|
|
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#81 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Da Makso i ja sam imao tyros2 i 1gb rama medjutim probaj da ucitas pa nam reci sta se desava !!!! hahaha trebace ti oko 2h45min sto moras priznati na tezgi ne pije vodu . Glupo si poredjenje napravio sa tyros moras da poredis druge klavijature koje imaju ram memoriju kao korg bilo koji roland itd na aydia nema rama nego direktan pristup hd koji je 80gb !!!!!!!! ehehehe to je druga dimenzija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
![]() |
![]()
U nekoliko navrata sam probao Ketron Aydya, Audya5 i modula Audya4. Boraveci u Australiji na turnejama sedmicama sam svirao navedene instrumente u prodavnici Gospel Piano. Redovno pratim sve sto urade Roland, Yamaha, Ketron i svakako Korg. Ne zelim ih vise porediti jer svako poredjenje je nepotrebno zbog same cinjenice da je klavijatura iz prodavnice jedna prica a sredjena klavijatura je druga prica. Ja bi se koncetrisao sada na Ketrona. Ketron ima svakako dobar zvuk a po meni na prvom mjestu Drum sekcija. Moje velike zamjerke ketronu su nepostojanje Touch Screena, Neprikladno smjesteni tockici za Pitch kontrol, inace manje funkcionalni nego Joystic i ispreturane komande Style/Sounds na suprotnu stranu uobicajeno vodecim arranzer kompanijama. Ti dugmici (a ima ih previse) nisu cak ni u liniji sa Screnom i funkcionalno nepristupacni. Semlera nigdje. Klavijatura je u cjelini nefunkcionalna (osim dobrog zvuka) i cijena koju su joj dali je nerealna i preskupa narocito kad je rijec o instrumentu sa vec navedenim nedostatcima/zamjerkama. Ni slucajno mi nije namjera da nekog uvrijedim sa ovim misljenjem niti da kudim instrument nego samo iznosim moj stav na osnovu saznanja o navedenim instrumentima. To su po meni krupne stvari koje me udaljavaju i na pomisli da bi svirao Aydya. Jedno vrijeme sam se zanosio da bi mogao uzeti Aydya4 modul zbog transporta ali kad sam vidio koliki je sa onim malim dugmicima/komandama bez semplera i tuoch scrrena odmah mi je bilo jasno da to nije ozbiljna sprava za profesionalca. Pored toga mozda i najvaznija je cinjenica da treba biti dobar ekspert da bi napravio ritam na Aydya sto vecina sviraca nije. Danas ljudima treba jednostavn, funkcionalan, pristupacan a anada sve sa bogatom ponudom ritmova i zvukova instrument. Pozdrav svim Audya sviracima i zelim im neka uzivaju u svojim odabranim instrumentima kao sto i drugi to rade u svojim.
P.S Misljenja sam da je SD1 najjaci Ketronov Arranzer narocito kad ga stavimo u vrijeme kad je uradjen i poredimo sa konkurentima iz tog vremena. To ne znaci da mislim da je bolji ili losiji od konkurenata tog vremena ali najvrijednij dostignuce ketrona svakako jeste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Druže,pa ima i Tyros 2 direktan pristup HD-u,a uz to čita sve direktno i sa USB sticka,i što reče neko u ranijem postu mogu se usnimiti wav loop-ovi.Ali,ja sam već rekao da ih ne koristim.I dalje mislim da je Audya 5 bezobrazno preskupa(3700€),pogotovo što nema sempler,a fabričke boje joj i nisu nešto..Znači računaj još i 1700 € za Fantom ili Extrem...Što je mnogo,mnogo je..,pogotovo za naše uslove..Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Kolega Savobond...ne pisite bez veze.
Procitajte vase prethodne postove ,pogotovo ono sto ste pisali velikim slovima.... Vi postavljate pitanje i dajete istovremeno odgovor. Izgleda da vi jedini niste skuzili da i druge klavijature imaju HD. Molim vas pisite sazeto i argumentovano. Da...... i objasnite mi molim vas na koju ,,drugu dimenziju,,mislite Promijenjeno od gega (18.07.2011 u 22:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Ketron Audya je bazirana na čipu iz 1993 . mislim da dalje ne treba ić i dovodit ljude u zabludu . Pola njih uopće nezna od kojeg je starijeg aranzera nastala audya. pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@pa1x pro elite
A odakle vi to znate .... ?! I koji je to model prethodnik na Audya ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
e ja kad sam davao te informacije i linkove dobio sam ban mjesec dana . malo pretrazite google i naci cete .
nije bas prethodnik audye ali proguglajte . |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Donator
|
![]() Citat:
Jedan dobar racunar se meri po tome sto ima jaku ram memoriju koja sluzi da za brzo manipulisanje datotekama jer je HD memorija mnogo spora i ona sluzi za cuvanje podataka. E sad klavijature i kompjuteri pune Ram memoriju svaki put kad je upalis i prazne kada je izgasis. ![]() Jos jedna misao. Kod korga ima jedna opcija zove se Time Slice koja od gotovog wave-a pravi ritam odnosno sece na deonice i stavlja i takt koji je tebi potreban. Zbog te opcuje u samler-u kod korga mislim da nikad necu promeniti marku klavijature jer od jednog Wave-a napravim ritam za par minuta. ![]() Veliki pozdrav! ![]()
"Nemorate biti bolji od drugih budite samo najbolji sto mozete" Promijenjeno od bokivelik (19.07.2011 u 00:36 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
![]() ![]()
Marco Promijenjeno od Ace (19.07.2011 u 02:45 sati) |
![]() |