|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.790 puta u 1.340 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
LD Systems je prije nekgo vremena izdao novu seriju zvučnika - G3.
https://www.ld-systems.com/en/series/maui-series/ To je nastavak stare Maui G2 serije i osnovne su razlike bolje karateristike (veća snaga) i mogućnost dodavanja druge bas kutije na isti stup (Cardiod). Početkom 2024. je plan napraviit i MIX verziju iste serije. https://youtu.be/tchf5qza8ns |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | tonijo (14.06.2023) |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Amazona.de je napravila testiranje i rekla što misli od trećoj generaciji MAUI kutija.
Ovo je za MAUI 11 G3 A ovo za MAUI 28 G3. Mislim da ću napraviti upgrade svog G2 bez testiranja i mnogo razmišljanja. BTW. pogledajte klavijaturu i mixer na slikama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Izašla je i MIX verzija.
Interesantan koncept. 6 kanala s efektima na jednoj kutiji. Ako spajamo drugu preko SysLinka, dobivamo novih 6. Link prema službenoj stranici Link prema videu s opisom mixer aplikacije Kada bude dostupna, cijena je oko 1800 za komad. Promijenjeno od casper (09.03.2024 u 19:24 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | Bokic (10.03.2024) |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.02.2019
Downloads: 269
Uploads: 0
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav svima. Ja sam juce otiso do muzicke radnje da vidim taj novi sistem ali ga nisu imali, i kad sam vec pitao za takav sistem ponudio mi je prodavac kog znam odavno i koji me nikad nije prevario takav JBL sistem. Jbl prx one. Da skratim dao mi je na par godina otplate i uzeo sam dve kutije. Covek kaže da jedna moze da gura i do 100 čoveka a nekako (mada sad dam već uzeo) me plaši to što su dole dvanaestice. Da li tu moze da se ocekuje dobar bass? Do sad sam koristio bass Yamaha dxs15 i dve dvanaestice dbr. Ne ulazim u to da li je bolji mau ili jbl pretpostavljam da je to sve tu negde a pošto nista ne znam o takvim sistemima interesuje me kako to radi. Ima tu i blutut opcija pa me interesuje kad bi na Genos dodao adapter za blutut ili svirao neku klavijaturu koja već ima blutut kako bi moglo da se koriste obadve kutije zajedno, i u opste da li moze to sve bez miksete. U stvari sve me interesuje jer nista ne znam. Nikad nisam koristio takav sistem a znam čitao sam ranije da taj sistem Casper hvali pa reko aj da probam. Kaže prodavac da bolje probija zvuk kroz prostor nego običan zvučnik (a imao sam u planu da kupim prx 915)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Casper će odgovoriti, ali ja ću samo napisati za bluetooth da se može koristiti samo za spajanje mobitela, tableta ili laptopa za puštanje muzike preko razglasa. Za spajanje klavijatura ili drugog instrumenta preko adaptera u svrhu live svirke ne radi kako treba jer se pojavljuje primjetna latencija, odnosno kašnjenje zvuka. Definitivno izbjegavati bluetooth za tu namjenu.
Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
@Tomy ti je dobro rekao za Bluetooth. Uvijek imaš kašnjenje, a mislim da spajanje dvije klavijature preko plavog zuba samo može raditi probleme. BTW. Bluetooth ugrađen u zvučnike ili u klavijaturu služi samo za primanje audio signala, ne i za slanje.
Nisam probao JBL prx one, ne mogu ti ništa pametno reči. Znam samo da svi ti zvučnici u izvedbi stupića zvuče "drugačije" od klasičnih zvučnih kutija. Da si imao prilike staviti jednu pored druge, PRX915 vs prx one, odmah bi znao o čemu pričam. Stupić zvuči nježnije, ima toplinu i bolje se širi u prostoru. Ovako napisane riječi navode da se radi o boljem konceptu ali nekim se muzičarima baš to ne sviđa. Oni žele klasičnu kutiju koja je prodornija s agresivnijim zvukom, pogotovo kada si od nje udaljen jedan metar. A muzičari su uvijek blizu kutija i taj im je dojam mnogo bitniji od onog kojeg imaju slušatelji. Može li jedan stup pokriti 100 ljudi? Tehnički gledano, može. Ostaje otvoreno pitanje očekuju li slušatelji da uživaju u glazbi ili žele da im nakon veselja zuji u glavi još dva dana. A upoznao sam i one (čitaj: svirao im) koji žele upravo ovo drugo. Moraš odsvirati par gaži, osjetiti kako se ponašaju zvučnici i donijeti sud. Kažem, ne znam za JBL ali s mojim parmo MAUI 28 G2 odradim bez brige 100-120 ljudi. Možda bi moglo i preko toga ali ako je više želim biti malo u komforu pa dodatno ponesem basove, u ovom slučaju 2x15", cca 1,5Kw snage. https://youtu.be/74NjQHLcU8M Računaj da se na molu i oko njega skupi 300-400 ljudi. Svjestan sam da bi ovdje trebalo postaviti neko ozbiljnije ozvučenje ali treba biti realan i staviti u okvire "dobivenih para" i konačnog učinka. Da rezimiram, za početak na svirku od 100 ljudi ponesi dva Prx One i možda ti prigovarati da si tih. Drugi put ćeš na isti broj ponijeti samo jedan stup , i gosti će se žaliti da je preglasno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala na odgovoru. Mene licno plaši bas to da li te dvanaestice dole imaju snage, za visokotonce ne sumnjam da su dobri ali u opšte nikad nisam svirao na takvom sistem nisi sam nekoga slusao uzivo. Znam da kolega Casper odavno koristi taj sistem a ima i iskustva sa drugim (obicnim zvucnicima) pa me interesovalo da iz prve ruke čujem. Svakako sam.vec kupio i nosim ih već u subotu na svirku a opet hvata me malo nervoza. Do sada sam koristio Dxs15 I dve dvanaestice dbr pa sad me interesovalo i to kakva je razlika između te dve varijante zvucnika
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Budeš vidio u subotu
![]() Nemoj se jako razočarati, pusti uhu da se navikne. Imat ćeš mekši zvuk, falit će ti visokih. Ali to je samo privid i navika. Za bas se ne brini, njega će biti dosta samo u drugom frekventnom opsegu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 13.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 38
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 101
Zahvalili mu 146 puta u 141 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Ne boj se zatvorena prostora tu možeš šta hoćeš. Otvoren prostor pojede sve naše male razglase. Vjerujem da ćeš biti zadovoljan. Javi utiske.
![]() Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Mislio sam da danas odmah napišem utiske ali ne umem ni da pojedem sistem. Dva kabla koja idu iz mog miksera sam spojio na sva sistema, svaki po jedan, na prvi kanal...ali ne izlazi nikakav zvuk I kad pojacam. Ili možda treba beoo drugo spavanje. Znaci ja sam uključio kao I uvek iz L na mikseru u jedan sistem I iz R u drugi
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
g3 vs. g2, ldd systems, maui |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|