|
![]() |
#61 |
Vredan član društva
|
![]()
Ja sam jos u pregovorima na nekoliko mesta.Gledam da se najskuplje "prodam".
Inace, koliko sam cuo, ove nase zvezde (srednjeg ranga-ako mogu tako da ocenim) po vecim diskotekama (2000-3000 mesta i vise) uzimaju 15 eu po karti. Znaci, uglavnom rade na procenat. Cene "obicnih" bendova u Zrenjaninu i okolini su od 200~750 eu po muzicaru. Cene nasih bendova od 3~4 clana po Dubaiu,Kairu...i sl. su uglavnom 1000 eu po osobi i placeni troskovi. Vi sad ovde vidite,gde ste vi u toj prici i koliko vredite,i uzmite u obzir da jedan obican radnik u drzavnoj firmi, kod nas, za rad tokom praznika ima 300% uvecanu dnevnicu. (Ovo bi, po meni, trebao da bude osnov za MINIMUM cene rada za N.Godinu!) . Da budem precizniji; npr.ako je cena za svadbu 100 eu po muzicaru-N.G.je 300 eu po muzicaru, plus troskovi za opremu.) Sto je neko napisao ovde pre mene, treba prvo izracunati bar neku pribliznu zaradu restorana i tu naci neku racunicu i adekvatnu cenu. A koliko sam primetio iz procitanih postova da je jako veliki raspon cena od gratis,100~ 1500 eu po osobi. E, sad;ko ima u glavi ima i u novcaniku. Ovom prilikom pozdravljam muzicare koji se bore za sto vecu cenu za N.G.,jer to je ipak dan kad nas rad treba najvise da se plati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Banovan!
|
![]()
Ja čekam ljudi ponudu iz NS, tražio sam 500 e za nas dvojicu i nema ga da javlja, izgleda da traži nekog za 63 eura da mu svira !
Nemojte ljudi da podcenjujete sebe .... ili radite za koliko mislite da vredite ili nemojte nikako, ako vas ucenjuju .... bar ja tako, radije neću nigde nego da me neko guzi za 10 eura .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Drugar foruma
|
![]()
Podrzavam Ognjena!!!
Necu umreti ako ne budem svirao... Ili ce biti kako ja kazem ili nikako...
![]() |
#64 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
A zasto mora da se radi za Novu Godinu...
![]() ![]() Il' nek plate il' nek gazde sami sebu sviraju... ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja se potpuno slazem s tobom. Ako vec treba raditi, onda neka plate.
Inace mi smo dogovorili docek u ZG za 2300€ za noc. I jos par svirki kroz 12.mj na istom mjestu. Promijenjeno od Vaxter (03.12.2008 u 15:27 sati) Razlog: Bez nepotrebnih citata! Poslednja opomena! |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Drugar foruma
|
![]()
Ove god samo tamburanje buraz jebes svirku ...trcimo, letimo ,puzemo ,radimo ,grbacimo, ..,,cemu zurba kad je cilj smrt.Nema svirke samo tamburanje ,
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Drugar foruma
|
![]()
Ja i veslanje sam zaboravio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ma ne treba raditi zamalu lovu ni ovako reglularno vece a da ne pricam za praznike!
![]() |
#69 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ja sam do pre 4 god. svirao svaki docek. Ali tada je to moglo da se naplati. Sada se ne isplati da se svira za male pare. Sve druge svirke da, ali docek ne.
Na kraju krajeva, kada sam pre 4 godine rekao da necu da sviram za Novu Godinu, moj sin (tada je imao 8 godina) je skakao od srece, jer nikada sa njima na to vece nisam bio. To mi je sasvim dovoljan razlog da dok sam im potreban sedim kuci, bacam petarde, palim zavese i tepihe prskalicama i pravim ostale barabluke. Kad mi i mladja cerka poraste, i kad bude sa drustvom otisla na docek, onda cu i ja da sviram, mozda u nekom domu penzionera ili slicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Odomaćeni član
|
![]()
A vala ni meni ne pada na pamet da sviram za klikere!
Nas 5-torica smo trazili 1200 eur za 31.12 i 01.01. ... ili 900 eur ako hoce da sviramo samo docek. To je vala minimum za koji cemo ici. U protivnom cu sa zenom na gradski trg i ZABOLE ME VALA BAS JAKO ![]()
![]() |
Favoriti |
Oznake |
godina, nova |
|
|