|
![]() |
#681 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.12.2007
Mjesto: Niš
Downloads: 101
Uploads: 2
Rekao HVALA: 20
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5
![]() |
![]()
Pa nisam zapazio, ovo mi je bas zapalo za oko jer kad mi je variation ukljuven sa bojom me mogu nosta...delay do neba i nazad.
Dodato: To mi je nesto povuklo od konvertovanja....na nekim je sve ok. A ove su isle od t2 na t3 pa u t5... Promijenjeno od palas (27.09.2017 u 23:50 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Taj release koji nazivaš delay je odavno prisutan kao nusprodukt konverzije iz starijih modela Tyrosa u novije. Njega kao karakteristiku treba promjeniti u YEMu ako već ne želiš pristupiti na način kako sam opisao.
Yamaha ima svoje bubice ali ako pogledamo njen razvitak i mogućnosti koje dolaze sa svakim novim modelom, najveća prednost ovog brenda je upravo kompatibilnost materijala. Neću spominjati Korga ili Rolanda s nekim primjerima i problemima kompatibilnosti. Trebaš znati da ti u stvari ubacuješ materijal star 20tak godina i naravno da se događaju neke stvari poput ovog releasa. No to je lako riješivo, samo problemu treba pristupiti na pravilan način. Zadnjih 7-8 postova ću prebaciti u temu za Tyros5 jer je logičnije da se tamo nalaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Sad ispade da ne razlikujem delay od release..
Dodato: Taj release i danas se nadje na nekoj boji kad je ucitam u packu, to uspesno resavam. Nije to problem. Promijenjeno od palas (28.09.2017 u 00:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
OK, to nazovi kako god želiš. Ja sam ti ponudio tri rješenja za VARIATION ali očito da ona tebi ne odgovaraju. Na žalost, ja četvrto ne znam.
![]() Nisam dobio materijal ali to više nije bitno jer smo @tyros2 i ja riješili "enigmu lokota". On se nalazi na onom materijalu koji je rađen s vanjskim editorom samplova poput Awave programa. Dakle, kada je sample urađen s Awave i kao takav unešen u YEM, na njemu se nalazi lokot. Ako taj isti materijal upišemo u Tyros4 spremimo ga u Library i kao takvog unesemo u YEM, lokota više nema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Jbga....zaboravio sam. Ne zameri. Dok sam se vratio...ko zna ko me dovatio u medjuvremenu! 😊
Dodato: Problem kod variation je sto on u dileju u detaljima, dole gde je parametar za feedback level napiči vaule na -55! Dodato: A ja do toga u yemu ne mogu da doprem... Dodato: Lokot! 😁 ziveo T4! Hvala i za to! Promijenjeno od palas (28.09.2017 u 00:19 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ha, gledaj to ovako. Napisao sam Tyros4 ali vrijedi isto i za Tyros2 ili 3, bitno je da se materijal prije toga nalazio u Yamahi. Yamaha se trudi da su materijali kompatibilni između modela, od starijeg prema novijem. I to je osigurala za sada, nadam se da će tako biti i s novim Geonsom.
Bilo bi nekorektno kriviti Yamahu što materijal koji je urađen sa nekim softwareom koji nema nikakve veze sa njima nije kompatibilan. To je problem tog software i njegovog tima, oni se moraju boriti za tržište. Što se tiče ovog delaya, meni je ta funkcija apsolutno dostupna. Ne bih znao zašto kod tebe nije. BTW: samo klikni na Thanks, tako ti je brže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ne to nije to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
A gde se u YEMu nalazi Delay o kojem pričaš?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ja sam preso sa t2 na t5. Pa, konvertovao sam semplove na t3 pa onda u vemu sve to spakovao za t5. Imas onaj konvertor i na sajtu cini mi se..
Dodato: Casper...ne u yemu, nego u tyrosu sam nasao gde je problem, ali do toga ne mogu da dodjem u yemu. Dodato: Kako se kace slike ovde? 😊 ili ne mogu s mobilnog.... Dodato: Delay/detail/parametar-feedback level. E tu je vaule na -55 Promijenjeno od palas (28.09.2017 u 01:04 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio palas za ovaj koristan post: | dmmacak (28.09.2017) |
![]() |
#690 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Na Casperovom videu on pokazuje kako se odraduje u "Efect" sekciji.
To sto ti trazis jaro nalazi se ako gledas Casperov video u gornjoj sekciji "SOUND". Klikni na nju I u krajnjem donjem desnom uglu te sekcije,podiok VIBRATO, nalazi se taj tvoj DELAY. ![]() Tu ga vrati sa -55 na skalu koju zelis. Pozdrav. Promijenjeno od tyros2 (28.09.2017 u 02:48 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|