Korisničko Ime
Lozinka
Registracija
YU-MIDI Marketing


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Sampleri

Sampleri Hardwareski sampleri bez dirki

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 12.09.2010, 22:05   #1
boris-366
Drugar foruma
 
Registrovan/a dana: 21.12.2008
Mjesto: Prijedor
Postovi: 67
Downloads: 652
Uploads: 1
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Armando Bugari conservatory
boris-366 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
boris-366 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard Sampler vezati sa klavijaturom?

Pozdrav

Imam jedno pitanje, moze li se bilo koji sampler spojiti sa kljavom? Ili to mora biti nesto odredjeno?
Gledao sam da ima dosta ljudi Akai s2000 ili Akai s3000 spojeno sa nekom kljavom sto nema samplove pa onda vuku Samplove i zvuci haos. Dali bi ja mogao isto tako nesto da odradim sa bilo kakvim samplerom iako je Drum sampler ili je to neizvodljivo.

Interesuje me isto kakav je Korg TR Rack? I on ima samplove i da se srediti da li je bolji on ili TRITON Rack?

Kada se ukljuci neki sampler na kljavu i stavim trubu npr da vadi iz samplera kada promjenim boju odsviram nesto pa opet uzmem trubu treba li to opet stimati ili jednom kada nariktam snjimim i kako mjenjam boje na pa50 tako on automatski vadi boje iz samplera sam tako kako sam ih nariktao?


Hvala!!!
Ko zna neka mi pomogne molim vas!!!
boris-366 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio boris-366 za ovaj koristan post:
TR-KORG (14.09.2010)
Star 12.09.2010, 22:18   #2
Svaba
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 29.11.2009
Postovi: 46
Downloads: 226
Uploads: 2
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Korg PA50
Interesi: Muzika
Svaba befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Koju vrstu muzike?Druze ja bi ti preporucio Akai s3000,on odlicno radi posao(za narodnu muziku) PozZ
Svaba je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, Svaba, za koristan post:
boris-366 (12.09.2010), TR-KORG (14.09.2010)
Star 12.09.2010, 22:26   #3
boris-366
Drugar foruma
 
Registrovan/a dana: 21.12.2008
Mjesto: Prijedor
Postovi: 67
Downloads: 652
Uploads: 1
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Armando Bugari conservatory
boris-366 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
boris-366 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

pa narodnu ali moze li bilo koji sample i kako to funkcionise kada se spoji
svaki put i na sampleru i na kljavi mjenjati ili?
boris-366 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio boris-366 za ovaj koristan post:
TR-KORG (14.09.2010)
Star 12.09.2010, 22:31   #4
Svaba
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 29.11.2009
Postovi: 46
Downloads: 226
Uploads: 2
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Korg PA50
Interesi: Muzika
Svaba befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nastelujes boju kako ti odgovara i onda samo menjas
Svaba je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Svaba za ovaj koristan post:
TR-KORG (14.09.2010)
Star 12.09.2010, 22:41   #5
boris-366
Drugar foruma
 
Registrovan/a dana: 21.12.2008
Mjesto: Prijedor
Postovi: 67
Downloads: 652
Uploads: 1
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Armando Bugari conservatory
boris-366 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
boris-366 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Da li i ti imas Sampler sa PA50 ili predlazes samo? AKAI s2000 je isto kao i 3000 obadva imaju 32mb memorije.
boris-366 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio boris-366 za ovaj koristan post:
TR-KORG (14.09.2010)
Star 13.09.2010, 22:09   #6
STUDIOSOS
Drugar foruma
 
Registrovan/a dana: 28.03.2009
Mjesto: Solothurn - SVICARSKA
Postovi: 73
Downloads: 306
Uploads: 6
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 10 puta u 10 Postova
Instrumenti: Klavijature Bubanj
STUDIOSOS befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
STUDIOSOS pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

da svi se sempleri mogu kopcati na klavijature ukoliko i klavijatura i sempler imaju midi konektore
sta bi ti ja preporucio akjo se bavis narodnom muikom

triton TR rack
Yamaha TG-500
Roland jv1080
naravno ova zadnja dva su mnogo jeftiniji i naravno mnogo stariji
STUDIOSOS je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio STUDIOSOS za ovaj koristan post:
TR-KORG (14.09.2010)
Star 18.09.2010, 10:55   #7
gogi-japanac
Vredan član društva
 
gogi-japanac's Avatar
 
Registrovan/a dana: 05.04.2008
Mjesto: Beograd
Godina: 37
Postovi: 158
Downloads: 1353
Uploads: 32
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 18 puta u 17 Postova
Instrumenti: Kawai K1m,Yamaha Montage & Korg Pa4x
Interesi: Brazilian Jiu Jitsu & Xbox 360
gogi-japanac befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja bih ti toplo preporucio Rolandov modul XV-5080,on objedinjuje tri serije Rolandovih klavijatura (JV,XP i nesto malo Fantom) a plus ima i sempler.
Sprava je babaroga ali ju je tesko naci.
Cena joj je od 350 do 500 eura.
__________________
Bolje Je Da Se Muskarac Rodi I Bez "One" Stvari Nego Bez Srece......Ako Ima Srecu Porasce Mu I Ona Stvar



-Mirko Filipovic-
gogi-japanac je offline   Reply With Quote
Star 10.05.2012, 00:38   #8
zarko73
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 09.05.2008
Postovi: 15
Downloads: 41
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
zarko73 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Akai s2000 radi odlicno, ima 32mb memorije, nakacio sam mu hard disk, a vse ostalo je stelovanje
zarko73 je offline   Reply With Quote
Star 10.05.2012, 01:13   #9
tranzit
Banovan!
 
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Postovi: 5.282
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.115 puta u 934 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od STUDIOSOS Pokaži Post
da svi se sempleri mogu kopcati na klavijature ukoliko i klavijatura i sempler imaju midi konektore
sta bi ti ja preporucio akjo se bavis narodnom muikom

triton TR rack
Yamaha TG-500
Roland jv1080
naravno ova zadnja dva su mnogo jeftiniji i naravno mnogo stariji
Ova zadnja dva nisu sampleri. Dajte ljudi obratite paznju sta pisete.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 10.05.2012, 11:54   #10
zarko73
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 09.05.2008
Postovi: 15
Downloads: 41
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
zarko73 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kao sto kaze tranzit, roland jv1080 nije sempler.
Imao sam taj modul, ali bez prosirenja, tako da ne mogu da kazem nista u vezi semplova (fabrickih boja prosirenjima), a za boje koje ima na sebi, mislim da je suvisno komentarisati.
To je JV serija i to je to. (na stranu poredjenje sa drugim spravama iz te serije, jer svaku definise drugaciji procesor efektor i dr.).
Sto se drugih modula tice, nikako mi ne izlazi iz glave (tj iz usiju) hor i truba sa Rolandovog u-220 modula.
Jeste dinosaurus, ali sam ponosni (bivsi) vlasnik istog i slatko sam se nasvirao i sa u-20 i kasnije sa u-220.
zarko73 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 08:19


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije