Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 23.12.2008, 20:08   #61
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

@Alix...i ovde je prosek gaze 50-tak eura...ima i ovde indijanaca koji idu pa rade samo za baksis,svuda toga ima,jedina prednost je po mom misljenju sto u Srbiji ima vise kafana i jaca je konkurencija...sve bude i sve prodje i ti fajlasi se 'leba ne najedu kad ne mogu posao da naprave,a ako mogu i ako gazdi pune lokal onda bolje da cutimo i da se pokrijemo usima,a ima i takvih...

Citat:
Originalno postovano od romario Pokaži Post
Možda sam malo upao u vatru.
Najviše zbog onog P.S.
Dali se nešto može raditi ili ne?Pa evo,ovdje imaš primjera da
se može biti i zidar i harmonikašZnači može.
S vremenom,što je čovjek stariji teže je raditi na dvije strane.
Samo dali ti mene shvaćaš nije mi jasno
Kad netko postupi nekorektno,kao što si bio ti postupio ja ne mogu da ne reagiram.
E ,sad trebam da se napiše koji post pa da se to izgladi.
Ne znam sta je bilo nekorektno u mom pisanju...stalno se pozivas na to pod P.S. a ne vidim i u tome problem...obrisao sam zbog tebe a ne zato sto mislim da nesto nije u redu? A znam ja sta je i mistrija i mnogo stosta ne brini...nisam rodjen pod staklenim zvonom da sam od posla bezao a i ova muzika mi je kucu sazidala...

Promijenjeno od Vule (23.12.2008 u 20:14 sati)

Star 23.12.2008, 20:14   #62
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

BRAVO!
Kafane...Kod nas ih ima TAČNO 6 komada gdje se tuče narodna muzika i da im možeš reći kafana a ne šupa...
Dakle 6 jadnih kafana u cjeloj Sloveniji (ima manje stanovnika nego BG )
I šta reći na to...Ovda su nas stegli batke na zadnju rupu a fajlaša ima...samo sekunda...9 komada...Nije fer da im spominjem imena ali tačno 9 ih je i to "rade" skoro svakik vikend po šupama koje nisam gore naveo među prave kafane...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline  
Star 23.12.2008, 20:14   #63
Millan
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!

Millan's Avatar

Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
Millan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Tema ne treba da ide u lock, zasto.....normalna i zdrava diskusija...
Kao prvo, rekao sam da izbegavam da radim sa kolegama koji imaju jos neki posao... Ali, ne iz razloga kako ko svira i koliko ima vremena za vezbanje, to je najmanje bitno. Vise volim da sviram sa losijim muzicarem a da je dobar covek, nego sa nekim ubicom, a da je smrad i da svirka ima neku tenziju, da unosi negativnu energiju...
Drugo, nije mi toliko bitan ni finansijski momenat. Svako se svojim radom i trudom bori da zaradi sto vise, i ja koji ne radim nista drugo osim svirke, i onaj koji ima posao, pa i onaj sto pusta fajlove i sa sve nas ima mesta i posla...
Meni je najgore ne profesionalno odnosenje prema poslu. X puta sam doziveo da bubnjar spava za bubnjem, da gitarista na svadbu dodje oko 15h jer je radio prvu smenu, a mi ostali dosli u 9h... Eto u cetvrtak sad radimo neku proslavu koja je trebala da se zavrsi u 18h, medjutim drustvo se zapilo i teraj dalje, kad oko 20h, pevac se pokupi i ode..., jbg radi covek u pekari... A, takav je nas posao, nikad unapred ne mozes nista da znas. Taj dan kad radim(sviram), ceo je rezervisan samo za to i nista vise, osim naravno ne daj Boze da je nesto hitno...
Millan je offline  
Star 23.12.2008, 20:40   #64
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Malo sam zaboravio P.S. ne mogu da citiram.
Ali ono što je tamo pisalo nije bilo u redu.Bilo je uvredljivo i
podcjenjivački napisano.Tko je pročitao ,pročitao.
Drago mi je da si to obrisao, mene radi.Svaka čast.
romario je offline  
Star 23.12.2008, 21:15   #65
caka012
Ovaj baš voli da kuca

caka012's Avatar

Registrovan/a dana: 03.12.2006
Mjesto: Pozarevac, Srbija
Godina: 56
Downloads: 388
Uploads: 7
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 30 puta u 26 Postova
Instrumenti: PSR 3000, Triton LE, jedan stari kontrabas i jedna bas gitara
caka012 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
caka012 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pa dobro, mora zovek da zna da se organizuje. Tip iz Pozarevca, inace bivsi basista, ne svira vise jer radi u putnickoj agenciji i od 52 vikenda u godini, on je bar 40 na putu. Jbg, svirke su obicno vikendom, a retko ljudi prave svadbe utorkom, tako da jednostavno nije moglo. Znaci, ne moze bas svaki posao sa svirkom. Ali ima koji moze. Na kraju krajeva, sa godinama i svirka postaje samo posao. Videcete za koju godinu.
caka012 je offline  
Star 24.12.2008, 01:35   #66
dugmic
Drugar foruma

dugmic's Avatar

Registrovan/a dana: 02.11.2006
Mjesto: chicago
Downloads: 964
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: guerrini dugmetara i pa 800
dugmic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od ivan tr Pokaži Post
ono sto mene interesuje je to zasto vecina muzicara koji ovde postavljaju svoje demo snimke na download, ako im nije bas po najbolje odsviran forspil ili bilo sta drugo kao sto je recimo neki cocek ili neko kolo... Pored svog demo snimka ostavljaju komentar tipa:"nisam bas najbolje odsvirao jer je umor ucinio svoje", ili recimo: "dosta je kasno pa mi se spava"... Itd. E onda kad neko od nas ostavi neki komentar i kaze kako je lose odsvirano, oni se nadju uvredjeni. I onda traze da mi ostavimo takodje isti snimak da oni vide kako cemo to mi izvesti. I tu dolazi do rasprave medju clanovima. Ja zaista mislim da su to ciste gluposti. Nego ljudi koji su i sami svesni da ne mogu to bolje da odsviraju, onda se vade na takve komentare jer ih je stid da priznaju da ne umeju bolje. Ako covek zna da svira i zeli da prikaze svoj rad, nikakav umor i neispavanost ne moze da utice na 20-30 sekundi ili neki minut vremena da se kvalitetno i tacno nesto odsvira. Batalimo te fore za malu decu. Ja se stvarno izvinjavam ako sam nekog ovim putem uvredio. Svako od nas svira kako zna i ume i svi smo mi kolege u ovom nasem poslu i trebamo medjusobno da se druzimo i pomazemo ovde. Samo sam hteo da kazem ako je nesto lose odsvirano, bolje je reci nisam dobro odsvirao ili nisam bas najbolje skinuo pesmu, nije mi bas originalan ritam za pesmu itd. I niko nece zameriti ako je nesto losije odsvirano. Znaci pustite te fore o umoru i neispavanosti kad se neki snimak radi kuci pored kompjutera. To moze da vazi na nekoj tezgi i tamo da se odrazi kao umor. Pozdrav svima!!!
znas sta ne sviras u studiju nego pijanici
dugmic je offline  
Star 24.12.2008, 12:43   #67
svirko
Švaler Veteran

svirko's Avatar

Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
svirko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav kolege!

Evo, ja se u potpunosti slažem sa kolegom Millan-om, nije važno kako ko od nas svira ili pjeva, dal ima opremu virijednu 50000 Eura ili 3000 Eura, bitan je neki profesionalan odnos, prema toj svirci, pa čak i nama recimo amaterima, koji imamo i stalan posao u firmi.
Evo koliko god svirao i pjevao dugo ( oko 30-tak i kusur godina ) uvijek za bilo koju svirku, razmišljam, dal će sve ispast kako treba, dal će šta zakazat od opreme, dal će kablovi stajat lijepo, ili će se morat gazit po njima, i tako......
I ma koliko god još svirao, uvijek će za mene bit i najmanja svirka nešto kao da sviram prvi put, respekt i poštovanje prema mušterijama i gostima, koji isto tako i vraćaju, sa novim pogodbama, rundama, bakšišem itd.

Pozdrav svima

svirko je offline  
Star 24.12.2008, 13:26   #68
toni-bt
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 09.12.2008
Mjesto: bitola-mkd
Godina: 54
Downloads: 666
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: klarinet-buffet rc,sax-boston (alt) klavijature-2xkorg pa3x61,,roland g-800 ,korg triton le
Interesi: muzika,muzika muzika i lepo druzenje
toni-bt befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
toni-bt pošalji poruku preko MSN messengera toni-bt pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Bravo Rolandinjos!Iako ovu temu citam sa zakasnenje ne mogu a da te ne pohvalim za tvoj komentar! Vidi se stara skola!!!Sta ce ti k...c muzicar koji razvaljuje ali razvaljuje samo sat vremena a posle je pijan i spava ili se svadza sa kolegama ili gostima.Ja imam svoju izreku"muzicar moze da bude svako ali retko ko moze bit covjek"
toni-bt je offline  
Star 24.12.2008, 17:26   #69
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od romario Pokaži Post
Uplaćivati socijalno i radni staž od muzike, to si rijetki mogu priuštiti.

Hoće li mi neko objasniti za šta služi to socijalno i taj radni staž???

Kolika je to prosječna penzija u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni, ustvari jel' Vi mislite živiti od nje???
I šta mislite kolika će tek biti za 10-20 godina???

Ja sam zvanično na birou rada, preko njih imam ovjerenu zdravstvenu knjižicu od koje i nemam baš nekakvu vajdu jer sad u današnje vrijeme većina pregleda, lijekova i drugih zdravstvenih usluga se plaća...

Evo moj kolega je od prije par mjeseci počeo da radi za jednu mikrokreditnu firmu! Znate li Vi kako iscrpljen on dolazi na svirke??? Šta će biti sutra ako nam iskrsne extra tezga na par dana(sedmica) negdje tako daleko da se on neće moći vraćati na posao???
Zaključak, kolega Ronaldinjos je u pravu 100%!!!
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline  
Star 24.12.2008, 18:12   #70
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

To je tvoj zaključak i imaš pravo na njega.
romario je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Oznake
kvalitet, neispavanost, svirke, umor, utice

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 13:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije