|
|
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Da usput dignem temu, evo i Thomann proizvoda.
20 kanala, motorizirani faderi, 7" Touchscreen ... ![]() https://www.thomann.de/intl/the_t.mix_dm_20.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Taj mikser mi ima kolega i prezadovoljan je s njim.
E sad,meni se ne svidja samo što ne ide visekanalno snimanje. Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()
Zanima me Vase misljenje o Midas MR12? Mogao bih kupiti taj mix za 250eura nov, da li bi mogao bilo koji tablet da povezem sa njom i da radi za kontrolu?
Da li je komplikovana za rukovati? Zanimaju me efekti za Vokal prvenstveno, ako bi neko ko ima ovaj mix podelio utiske sa mnom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Sve je već napisano na temi. Odgovarat će bilo koji tablet s Android 4.0 i više.
Nije teško rukovanje ali ćeš trebati neko vrijeme učenja osnovnih stvari i prilagodbe. Efekti su izvrsni ali opet ovise u tvom umjeću da ih postaviš kako ti želiš. Za te novce ne možeš kupiti ništa bolje. Možeš skinuti aplikaciju X air i bez obzira što nemaš box, tj. mixer, možeš malo offline pogledati kako to radi i izgleda. Naravno, ne možeš ništa čuti ali za početak i za privikavanje na sučelje aplikacije će poslužiti. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (21.03.2019) |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Hvala Casper.
Nigde nisam naisao na to da cujem kakvi su mu efekti, koliko se moze kombinovati efekata po kanalu i ostalo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Rekoh, efekti su za taj cjenovni rang mixera daleko iznad te klase. Ako slučajno nekome oni nisu dobri, onda ima veliki problem. Ali ne s mixerom nego s nečim drugim.
![]() Možeš staviti 4 različita efekta na kanale i postavit ih po želji kao sistem ili kao insert. Imaš 31 graphic master EQ i isto tako na dva AUX-a. Na svakom kanalu imaš i 5 band parametric EQ, Gate i Compresor. Ovo je specifikacija u grubo, a detalje možeš pogledati na linku ispod https://behringerwiki.musictribe.com...IR_for_Android Isto tako, poslušaj snimke kolege Vexona. Sve je snimano na Xair18 koji je identičan po ovim karateristikama koje tebe zanimaju (efekti) osim što se na modelu 18 može višekanalno snimati u real time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5261
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
E ja sad imam jedno pitanje. Posto uskoro stize x air 12, pada mi na pamet jedna ideja. Planirao sam uzimati juzisound a posto taj sempler nema efekte, ja sam zamislio da odvojim jedan kanal (ili 2 tojest stereo) i da namestim efekte samo za juzi i tako memorisem. Da li je to moguce, tj. da li mogu na x air 12 da uradim tako nesto (da dva kanala imaju svoje efekte a rest neke drugacije). Ustvari moje je pitanje moze li se na x air12 namestati efekti nezavisno po svakom kanalu ili je to ograniceno kao na klasicnim miksetama?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Mogao bih izvesti to posto na x air12 imas 4 efekt procesora. Recimo mozes da postavis 1 efekat Reverb, 2 delay za vokale, 3 delay za yuzi. I ostane ti još jedan.
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Hvala Dule brate,hvala Casper.
Ali imam mali problem, ja koristim aplikaciju M-Air, i nisam uspeo da na njoj pronadjem da zakljucam Wifi. Da li mogu imate neke smetnje oko rada miksete, s ozbirom da se neko zakaci na Wifi ili vise njih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Obje aplikacije su identične, jedino je logo nešto drugačiji. Dakle, zaključavanje se radi u tri poteza, prati slike. Naravno, na kraju ide Apply i restart mixera i aplikacije.
Ako se netko spoji na tvoj mixer neće biti nikakvih smetnji ... osim ako ne stiša Master ili ako stavi flanger na vokal, ako promjeni postavke EQ na klavijaturi, ako ... Nadam se da si shvatio zašto ovdje služi veza. Ne zato da bi se "išlo na internet" nego zbog toga da se preko aplikacije može podešavati mixer. Promijenjeno od casper (30.03.2019 u 18:26 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (31.03.2019) |
![]() |
Favoriti |
|
|