|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#81 |
Drugar foruma
|
![]()
Mozda drzi mesto tvoj komentar, ali sta je sa problemom sto se kafane prazne. Da ne mislis da ce pare s neba da padnu. Jednom krene na lose, tesko da ce biti boljih dana, bar ovih 20 godina tranzicije smo osetili da ide od godinu za godinu sve gore i gore. Nada zadnja umire ali eto, aj da ne kobim vise.
![]() |
#82 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.06.2011
Mjesto: Osijek
Downloads: 109
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Harmonika
![]() |
![]()
srednjoskolac sam tako da mi je jedina zarada svirka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Moglo bi se kad bi muzicari radili samo svij posao.Al situacija je takva da se svako petlja tamo gdje mu nije mjesta,i stim obaraju cijenu onima koji zaista od toga zive,medju koje se i ja svrstavam,jer se bavim samo muzikom.
Dodato: Moglo bi se kad bi muzicarili radili samo svoj posao.Ali situacija je takva da se svako petlja tamo gdje mu nije mjesta,i samim tim obaraju cijenu,teko da oni koji se bave samo muzikom(u koje se i ja svrstavam)nisu u mogucnosti da obstanu.Nekad su se muzicari cijenili i postovali,a danas svako izgleda da moze da bude muzicar. Promijenjeno od amir979 (04.06.2011 u 13:52 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.03.2011
Downloads: 202
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Evo ja se nakon 22 godine ostavio svirke,nema tu više kruha,konkurencija je prevelika.Danas u svakoj drugoj garaži možeš čuti bend kako vježba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 29.10.2008
Mjesto: Jasa Tomic
Downloads: 231
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg PA 800
![]() |
![]()
Zivim samo od svirke,ali ne znam kako radim samo 3 puta nedeljno i uspevam da se skrpim,pa cak i istrument da promenim.Dokle ce te do traje ne znam videcemo,za sad ne bi nista dirao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.06.2011
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Teško da se preživi samo od svirke, al da se da natočiti rezervar goriva na kraju mjeseca - da
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Ja kada vidim ovu temu, setim se filma "ko to tamo peva" kada onaj cigancic kaze Draganu Nikolicu "neces se ti leba najesti od pevanja". Tako i ja, da se bavim muzikom profi, ne bih se leba najeo
![]()
![]() |
#88 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Sve je to vrlo individualno a i zavisi dosta od znanja, iskustva a Boga mi i srece. Vidis kako Marko7 to poslovno obavlja i cvrsto mu vjerujem da sasvim dobro moze da sastavi kraj s krajem a i malo vise od toga, pa onda i Milance iskusni tezgaros i soumen a i mnogi drugi. Mislim da za jednog profesionalca nema zime kakva god vremena bila. Kod mene je slican slucaj mada vec odavno ne radim svirke jer sam nasao za sebe pogodniji nacin da prezivim od muzike. Prebacio sam teziste rada u studio a od muzike sasvim lagodno zivim vise od tri decenije. Nek potraje ovako, ne zalim se.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ne mogu da vjerujem da se nisam prijavljivao po ovoj temi.Sad sam pregledao i nisam,evo sad ću.Ja živim od muzike već preko 25 godina i ne mogu se požaliti..Doduše ne samo od svirke,nego radim i u školi,ali opet vezano za muziku..Nisam u istoj situaciji kao kolege koje samo sviraju(što rekli,primam redovno prosvjetnu platu,koja nije nešto,ali nije ni ništa),što mi donosi komociju da mogu da biram samo tezge i mjesta koja mi se sviđaju.A mišljenja sam da kvalitetni muzičari mogu živjeti od muzike,i to dobro.Na žalost,danas je priličan broj i onih koji su na granici sluha,a uzimaju solidan,ili čak ogroman novac. Tako je kako je,nadam se da će se i publika malo kultivisati,pa će kvalitetne kolege uspjeti da naplate sav trud i talenat.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.03.2004
Godina: 46
Downloads: 307
Uploads: 5
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: tyros 3
Interesi: muzika
![]() |
![]()
bavim se muzikom,blizu 15 god....i uz vece uspone i padove u samom poslu(zdravstveni problemi) zivim relativno dobro od muzike,i nista drugo ne radim...kriza jeste velika,i nestasica je para,ali se uvek nekako nadje za provod i beg od problema...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|