Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 25.03.2014, 13:25   #61
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ama ti si banovan od vecine clanova odavno, nego ne primjecujes. Rekao sam da si na "ignore", ne mlati praznu slamu, nemas sta pametno da kazes.

Ignore !!!!!
tranzit je offline  
Star 25.03.2014, 14:07   #62
sale_band
6. sekretar SKOJa

Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
sale_band befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nema veze, imponuje mi...
sale_band je offline  
Star 25.03.2014, 14:10   #63
tranzit
Banovan!

Standard

Ko je tebe zvao ? Opet pijes na poslu Sale cccc...
tranzit je offline  
Star 25.03.2014, 14:14   #64
sale_band
6. sekretar SKOJa

Standard

Sto sam pi, pio sam... Sve sam pive popioooo.... Hehe. Mora da sam opet nesto propustio, a?
Dodato:
Eee, pa nisam primetio ove prepirke ispred, nesto mi tapatalk zatajio.... Kako je bezveze kad zadnji skontas

Promijenjeno od sale_band (25.03.2014 u 14:21 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
sale_band je offline  
Star 25.03.2014, 14:30   #65
tranzit
Banovan!

Standard

Hahaha.. znao sam. Nisi nista posebno ni propustio, tako da nema za cim da zalis.
tranzit je offline  
Star 25.03.2014, 14:45   #66
branoy
Odomaćeni član

branoy's Avatar

Registrovan/a dana: 15.05.2006
Mjesto: Pisari, Samac, RS, Bosna
Godina: 43
Downloads: 3873
Uploads: 24
Rekao HVALA: 159
Zahvalili mu 108 puta u 81 Postova
Instrumenti: korg, roland, yamaha...
Interesi: trcim za zenama!!
branoy ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
branoy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

samo ne kontam mnogo kad si na svirci i imas te zveri od mixera, sta vama treba za kakav jos brzi rad? gde brzate ? ja nastimo mixer Pm2 pre 4 god kad sam ga uzeo, iste kutije, isti mixer, i nisam 20 put pipno nesto za 4 godine .. .

ljudi moji, pre svih mixera, trazte vi kutije kojie izbacuju najbolje zvuk vasih instrumenata. mixer je najlakse. kod mene prvo kutije, pa onda mixer. tim redosledom
Facebook Brano Vujicic (Branoy)
branoy je offline  
Star 25.03.2014, 14:52   #67
sale_band
6. sekretar SKOJa

Standard

@branoy slazem se za ovo cackanje po mikseru. Ni ja ne diram nista sem ako ne dobijem nekog novog clana, zbog toga mi ovi motorizovani faderi sa A&H nisu uopste potrebni, a vreme ce da pokaze koliko su im motori izdrzljivi....
sale_band je offline  
Star 25.03.2014, 14:54   #68
tranzit
Banovan!

Standard

Potpuno si u pravu Branoy. Badava i najbolji mikser ukoliko sve to sto on da, nema kuda da izidje. Kvalitetna oprema je skupa, a pogotovu kada se radi o zvucnim kutijama koje stvarno vrijede. Ljudi nekako po inerciji pokusavaju da ustede ovdje ili ondje, a najcesce to bude na totalno pogresnom mjestu. Koliko god se obraca paznja na kvalitet miksera, njegovih EQ-a, mikrofonskih predpojacala i efekata, isto toliku paznju zasluzuju i zvucne kutije, mozda cak i vecu.
tranzit je offline  
Star 25.03.2014, 16:20   #69
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od MarjanMilosevic Pokaži Post
...Headroom je upravo rezerva koju sistem ima kako bi podneo nagle pikove.
Zamisli jedan kucni bioskop gad slusas tihi sapat i odjednom se desava eksplozija. To je veoma velika razlika.
To nema nikakve veze sa dinamic range koji je odnos najtiseg i najglasnijeg dela snimljenog materijala. Headroom treba uvek da bude veci od dinamickog opsega. Ako nije onda headroom ustvari nemamo jer ce sistem uvek na glasnim delovima raditi na 100%.
Ne bih da se produbljuje ova rasprava kojoj nije mesto na forumu, licno pokusavam da shvatim ovu problematiku i kako ona funkcionise u praksi te bih voleo da cujem pojasnjenja u vezi te materije a ne da citam svadjalacke postove.
U vezi teme, Marjane, nije mi najjasnije na kakvu rezervu za pikove mislis obzirom da na svakom kanalu Presonus ima i Kompresor i Limiter (koji limitira signal na digitalnoj nuli) tako da pikova preko te "digitalne nule" ne moze biti!
Koliko ja kapiram, ispravite me ako gresim, najjaci delovi u nekom izvodjenju i treba da dosegnu do "nule" ili tik ispod nje. To bi trebalo da znaci da imamo "zdrav" signal na pojedinim kanalima.
Evo kako ja radim na svojoj svirci (opet me ispravite ako negde gresim), kada podesavam Gain na nekom kanalu pustim najjaci signal koji dostizemo na instrumentu ili mikrofonu i pojacavam ga do klipa a onda ga malo smanjim. Tako dobijem najjaci moguci ulazni signal na datom kanalu. Dinamiku regulisemo sviranjem, tj. pevanjem a da ne bi signal "skakao" gore-dole (pogotovo) na pevackim mikrofonima tu je kompresor kojim suzavam dinamicki opseg. Efekat kompresora se najvise oseca na najtisim tonovima koji se "ne gube" tokom svirke. Na svakom kanalu mi je ukljucen Limiter tako da bojazni od suvisnih klipova nema. Razlika izmedju najtiseg signala tokom izvodjenja i "digitalne nule" koja se dosegne pri najjacem izvodjenju je nas dinamicki opseg.
Interesuje me da li je ovo dobro ili ne?
Akordeonista je offline  
Star 25.03.2014, 16:50   #70
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Neko je pitao u vezi A&H I memorisanja Gain-a. S obzirom da imam QU-16 ja cu da odgovorim:
QU-16 memorise gain koji je digitalno kontrolisan ..Znaci nije klasican analog potenciometar za ustimavanje gain-a. A&H koristi infinity potentiometar koji kontrolise "digitally controlled attenuator" ili u prevodu-digitalno kontrolisan atenuator . Znaci vrednost gain-a I sam gain se memorise u sceni. Gain ostaje fiksan pri sledecem paljenju miksete i nema onog problema da se potenciometar pomerio pa se gain promenio.

Poz

U potpunosti se slazem sa konstatacijom da je apsolutno apsurdno pricati o "dobrom" mikseru ako su kutije lose... U stvari to vredi za svaku komponentu sistema a kutije su zavrsnica koja treba da omoguci da kvalitetno obradjen audio "izadje" kao takav.... U mom slucaju imam na izboru mnostvo kutija na kojima mogu da testiram od "powered" kutija tipa PRX serije ili DSR,DRX,K.... do JBL line array-a.

Promijenjeno od zox2003 (25.03.2014 u 16:55 sati) Razlog: Dodano
zox2003 je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 09:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije