ovako na slijepo pretpostavljati, a problem "razlijevanja" samplova može biti vezan uz ovu poruku. Ako je HD star i u lošem stanju, on može stvarati problem. Nekada je dovoljno izvaditi pločice RAM-a, očistiti konektore gumicom za brisanje olovke i pažljivo ih vratiti nazad. Bilo bi najbolje da uhvatiš u blizinu nekoga tko ima iskustva s tom klavijaturom i provjeri u čemu je problem.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
gonston (15.11.2019)
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 07:00


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije